Dobrý den, Už předem se omlouvám za překlepy protože píšu z mobilu.Nemohu nikde sehnat instalační CD Windows XP. Můj archaický počítač totiž neumí boot z usb... Navíc nikdo v mém okolí není takový aby mi to stáhnul a vypálil. Kamarád ze školy se vychloubal že mají doma Origo CD od XPček a že na nej maj asi ještě zhruba 400 licencí, už na něj čekám skoro dva měsíce. Nevíte někdo kde bych to prokleté cd sehnal? Už mne opravdu nic nenapadá, nehodlám totiž nic kupovat protože nemám peníze. Windows 7 nehci protože by se na mém počítatči sekaly, linux už také nechci už jen kvůli ovladačům. Jinak všechny ovladače k pc mám, mám dokonce i na origo disketě ovladač raid. Prosím vás moc poraďte mi už opravdu nevím co mám dělat.
No právě zě nevím jak je dostat do počítače. Nemám si to kde vypálit a hlavně nemám zaručeno že to bude fungovat.
luke237
Stahni k sobe na PC, ven HDD ke kamaradovi s CDR mechanikou, napal, prines domu a instaluj. Nebo zajdi ke kamaradovi s CDR mechanikou, stahnete to u nej, napal, prines domu a instaluj. Nebo stahni k sobe na disk a pust instalaci primo z disku (z jineho oddilu nez na jakem bude vysledny system). Precti si parametry k setup.exe nebo jak se to jmenuje. Zadava se tam, odkud se berou instalacni soubory a jine parametry. Reseni je spousta. WinXP bylo nainstalovano na pocitace bez CD mechanik, USB portu a internetu, takze v porovnani s nimi je tvoje PC Ferrari/=.
Když já mám ve třídě samý deb... A když je poprosim tak řikaj že ne, že jsou to viry a tak dále... Přitom o tom vůbec nic nevědi. Furt že jsou nejlepší sedmičky a google chrome a že xp jsou hrozný sračky a tak, přitom nemají ani důkazy. Kaďej si mele co chce abdělaj chytrý přitom o tom právě nic nevědi. A to že by mi pomohli, jó klidně ale po škole: hm asi ne... No a skutek utek. Teď mne napadlo že bych to mohl stáhnout u dědy, ňáký čist´ cd tu mám ale nevim jestli nejsou poškrábaný, páč matička mi v trhla do pokoje a už to lítalo - úklid. Vlastňe on je ale děda stejně zásoben čistými dvd i cd. No tak si musim počkat ne úterý o víkendu jsou totiž na chatě a v pondělí mám ve škole 8 hodin brrrrr. Ještě že mám ty naše seniory tak blízko od baráku. doplněno 03.11.12 14:29: Jé tak to je tedy dobrej překlep místo Kaďej má být Každej doplněno 03.11.12 14:32: Předem se omlouvám za překlepy píšu totiž z mobilu
luke237
Asi bych ted uz take sel spise do W7 (resp. W8) nez do WinXP. Povypinat vsechna graficka blikatka a pojede to jako z praku i na starsim pocitaci.
Nic nebrani tomu, mit vedle sebe nainstalovane vsechny 3 hlavni prohlizece - IE, Firefox, Chrome.
1. Pokud se nepletu, tak jsem ti nabízel, že ti to CDčko vypálím a pošlu poštou. 2. Linuxu se neboj, zvlášť s ovladači problémy nebývají, většinou vše aspoň nějak funguje (minimálně základní funkce), aniž by bylo třeba cokoliv dělat ručně. 3. Windows 7 můžeš klidně zkusit, když si vypneš vizuální efekty, měly by ti jít (nainstaloval jsem je na virtuální počítač z 1,2GHz CPU a asi 600 MB RAM, spuštěný pod XPčky).
doplněno 03.11.12 16:41:
Jdu zkusit, jestli by Win7 stačilo 400 MB RAM (u mne teď běží na 2,2 GHz/3 GB).
