Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatný zvuk na notebooku

Od: ln* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, všem dobrým duším.

Mám problém se zvukem na notebooku (Acer - Aspire 3690; Windows XP; windows media player). Při přehrání písniček je melodie slyšet na hlas a zpěvák je utlumen na minimum. Totéž se děje při přehrání dvd či nějakého pořadu z netu: hlavní dialogy jsou potlačeny/ztlumeny a v popředí je melodie na podbarvení. Stejný efekt je i přes sluchátka. Equalizer s tím nic nezmůže. Co s tím?

Děkuji za každou radu

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Přehráváno na notebookových reprácích nebo externích bedýnkách? Utlumení zpěvu je jasný důsledek odečítání leveho a pravého kanáli od sebe. To co je ve stereu slyšet obvykle uprostřed, tak má stejnou uroveň a fázi signálu na obou kanálech. Odečtením se nejvíc utlumí proti všem ostatním zvukům. Pro potvrzení toho co říkám stačí jeden z kanálů stáhnout na minimum a druhý se nebude mit od čeho odečíst a zpěv se určitě zvýrazní. Pokud to tak je, tak je někde přerušená zem v signálové cestě ze zvukové karty...

jofa*

Možná to nebude ono, ale nedávno mne volala vnučka, která má notebook Acer, že jí hrají divně externí repráky, takový, promiňte ten výraz, zmršený zvuk, něco jak popisujete. Objevil jsem v mastavení zvuku, jak jsou všelijaký předvolby( chodba, hala, atd), že má zatržený karakoe, nebo jak se to píše. Po zrušení se vše vrátilo k normálu. Podívejte se tam do ovládání zvuku. Teď nevím přesně jak to tam je.

doplněno 23.09.10 19:19:

Kde to je určitě někdo porádí.

doplněno 23.09.10 19:28:

Troufnu si tvrdit, že to bude ono. Pochopitelně, že ten špatný zvuk se pak přehrává u všeho a odevšad. Te notebook chodí perfektně.

ladinpraha*

Je to v: START - NASTAVENÍ - OVLÁDACÍ PANELY - Realtek HD Sound Effect Manager. Dá se tam toho nastavit docela dost.

hodnocení

0x

Zkus aktualizovat zvukovou kartu . tento pocitac - spravovat - spravce zarizeni - radice zvuku - vlastnosti ...

kdyz nepomuze, tak nejake forum ACER . Nic jineho me nenapada pak uz jen servis, pokud je zaruka jeste. kvuli servisu mi nesmi Acer do baraku ale, tak snad budes mit vic stesti!

doplněno 23.09.10 13:40:

eventuelne nastaveni zvuku v ovladacich panelech, tos udelal?

hodnocení

0x

Pokud Vám nastavení zvukovky nabízí možnost KARAOKE tak je to ono, tento efekt pracuje na principu odečtu levého a pravého signálu, jak jsem psal výše.

jofa*

Jo KARAOKE. Já věděl, že jsem to napsal blbě. Škoda, že tazatel nedává vědět, jak se s tím vypořádal. To pak člověk neví, jestli závadu objevil, nebo odhadoval.

ln*
hodnocení

Omlouvám se že jsem nereagovala hned. Byla jsem mimo pc.

Moc děkuji, všem, za vaše rady. Chyby byla v tom KARAOKE. Teď už je vše zase OK.

Ještě jednou moc díky :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]