Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastavení vzhledu plochy/ikony

Od: magdi odpovědí: 49 změna:
ahojky,
prosím pěkně, mám dotaz, mám xp a chci si v zobrazení/nastavení plochy upravit motiv zobrazení tak, aby se mi pod názvem (v pozadí) ikonky neobjevila barva a v ní název ikony. Chtěla bych aby ten nápis byl bez toho barevného podkladu, aby byl jako průsvitný a byla za ním vidět fotka, která je nastavená jako plocha. Různě jsem to zkoušela, ale mám na výběr vždy jen nastavit barvu, nic jiného a v základním nastavení motivu xp je to taky.
Doufám, že mi někdo alespoň rozumí :) a prosím poradí.
Magdi

49 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Vlastnosti na tento počítač/upřesnit/hned první jak je výkon dát nastavení/zaškrtnout použíst stíny popisků ikon na ploše.
Toť celé
magdi
hodnocení

Ahoj,
udělala jsem to přesně tak a je to tam stále :(
anyway dík za ochotu
M.
Jsi si jistá, že máš WIN XP? Tohle býval problém u WIN 98. Po instalaci XP jsou popisky ikon na ploše průhledné, resp. nemají pozadí. Nemusí se tedy nic extra nastavovat.
Toť také otázka...nicméně před časem jsem někde četl že po nějakym zásahu to nešlo zaktivovat,ale co to bylo si opravdu nevzpomenu...možná si pohrát s aktive desktop a další nastavení?
Jsem prošel všechna XP co byla po ruce a všude to bylo bez problémů. Pozadí popisků bylo průhledné. Tak nevím.
magdi
hodnocení

Opravdu mám xp prof. A nemůže to souviset s tim, že jsem nainstalovala NVIDIA nView Desktop Manager? Ale i přestože ho deaktivuju a restartuju, tak to nic nedela. Co ho úplně odinstalovat?
A ještě jednou dík za čas...
M.
Sice nevim co přesně to je ale už podle názvu je to možné. Když to vypneš,zrestartuješ tak zkus tu fajfku na zprůhlednění odškrtnout zrestartovat a zaškrtnout (případně i bez restartu)
magdi
hodnocení

Tak já se z toho asi zbláznim :) ted jsem udelala a kuky kuk vyskočilo na me okno s naprosto nesouvisející věci: Ve složce síťová připojení nelze načíst seznam síťových adaptérů, kt. se nacházejí v počítači. zkontrolujte, zda služba sí´tová připojení je povolena a spouštěna. a já mám normálně wifinu i dialup v poho. Jestli to neni tim SP2.
M.
lowelykk

Pro windows Xp:

start-kliknout na tento počítač-vybrat z nabídky vlastnosti-po té v okně vlastnosti sytému vybrat položku upřesnit-po té kliknout na nastavení u položky výkon a po té stačí už pouze vlložit tečku do položky "systém Windows zvolí nejlepší nastavení pro tento počítač-po té stačí kliknout na použít a na ok, po té by mělo být pod ikonamai průhledné pole..

baryk
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Přišla si na to, jak to odstranit? mám stejný problém ale na XP Home.
magdi
hodnocení

Bohužel, už jsem zkusila skoro všechno, ale bez výsledku, co Ty? Taky nic? *nevi* Je to záhada :)
Mno tak pokud jsi opravdu zkusila všechno možné tak je možnost naboření systémových souborů a jejich opravu uděláš opravnou instalací windows- nic neztratíč- nabootuješ z cd, opravnou konzoly nedáš ale až ti to najde windows tak dáš R- opravit mno a tim se to opraví- sice se to chová jako instalace ale zatim jsem nikdy o nic nepřišel (samo zálohovat doporučuji)...je to sice pokud ale možnost to je- naistalovala jsi něco to to přehodilo a nabořilo active desktop..třebas
baryk
Už jsem to opravil, přišel jsem na to :) Podívej se, jestli máš vypnutý aktivní dektop. Dělá to on. Problém byl ovšem, i když jsem ho měl vypnutý, tak byl ve skutečnosti zapnutý. Musel jsem to přepsat přímo v registrech. Jestli ho máš v nastavení Plochy vypnutý, tak ti poradím, kde ho najít v registrech. Ozvi se...
Nač ty tajnosti *smich*
je to tady HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer
stačí založit novou hodnotu DWORD s hodnotou 1 a názvem NoActiveDesktop
tím to zakážeš, nulou zase povolíš.
Ale nějak se mi to fakt nezdá,active desktop mam běžně puštěný a nikdy mi to neudělalo- muselo to být ve spojení s něčim jinym,jinak řešeno- něco ti namršilo active desktop a to už je to co jsem řikal minule :)
kastelán
Ahoj lidičky, mohli byste mi poradit, jak provést totéž (to znamená zprůhlednit popisky u ikon ve win 2000)? Pořád to nemůžu najít.
Teda pokud bych mohl poprosit kdyby to šlo bez nějakého lezení do registrů.
pokud vim, tak Win2000 to nepodporujou, pokud někde na netu neni nějaká utilitka :)
kastelán
To je škoda. Každopádně dík, za bleskovou odpověď.:)

Jde to leda utilitkou- transtext: realityrift.com/... dříve byla pro win98/me ale teď tam píšou že je už i pro win2000.

