Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvláštní tikání v notebooku

Od: zajda888® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,po koupi nového notebooku mi začíná vyvstávat problém,který jsem charakterizoval už v nadpisu.Občas,odhadem tak 5-8 krát během 10-ti minut,slyším z notebooku zvláštní tikání.Nebo spíše tiknutí.Jako když máte velké nástěnné hodiny a vždy,když se sekundová ručička o vteřinu pohne,tak to nahlas tikne.A přesně tohle slyším zevnitř přístroje.Někdy je to po odklepnutí myší,někdy samo od sebe.Je to sice zřejmě jen kosmetická vada,ale dělá to docela nahlas.Rád bych věděl,co by to mohlo být.Ale nepiště prosím nic o časované bombě apod.Děkuju. Jinak je to IBM Lenovo U165 s procesorem Turion Neo K 625.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

podobne tikani, nekdy dela prohlizec pri vstupu na nejakou stranku. nekdy to muze delat samo pri automatickym znovunactenim stranky. Treba je to ono. Tika to i kdyz mas zavrene vsechny internetove prohlizece?

hodnocení

Tak tohle už je skoro hřebíček na hlavičku s tím prohlížečem,při načítání stránky to opravdu často "zachrastí",jen to tikání není takové,jak popisuje Karina (hrot tužky zespod do stolu).To bych nazval ťuknutím.Tenhle zvuk je fakt jako zvuk sekundové ručičky u nástěnných hodin,kurňa škoda že ten zvuk nejde nějak nahrát nebo jinak zachytit.Mámpocit,že to dělá,i když jsem třeba v Commanderu.Ale nejsem si jist.Prověřím to.

doplněno 25.09.10 17:38:

Jo,ještě musím upozornit,nemá to nic společného se zvuky např.při různých činnostech Windows,při chybových hláškách apod.,které se dají v Ovládacích panelech vypnout.

doplněno 25.09.10 17:44:

Tak to vypadá,že to dělá jen v prohlížeči.Mám IE8.

bena*

Internet Explorer 8 "netiká". To dělá šestá a nižší verze IE.

karina*

bull, a vadí to nějak zásadně? Tiká , tiká, přesně tak jak píšet. A co se tedy může stát? Karina

marenka*
hodnocení

0x

Nemůže to být Hard Disk? Zkuste si počíst tady. ;)

labnol.blogspot.com/...

doplněno 25.09.10 14:13:

Tady je to i se zvukem

labnol.org/...

hodnocení

Tak jsem to pročetl,ale není to ani jeden z těchto pěti zvuků.Je to skutečně jen hlasité tíknutí,jako když se vteřinovka pohne o 1 sec.Ale hlasité.Dělá to občas i při načítání nové stránky.Můj první dojem z toho zvuku byl,jako by se hard rozsypal a někdo uvnitř (promiňte ten moravský výraz) zaštěrchal velmi krátce s nějakými šroubky nebo kousky kovu.Ale spíš se to podobá těm hodinám.Když zatřesu počítačem,neslyším nic.

hodnocení

0x

To bude bomba.

truhlik

*smich* Jste tam ještě? *smich*

25.09.10 15:14

Já jo.

hodnocení

Prosil jsem nepsat nic o bombě.S tímhle nápadem se tu můžete bavit ještě příští měsíc.Můžete si přejít na chat Facebooku a rozvíjet své nápady tam.Já bych byl vděčen za seriozní odpověď.Díky.

karina*

zajda888, mě to tikání NB dělá také, ale já už ho nemám nový. Takže tomu nepřikládám důležitost. Ale jestli Vy ho máte nový , tedy v záruce, dojděte s ním do prodejny. Tam by Vám měli poradit.

A dneska ráno mě v něm ťukalo tak, že to bylo jako pravidelné klepání hrotem propisky do spodní desky stolu. Nejdřív jsem si myslelal, že to něčím dělám já *smich*. Karina

uda1966*
hodnocení

0x

Pokud to máš v záruce tak bych to šel reklamovat, tohle vypadá na HDD.

hodnocení

Ten ntb mám týden,jediný problém je v tom,že už to nestihnu z časových důvodů (práce). Ale říkám si,že se to postupem času dnů,týdnů ještě více vyhrotí a bude to dělat častěji,tak uvidíme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]