Už jsem Vám napsal přes poštu. Jinak můj pc je: cpu AMD Athlon 2800+ overclockovaný na 2 Ghz a nějaký drobný :D. Je stabilní a neseká se, teplota po hraní her např. známého minecraftu je cca 60 celsia ale po ukončení hry to rychle klesne zpátky na 48stupňů. Hdd asi 300gb, Zdroj 300w, dve cd mechaniky, mám pro jistotu i disketovku, mb je msi typ teď nevím..., grafika 128mb, ram 3x 500mb . Na víc si teď nevzpomenu. Omlouvam se za chyby píšu furt z mobilu.
luke237
Jak jsem psal, ten tvuj pocitac neni zadny archaicky kousek, jak pises, ale namakanej rychlik v porovnani s tim, na co lide nainstalovali WinXP/7/8. Normalne jde Win8 nainstalovat na PC/600MHz/512MB RAM!
Stejne porad nechapu, proc si nestahnes ten obraz instalacniho CD k sobe domu na pocitac. Nefunguje ti?
Já doma jiný počítač nemám. A na tom jedinem co mam neni funkcni os.
luke237
Aha, ted uz to dava smysl. Nikde jsi to totiz nepsal
Kdybych byl ve stejne situaci ja, podival bych se, k cemu vsemu, co bootuje, mam pristup - jine oddily na HDD, ruzna volne se povalujici CD, diskety atd. a snazil se rozjet neco, s tim bych bud alespon minimalne zprovoznil uz nainstalovany OS nebo rozjel nejaky jiny, s nimiz bych si mohl stahnout to instalacni CD.
Na druhou stranu ja do toho trosku vidim a je mi jasne, ze pro uzivatele je jednodussi si rovnou opatrit to instalacni CD.
luke237
Linux bych mu vubec necpal. Je to zjevne uzivatel a pro toho je jednodussi, kdyz ma neco, co maji vsichni kolem nej (stejne jako si vetsina lidi koupi Skodovku, protoze to "kazdy umi opravit" a vsude na to jsou nahradni dily [programy]). Linux vyzaduje nekoho znalejsiho, kdo ma zajem se v tom trosku hrabat.
Nevim, kolik RAM potrebuji Win7, ale Win8 jdou standardne nainstalovat na 512MB RAM (na mene to zatim nejde, protoze se jeste neprislo na zpusob, jak cracknout ten setup program, aby nevyzadoval alespon 512MB RAM) a k provozu potrebuji alespon 192MB RAM (zjisteno postupnym vytahovanim DIMMu, az to s 128MB nefungovalo). Na emulatoru (virtualnim PC) to pry funguje i s mene RAM (ze bych si spravne pamatoval 64MB? Ruku do ohne za to ale nedam a hledat na Googlu se mi to momentalne nechce).
Ehm já se rád hrabu v operačních systémech (někdy se hrabu i v elektronice, protože je to muj koníček) jen chci prostě windows. Máte snad něco proti? Před několika rokama jsem si v editu udělal program - byla to halda dávkovejch souborů. Jelikož mne c++ neláká a neláká mne ani java tak delám kraviny v aplikacích na tvorbu autorunů. Teď mne baví trochu html. doplněno 03.11.12 23:45: mimochodem už jsem poštou napsal uživateli praivo. I tak dekuji
luke237
Pro me za me, at si uzivatele pouzivaji co chteji. Ja "cpu" Linux jen lidem, jimz se staram o PC. Muzu jim na to dat zaruku
Na druhou stranu "neco chtit" a "na neco mit penize" jsou dost casto 2 ruzne veci.
Linuxe jednoznačně ,protože zvládne slabé železo a jedna když nemáš ani USB ani CD tak instalaci přímo z internetu. A nějaký ovladače to jsou kecy všechno půjde a je i jednoduchý
Já už jsem linux měl, jen tak na vyskoušení jsem si nainstaloval Ubuntu, bylo to docela fajn jenže jednoho dne jsem ho už nespustil - nevím proč. Chtělbych potom si nainstalovat Xubuntu jako druhý os. Chtěl bych to ze zvědavosti skusit. Ale více bych samozřejmě používal windowsy .
juldab*
Mě je záhadou jak to že ti nejde boot z USB. Podle ty sestavy si nedokážu představit desku os MSI na který by to nešlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.