Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook + 2 monitory

Od: ladefeto* odpovědí: 5 změna:

Zdravím, mám dotaz ohledně zapojení 2 monitorů k notebooku. Již nám zapojený jeden LCD 19" monitor do přídavného VGA slotu, chtěl bych zapojit další tak abych měl 3(i s hlavním v NB), zřejmě s využitím HDMI slotu, nejsem si ale vědom toho, jaké věci budu potřebovat, co je k tomu třeba a jestli to nakonec i s HDMI vůbec půjde. Ptám se i kůli tomu, že NB je 18" 16:9 a monitory by byly zřejmě 19" 4:3. Pokud by to nešlo jen kůli tomu, koupil bych nějaké odpovídající rozlišení. A ohledně nějakých softwerových potřeb také tápu. Prosím kdyby mi někdo poradil. Děkuju moc. NB je Acer Aspire 6930G a grafická karta NVidia GeForce 9600M GS.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ahoj. Je to jednoduché, pořiď si VGA rozdvojku ( google.cz/... )

Softwarove nemusis nic resit. Vse si nastavis v nastaveni grafickeho adapteru.

ladefeto*
hodnocení

A bude to NB vnímat jako 2 samostatné monitory, já když nastavuju zobrazení, tak se mi třídí podle výstupů, nebo se mi to alespoň zdá.Jen aby výsledně nevysílal ten samí signál do dvou monitorů. Pokud to ale bude fungovat jako plnohodnotná rozšířená pracovní plocha a rospozná to samotný OS tak je to skvělé.

doplněno 28.09.10 20:28:

Aha, na www stránkách je ale i uvedeno, že pro rozpoznání dalšího monitoru se musí zapojit postupně pokud jsem to pochopil... HDMI jsem zamíšlel proto, že u stolního PC se vlastně řeší 3. monitor přez "video out, nebo jak se jmenuje , nevím" .

jirka1*

No tak když jeden monitor už máte ve VGA výstupu... tak si kupte druhý monitor třeba i 19"který bude mít DVI-D výstup. Nový už asi nesežete tak skuste třeba aukro. A poté si kupte kabel HDMI to DVI-D. Například toto: czechcomputer.cz/... a nebo si kupte novější monitor který disponuje už i HDMI konektorem a kabel byste koupil jen HDMI to HDMI.

doplněno 28.09.10 21:04:

Překlep: monitor musí mít VSTUP ne VÝSTUP omlouvám se

Já to tak sám mám. V nastavení jen nastaveno "rozsireni plochy i na tento monitor" a vesele pracuju na dvou monitorech a presupuju si praci sem tam...

jakubd*
hodnocení

2x

Zdravím Vás, nejsem si zcela jist, jestli tahle grafická karta utáhne 3 monitory... každopádně kdyby to grafická karta utáhla, tak by to neměl být problém. Jinak bych doporuči externí grafickou kartu. Jeden monitor můžete zapojit jako VGA, jeden jako DVI a třeti klidně jako HDMI, to je vcelku tuším jedno. Já mám 1 jako VGA (širokoúhlý 23") a 2 jako DVI (klasika 19") a každý má nastaveno jiné rozlišení.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]