Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chyba o2 nebo PC? Internet nejede

Od: libor1* odpovědí: 5 změna:

Zdravím ,

Mám takový problém, mám internet od o2 , ale bohužel už je to asi po 3 za měsíc co mi takhle internet vypadne z ničeho nic a jeden den nejede např...Mám modem HAUWEI , takže na tom internetu mam připojeny i notebook a ten mi JEDE a PC NE , což nechápu protože to jede přes jeden a ten samý modem , akorat v PC je to natvrdo a notebook přes wifi.

Nevím proč ale vždy jak mi vypadne internet tak se mi poté změní IP adresa , vždy sem dával at se mi vše načítá automaticky , DNS , IP atd ...

dal sme ipconfig/all v CMD a tohle mi vyskočilo :

Konfigurace protokolu IP systému Windows

Název hostitele . . . . . . . . . : domapc
Primární přípona DNS. . . . . . . :
Typ uzlu . . . . . . . . . . . . : neznámý
Povoleno směrování IP . . . . . . : Ano
WINS Proxy povoleno . . . . . . . : Ne

Adaptér sítě Ethernet Připojení k místní síti:

Přípona DNS podle připojení . . . :
Popis . . . . . . . . . . . . . . : NVIDIA nForce Networking Controller
Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : 00-13-D3-17-EB-E8
Protokol DHCP povolen . . . . . . : Ano
Automatická konfigurace povolena : Ano
Adresa IP . . . . . . . . . . . . : 0.0.0.0
Maska podsítě . . . . . . . . . . : 0.0.0.0
Výchozí brána . . . . . . . . . . : 0.0.0.0
Server DHCP . . . . . . . . . . . : 255.255.255.255

takže i když mám zadené automaticky tak je IP adresa uplně jiná než mám jak mi internet jede normálně ...takže nevím kde je chyba a este jednou zdůrazňuji že na notebooku mi to JEDE...

Díky za odpovědi a rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karina*
hodnocení

1x

libor. zkuste nastavení konzultovat s technikama na bezpl. č. 800123456 - v AVR pak č. 4 . Budete-li mít štěstí narazíte na profíka. Jestli ne, řekněte si o placené číslo na technickou pomoc (to teď z paměti neznám) a tam Vám 100% pomůžou. Minuta hovoru s nima stojí cca 16 kč. Mimochodem, včera večer mělo ADSL u O2 výpadek *smich*.Karina

raduz*
hodnocení

0x
Automatická konfigurace povolena : Ano
Adresa IP . . . . . . . . . . . . : 0.0.0.0
Maska podsítě . . . . . . . . . . : 0.0.0.0
Výchozí brána . . . . . . . . . . : 0.0.0.0
IP adresu v tuto chvili nemate zadnou.
Muzete zkusit ipconfig -renew
libor1*
hodnocení

To mi došlo že IP adresu nemám žádnou...dám automaticky nastavit IP adresu a najede mi totiž tohle :)

zkusím to renew

karel0990
hodnocení

0x

Když by byl problem v pripojeni na ADSL určitě by muselo zakonite padat spojeni i na notebooku.

Ve chvíli kdy vam ipconfig napíše adresa ip 0.0.0.0 tak pc čeká jestli mu nejakou pridelí DCP na modemu.

Když vam vypadne internet tak se preruší spojeni mezi modem a pc a pri automatickém pripojovaní vam dá modem první volnou IP v pořadí. Proto se vám změní.

Kde je presne chyba je težké určit ale nastaveni TCP/IP adres v pc by melo pomoci.

hodnocení

0x

Nebude to modem, ale adsl router. Bacha na to zda máš na routeru zapnutý DHCP server (musel by jsi jinak na pc nastavit ip napevno v rozsahu ip routeru a bránu a dns by jsi dal ip routeru).

Dále bacha na to aby jsi mě adsl router v modu routin a ne jen bridging, ale to by ti nebehalo už dříve a ne od nějaké doby

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]