Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám v počítači nainstalovaný windows XP. Protože jsem ten počítač delší dobu nepoužíval tak nevím konfiguraci, ale před půl rokem jsem tam nainstaloval windows XP a základní ovladače. Vše fungovalo krom zvuku. Několikrát jsem zkoušel ovladače a stále nefungoval. Přitom jsem si 100% jistý, že před tím než jsem ho přestal používat tak zvuk fungoval, ale teď k problému.
Včera jsem zkoušel znova nějaké další ovladače na zvuk. Po instalaci jsem restartoval počítač a nevím co se přesně stalo, protože jsem nebyl u PC, ale když jsem se vrátil asi po 10ti minutách tak zrovna začínal se načítat bios. Když se vše načetlo tak mi počítač hodil hlášku, že systém byl nečekaně ukončen a mám zvolit způsob spuštění. Normální, poslední známá konfigurace, stav nouze apod. Tak jsem dal poslední známá funkční konfigurace. Nic. Počítač se restartoval a zase napsal to samé. I když zvolím jakoukoliv možnost tak se PC stalé restartuje dokolečka. Tak jsem resetoval BIOS, vytáhl baterku na základní desce a nepomohlo to. Tak jsem se rozhodl systém opravit, ale po načtení CD W XP mi to zahlásí, že nebyl nalezen žádný HDD. Vymontoval jsem ho a vložil do jiného PC a HDD funguje. Neví někdo čím by to mohlo být? Nepustí mě to ani na reinstalaci. Píše to tu samou chybu. Děkuji
Ne, ale připojil jsem tím kablíkem HDD v jiném PC. Zkoušel jsem i jiný slot v PC pro připojení HDD.
Podívej se v biosu, jestli je HDD vidět. Ne-li, ověř při zapnutí PC, jestli se v HDD roztočí plotny (buď uslyšíš jak se rozbíhají, nebo blikající ledkou jeho aktivity nebo zvláštním mechanickým odporem, když se ho pokusíš naklánět)
Omlouvám se, že jsem se delší dobu neozval.
Zatím jsem teda zkusil dát HDD do druhého PC. Je v pořádku a funguje.
Když jsem zkusil opravu tak mi to zahlásí že v PC není žádné HDD.
Stav nouze nelze spustit.
Když nastavím, že nechci aby se PC resetoval při chybě tak mi to vyhodí modrou obrazovku s:
Zkontroluje zda v PC nejsou viry. Odeberte vsechny nove nainstalovane jednotyk a radice pevnych disku. Zkontrolujte, za je pevny disk spravne konfigurovan a zakoncen. Pomoci programu CHDSK /F zkontrolujte poskozeni pevneho disku a pote restartujte PC.
Jedine co me napadá tedy je ten HDD dát do druhého PC a spustit ten CHDSK, že?
Bios nejspíš HDD vidí jinak by nezačaly startovat win. V biosu vypněte všechno možný serovej paralelní zvukovku atd. Potom zkuste nabotovat do nouzovýho režimu. Tam dejte zvukovku odinstalovat. Pak postupně přidávejte jednotlivá zařízení. Tu zvukovku nechte nakonec. Až ji budete zkoušet vytáhněte z ní všechny konektory (i vnitřní) a pokud se ukáže jako nainstalovaná tak je zasunte.
doplněno 23.12.12 01:48:Není ten HDD sata?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.