Když něco stahuji z internetu, tak se hodně často stahování zničehonic pozastaví nebo úplně přeruší a musím začít znovu. Stává se mi to skoro pořád. Používám Operu 9, ale zkoušel jsem to i v IE. Stává se to i při stahování přes Download Accelerator Plus (DAP). Mám Internet Express (2 MB/s). Stránky nabíhají v pohodě. A stahování probíhá i s nepřekročeným limitem podezřele pomalu (ne víc jak 10 kB/s). Vlastním antivir Avast a anti-spyware Ad-Aware. Nevíte, čím to může být? Děkuji za odp.
Ono je taky důležité odkud stahuješ...odněkud je to opravdu pomalé. Pokud to dělá všude..tedy i na stahuj,download.com atd tak jsou dvě možnosti, buď zavšivené pc případně jiný problém u tebe a nebo problém na straně adsl (ale tomu bych moc nevěřil). Jak odvšivit pc jistě víš píše se to tu pořád (adaware,spybot,trojan hunter,antivir...) taky by mě zajímalo zda máš doma síť (net přes adsl router) tak zda síť běhá v poho nebo je taky pomalá
josi.ow*
Internet mám zapojený přes ADSL router, ale síť ještě hotová není (kvůli kabeláži raději koupíme bezdrátový router). Jinak stahování jede pomalu úplně všude. Antivir ani anti-spyware nic nenašel. Jediný problém na mém PC je velmi zaplněný disk (volno 6% ze 120GB).
Pokud máš jiné pc tak ho zkus připojit na net ať se vyloučí problém na konkrétnim pc, možná máš opravdu problém na adsl vedení... Zaplněnym místem to nebude (6% ze 120 je docela dost)
Jinak ohledně wifiny, osobně zastávám ten názor že tam kde jsou kabely tak doporučuji natáhnout kabely- jsou většinou rychlejší,méně problémů atd, doma bych rozhodně tahal kabely, max. noťase přes wifi.
3) kB? po aktivaci FUP? Řikal jsi nepřekročený limit a krom toho kB myslíš jako kByte což by mohlo být pokud máš 1Mbit linku a nebo jsi myslel kbit/s?
4) ten test jsi tedy dělal teď nebo kdy když píšeš po aktivaci FUP
josi.ow*
1) Na co je Skype vím. 2) Co myslíš těma utilitkama? 3) To stahování jede pomalu před i po aktivaci FUP. A někdy se prostě zastaví úplně a nejde v něm pokračovat. Linku mám 2 Mbit. 4) Test jsem dělal před i po aktivaci FUP - 92 kbit/s (omlouvám se za nepřesnou formulaci). Ještě bych měl zmínit, že se tak stalo až po prvním měsíci používání, v něm byla rychlost naměřená na dsl.cz asi 250 kbit/s a přibližně tou rychlostí jsem i skutečně stahoval (i když se občas výpadek stahování taky vyskytl). Rychlost se výrazně nezměnila ani po aktivaci FUP. Je to celé nějaké divné, už nevím, co dělat.
Skype dokáže v jistých případech pěkně provětrat linku. Kdo se chce o tom dozvědět více: www.lupa.cz/clanky/skype-8211-telefonovani-zadarmo/ Je to v odstavcích týkajících se Supernody. Když stahuješ soubor na přímo tedy bez akcelerátoru, je rychlost stejná?
josi.ow*
Akcelerátor (DAP 8) mi to vytáhnul na 18 kbit/s, což už je mnohem lepší, ale stejně se občas stahování zruší (nicméně mnohem méně často). Jenže všechno přes akcelerátor stáhnout nejde...
josi.ow*
Páni, už jsem se do toho úplně zamotal, vezmu to od znova: První měsíc používání Internetu Express (2 MBit/s) probíhalo stahování bez akcelerátoru okolo 250 kbit/s a to před i po aktivaci FUP. Druhý měsíc (po vynulování stavu konta) probíhalo stahování o poznání pomaleji - maximálně 20 kbit/s, ale většinou do 10 kbit/s. To bylo před aktivací FUP. Po aktivaci to kleslo tak na 4 kbit/s. Test na dsl.cz ukázal rychlost 92 kbit/s, později dokonce 4 kbit/s (až podezřele nízko). DAP tahá rychlostí maximálně 20 kbit/s. Ale problémy s náhlým přerušením stahování se vyskytují všude (Opera - defaultní browser, Firefox, IE, DAP). Není možné, že to způsobují nějaké časové limity serverů?
Takže předně pleteš si pojmy kbite a kByte, stahuje s kBytech a rychlost připojení je v kbitech (poměr mezi nima je 1kByt=8kbit,ber to jako jen jednoduché vysvětlení). Pokud jsi s pc nic nedělal tak bych to předal poskytovateli ADSL zvlášť pokud před aktivací FUP byla rychlost 92kbit (jsi si jistej?) Ale je tu otázka jak jsi stáhl 8GB což je na 8GB lince limit pro fup když ti to běhalo tak blbě. Rychlost stahování cca 20kBytů/s by odpovídala rychlosti stahování při FUPu
Utilitkama myslim to co jsem napsalv prvnim příspěvku.
Ohledně těch serverů- pokud to dělá všude tak to je problém u tebe nebo na lince a ne na serverech
josi.ow*
Díky za vysvětlení. Rychlost před aktivací FUP byla opravdu takhle nízká (taky mě to překvapilo). Jinak všechny ty anti-havěťáky jsem použil. Dobře, zkusím se zeptat na O2.
Jo to se určitě zeptej a doporučuji kouknout na správu konta jak se to tam tváří (zda nejedeš celou dobu jakoby s FUPem?)
josi.ow*
Tak se zdá, že problém s rychlostí je vyřešen. Už jsem zapojil nový (bezdrátový) modem a všechno funguje tak, jak má. Rychlost na DSL.cz je 100 kbit/s (s FUPem). To bych tedy již neřešil. Horší je, že problém s náhlým přerušením stahování stále přetrvává. Připojením nebo nějakou havětí to nejspíš nebude. Dělá to u všech serverů.
Ten modem...nebyl blbě nakonfigurován? Nebo je možný že si ten nový poradí lépe s horší linkou/signálem S tim přerušením...nooo může to být tim že adsl routery maj funkci za jak dlouho maj linku odpojit nebo neodpojit, ja ji mam zapnutou stále ale je možné že máš nastaveno že ji to odpojuje (s tim se potýkal i Taťkovo kolega při připojení na VPN a to stahování by mohlo být podobné) bude to někde v záladnim nastavení
josi.ow*
Tak už asi vím, v čem je problém. On občas kompletně vypadne download (běží jenom upload). A občas prohlížeč nebo DAP nemůže navázat spojení (kvůli dynamickému poskytování zdroje stahování - nebo tak něco, moc se v tom nevyznám). Ale proč takto vypadává spojení?
josi.ow*
Páni, O2 má asi v technickém centru pořádné problémy. Zrovna jsem testoval na DSL.cz - rychlost připojení 958,35 kbit/s a stahování 119,8 kByte/s. A to jsem souběžně s tím ještě stahoval jedno video rychlostí 200,6 kByte/s! FUP by měl být stále aktivní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.