Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak změnit název svojí Wifi sítě?

Od: honzat® odpovědí: 3 změna:

Do bytu mi jde kabel do Wifi routeru a signál pak do notebooku. Tato síť má mé jméno,Já bych jí chtěl přejmenovat,protože ji vidí celý panelák. Mám D-link Di 524, Vista. Jak na to,prosím podrobně.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

1x

přihlásíš se k routeru a v nastavení zvolíš skrytá nebo hide, název můžeš nechat. OVšem ani to že je vidět ničemu nevadí pokud máš zapnuté nějaké zabezpečení tak se "nikdo" nepřipojí.
To, že jsem paranoidní, neznamená, že po mně nejdou!

a tak osobně mám hide, WPA2 a filtraci MAC.

doplněno 20.09.10 21:27:

do routeru se nejspíš dostaneš tak, že v porhlížeši do adresního řádku napíšeš http:192.168.1.1 Pokud ne tak mrkni do manuálu.

Jo to hide hledej něco jako hide SSID a SSID je právě ten aktuální název. To že ho změníš nic neřeší jen panelák uvidí místo mojewifi třeba mojewifinka a bez zabezpečení Ti tam stejně vleze každý.

Jo a ještě je dobré nastavit pevné IP a ne nechat DHCP, ale tak paranoidní zase v naší důchodcovské ulici nejsem.

hodnocení

Ano,mám zabezpečení wep,jen nechci síť mého jména. Prosím,nějak podrobně,jak a kam kliknout. Bude to po mě chtít třeba nějaké heslo?

alf*

WEP, no lepší než drátem do oka, v paneláku plném zvědavých puberťáků nic moc. Jo heslo to bude chtít pro vstup do routeru, tam je to jen a jen na Tobě. Ac v nejhorším jsou na netu k dohledání nějaká univerzální. Jak jsem psal, to že jméno změníš z Novák na Agent007 nic nepomůže. Zapni alespoň to hide a filtrování MAC kam vložíš MAC wifiny v počítači. to je celkem jednoduché a většinu zvědavců to odradí.

doplněno 20.09.10 21:44:

návod cheapernet.cz/... třeba skrytí názvu je popsáno na straně 30 SSID Broadcast

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]