Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

IP adresa se neobnovuje

Od: jikop odpovědí: 7 změna:

ahoj, prosím o radu, mám XPpro a internet od UPC. Po uplynutí doby zápůjčky IP (první je na 1 hod) se odpojí internetové spojení a nejde navázat jinak než restartem PC. Další zápujčka je už většinou na 6 hod. Zkoušel jsem něco najít ve službách, zatím marně. Už jsem z toho na větvi, když něco stahuji a uprostřed to spadne!

Poraďte prosím kde hledat chybu, dík

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je nastaven spravne protokol TCP/IP? Predpokladam, ze by tam mel byt nastaven DHCP server, ktery si vzdy prevezme novou IP. Takze bych navrhoval tento postup. Spuste pres Start -> spustit -> prikaz CMD (prikazova radka) a v ni zadat prikaz IPCONFIG a najit si adapter, pres ktery ti to frci (jestli mas wifi modem, tak bezdratove pripojeni - pokud pres kabel, tak adapter site ethernet). Opsat si IP a vychozi branu ... po vypadku site udelat to same. Shoduje se to? Mate pridelenou IP? Jakou? Pingnete si na branu? ( prikaz "ping xx.xx.xx.xx" (samozrejme doplnit misto xx IP adresu brany).

jikop
hodnocení

v přehledu připojení k místní síti je po spadnutí v masce podsítě na třetí pozici nula, výchozí brána a oba servery prázdné.

Po restartu naběhne jiná IP adresa která je přiřazena normálně serverem DHCP, maska podsítě 255.255.255.0, server DHCP a servery DNS mají adresy, pouze server WINS je prázdný i při funkčím stavu připojení.

"Datum zapůjčení adresy IP" a "Zapůjčení adresy IP vyprší" se liší o hodinu a opravdu při dosažení času "...vyprší.. " se připojení zruší.

Používám ZAlarm a Spyware terminator, nemůžou to způsobovat tyto?

děkuji

Zalarm mi tohle nikdy nedělal a spyware terminator dle mého nemá důvod to blokovat. Krom toho tak jako tak neni problém cokoliv pochybného vypnout a zkusit;)

Nicméně tady mi to přijde na řešení s UPC. Běhalo to vůbec někdy? Případně kdy to přestalo?

jikop
hodnocení

začlo to cca před půl rokem, něco jsem změnil v té době ve službách, ale už si nepamatuji co, tal jsem zkoušel povolit téměř vše ale už to nepomohlo.

jikop

žádný nápad?

hmm... jak je nastavena služba "klient DHCP"?

jikop

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]