To Mickey: :P:P:P*smich*

kastelán
I Tobě moc děkuji, hned si ji stáhnu.*ua*
kastelán
Takže funguje to super a je to jednoduchý i pro blbce jako jsem já. (To pro ostatní aby věděli, že to funguje).
Takže ještě jednou dík a ahojas.;)
16.05.07 20:34
Neni zač ;)
rrr...
Jak ten program funguje¨, mě to nějak nejde =( PLS... Poradte...

Aha,nejde...hmmm supr definovaný problém.

Máš vypnutý active desktop?

rrr...
Jak zjistim jestli je vypnutý? Myslim že je zaplý...
rrr...

Mám na ploše fotku a jsou okolo ikon ty čtverečky, tak jsem zpustil ten program a všechno odsouhlasil aby se nainstaloval. Stejně tam žádný efekt nebyl, tak jsem to celé restartoval a jediné co mi to napsalo bylo: desktop is set to active desktop. unable to execute program.

´=( =(

Jasně tam píšou že to nejde s active desktop takže:
zkus nejdříve na ploše vlastnosti/síť www/ tam odškrtni zobrazit obsah www na ploše, pak restni kompa a pokud to ani pak nepujde tak o pář řádků nad tebou jsem popisoval kde přesně a jak se to udělá v registru (lomítka mi sebral server tak si je musis domyslet)

Příště piš otázku kompletně, nebo dokážeš odpovídat na otázky typu nejako mi nejde auto nevíš čim to je? *ee*

rrr...
áááá tak tam byl zakopaný pes. Díky už to funguje, ale ted mám jiný problém. Ten text je žlutý kde to změním ve vzhledu to nějak nemůžu najít...
u hodin máš ikonu toho programu tak tam pokud si dobře pamatuji jsou nějaký nastavení, přesně ti to nepopíšu-nemam ho tu
kuba*
Prosíím pomoc...Snažil jsem se to udělat podle vašich popisu ale pořád nic..nemůžete mi popsat způsoby krůček po krůčku?Jsme už ztoho neštastný..pořád tam mám ty blbé barvy... :(:(:(:(:(:(:(:(:(
Neškodilo by říci co jsi udělal, jestli to hází chyby atd... Vše je tu řečeno- musí být vypnut active desktop, program se nainstaluje a udělá se ikonka vedle hodin, nastavovat jinak neni nutné nic
al bunda*

On neví jak. Musíš mu dát návod ve stylu"klepni tam, vyber tohle, tohle zaškrtni, tohle nechej být"... Nejlepší by byl obrázkový, doplněný vepsaným textem a šipkama. Tím nechci říct, že to máš dělat, jen jsem naznačoval, co by tazatel rád. ;)
Hezký den.

kuba*
Heh no asi tak..Chyby, nic mi nevyskauje..a bylo by fajn, ikdyž asi hodně čas náročné to udělat pomocí tech vobrázků jak psal bunda...:(

1) napiš co máš za windows
2) naistaluj program,měl by se spouštět po startu (tuším T vedle hodin),restni kompa
3)Řekni zda to hodilo chybu
4) vypni active desktop (návou o pár řádek nad tvojim dotazem), restni kompa
5) co to udelalo? Pokud se program spouští po startu a nehodilo to chybu tak by měl běžet, nevim co z toho by jsem ti měl ukazovat graficky- active desktop máš krok za krokem, ikonu u hodin novou poznáš...

kuba*
1)Win XP
2)Jaký program?Kde ho stáhnu?
3,4,5)Heh myslímže active je vypnutý...Protože mám na lište jen hodiny hlasitost antivir firewall a ovladače na integrovanou zvuk kartu..nic víc...

Ach jo, takhle to dopadá když si člověk nezaloží nové téma a ještě k tomu reaguje a diskuzi o něčem jinym- domníval jsem se že ti jde o transtext!

XPčka ten program nepotřebují, usenet.jyxo.cz/...

tam je postup, nevim zda je tu napsany nebo ne + nesmí být ve vlastnostech obrazovky, síť www zaškrtnuto no nejlépe nic

ondra*
Ahoj mám stejný problém jako MAgda také pod ikonama bílú obdelník a chci to mít průhledný píšete něco o aktivní desktop ,kde bych no našel a kde bych ho vypnul.Díky za odpověd
Tak čti odspoda, vše je popsáno- jak zapnutí průhledného popisku (nad tebou jsem dával odkaz) a je tam zevrubně i active desktop a pokud to chceš podrobněji tak je to asi o 10 odpovědí nad mou poslední, přeci to v jedné otázce nebudem opisovat pro každého zvlášť *nevi*
ferdule*
Zdravím. Já mám přesně obrácený problém. Mám Win. XP prof. Sp 2 . Mám popisky průhledný achtěl bych je mít v bílém obdélníku - sem už starší člověk a nevidím na to tak dobře. Už sem to skoušel ale nevím co a kde zaháčkovat a nechci něco zmrvit a hledat tady případnou odpověd na muj problém se mě nepodařilo. Tak prosím o radu a předem děkuji.

Měl by stačit opak než je v první odpovědi:

dát vlastnosti na tento počítač/ upřesnit/ výkon- nastavení a odškrtnout použít stíny popisků ikon na ploše

jajajaja
hodnocení

0x
Fakt super taky ta vaše odpověď pomohla vyřešiz problém s barenýma ikonamy.DÍK

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]