Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám takovou otázku. Mám doma tiskárnu která má tiskovou hlavu odnímatelnou, do které se dávají zvlášť všechny čtyři barvy (CMYK).. zatím je v tiskárně ta startovní sada inkoustu.. ale u všech už mi to hlásí že dochází, mám v plánu si koupit pouze černou náplň a ty barevné tam nechat prázdné aby tiskárna nějak neblbla že nebude tisknout. Nemužou takto zaschnout ty trysky co vystřikují barvy (CMY)? Původně jsem chtěl odebrat i ty prázdné barevné zásobníky ale to se bojím že zaschne ten otvor kde je to sítko do kterého teče ta barva. Poraďte jak to nejlépe udělat abych tiskl jen černě. Rady tipu že jsem si měl koupit černobílou laserovku nechci, občas totiž tisknu obal na hru nebo na film nebo fotku tisknu. Děkuji Jirka
Trochu by bylo dobré se zmínit o jaký model jde. Ale i tak bude problém v tom, že tiskárna s prázdnými zásobníky odmítá tisknout a i kdyby tiskla tak nebezpečí zaschnutí, případně spálení naprázdno běžících trysek je veliké. Další věc je ta, že i při černobílém tisku barvy ubývají a to ze dvou důvodů 1) odstíny šedé se míchají z barev 2) tiskárna v pravidelných intervalech čistí trysky, což spočívá v nuceném odsávání inkoustů, bez ohledu na to, kterou barvou se tiskne.
Dobrý den tiskárna je to HP Photosmart Wirelles B109n-z mám jí od května a to barevný tisknutí momentálně nepotřebuji. A právě už asi 3 měsíce mám u všech inkoustových zásobníků žlutí vykřičník pokaždý jsem jen odklikal na displeji tiskárny že dochází barva a tisknu dál... zatím bez problému
No to co jsem psal platí hlavně pro Canony, HP moc neznám, mají jinou konstrukci trysek tak mé informace nebudou moc směroplatné
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.