Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obnova složky z naformátovaného HDD

Od: matonka007* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

Minulý týden jsem naformátoval HDD a nainstaloval windows 7, původně tam bylo XP, po instalaci jsem si však uvědomil, že jsem na ploše Xpéčka zapoměl pro mě velice důležitou složku.

Je nějaká reálná šance získat tu složku se soubory nazpět?
Děkuji mnohokrát za odpověď

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Podle toho jak je ta slozka dulezita bych se porozhlednul po softwaru, ktery umi obnovit nejenom vymazana data, ale i preformatovana nebo kontaktovat firmu timto se zabyvajici!

DULEZITE! ale velmi ... je uz nic s diskem nedelat! cim vicekrat se puvodni misto na disku prepise jinymi daty, tim spise se s nima muzete rozloucit. Ikdyz k opravdu bezpecnemu formatu hdd se musi pouzit mnohonasobny prepis ... cili zase nepanikarte, ale rozhodne s diskem uz radsi nepracujte.

1) bych zkusil se na netu porozhlednout po "Data recovery wizard professional unlimited"nebo i jinem softu na "undelete format hdd". Kdyz budete mit stesti, tak nejake demo verze maji plnohodnotne nastroje pro obnovu, ale obnovi jen jeden soubor, cili pokud potrebujete obnovit jen par souboru, resil bych to asi takto.. Pokud ale nic neobnovi, nezoufejte, demo verze nemusi mit tak ucinne nastroje

pokud se Vam podari sehnat plnou verzi, mate vyhrano (odkaz na warez ode mne necekejte)

2) obratte se na firmu timto se zabyvajici

firmy.cz/...

juvla*
hodnocení

0x

ne, už to nelze.

ale lze...

juvla*

... ale s velice malou pravděpodobností, že se to podaří. A ta data by musela být velmi důležitá, aby to dal udělat firmě, vzhledem k ceně. Metoda pokus-omyl, pokud nemá zkušenost s obnovou data a bude to dělat sám, není zrovna vhodná k jejich záchraně.

dzoui*
hodnocení

0x

tak tohle už nepůjde ...

ale půjde..

jirbar*
hodnocení

0x

Podle toho jaký formát se zvolil. Jinak dávat data na plochu, to snad dělá opravdu jen ... Mockrát se tady řešilo že data na plochu nepatří. Mohou nastat i jiné problémy.

rv*
hodnocení

0x

Fyzicky data zůstanou na HDD do té doby, než je přepíší jiná data. Formátováním se data (obvykle) nepřepisují, přepíše se pouze informace o tom, kde jsou data umístěna. Navíc data jednoho souboru nemusí být umístěna na HDD fyzicky za sebou, ale mohou být různě rozházena po jeho povrchu. Váš soubor tam klidně může být, ale najít ho u dnešních obrovských HDD je jak hledat jehlu v kupce sena. Rekonstrukce dat je teď práce pro experta s nejistým výsledkem, nebo pro nadšence s ještě nejistějším výsledkem.

Jakýkoliv software na obnovu dat to provede, sice z nejistým výsledkem, ale za pokus to stojí.

matonka007*
hodnocení

Souborů je asi 900, jsou to fotografie. Jsou podkladem znaleckého odhadu, jelikož jsou ty fotografie asi 4 roky staré, řekl bych že mají hodnotu asi 100 000,- Kč, jelikož se jedná o odkup nemovitosti.
Fotky jsem stáhl z poškozeného flash disku a takhle jsem to pos***.
Uvidíme, sehnal jsem EASEUS Data recovery, tak doufám že se mi podaří získat alespoň čtvrtinu zpět,
Všem děkuji za odpovědi.
Budu doufat...

sondaw*

Pokud se jedná o takovou situaci, o které píšeš, zadala bych to specializované firmě, která se tím zabývá.

Zkoušením v jakémkoliv programu můžeš způsobit, že neobnovíš nic a firma potom následně už také nic

jabraka*
hodnocení

0x

W 7 jsou poměrně rozsáhlé takže přepsaly zcela určitě větší část původních souborů.Přesto to zkus pomocí výše uváděných programů.Vždy máš jen naději.Spíše se smiř se ztrátou,třeba budeš později mile překvapen.

JABRAKA

hodnocení

0x

Záchranným softwarem se při obnovování dat ze zdravého, ale vymazaného HDD nemůže udělat žádná škoda. Obnovování se provádí tak, že se zachráněná data zapisují na jiné médium, ze zachraňovaného se jen a jen čte. Jiná situace je pokud se zachraňuje vadný HDD tam se už jen každým zapnutím může zmenšovat pravděpodobnost záchrany. Záleží na povaze závady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]