Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyměna bez reinstal OS

Od: deska odpovědí: 10 změna:

Dobry den jde nějak jednoduše vyměnit zakladní desku bez reinslalovaní os jedna se o výměnu MSI K9N6SGM-V za Gigabyte M57SLI-S4 diky za odpovědi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

OS je přece na disku a tomu je jedno na jaké desce je připojen. Stačí přeinstalovat ovladače k desce.

hodnocení

0x

Nooo pokud jde o win tak to od win2000 a novejsi vetsinou nekousne. Ale pokuzes tomu kdyz odinstalujes vsechny ovladače od zakladovky a pak az prehodit desku

michalkolesa*
hodnocení

0x

Ještě mě napadlo: Co "spadnutí" aktivace Windows? U krabicové verze by to vadit nemuselo. Ta je přenositelná z PC na PC, ale co OEM ta je vázána na desku víc?

Nu aktivace po síti neprojde, ale zavoláním na linku microsoftu vetsinou bez problemu- byla vymenena deska za vadnou a je to :)

michalkolesa*

a jak si to ověří, že skutečně byla výměna deska a né celý počítač. To Poznají z toho kódu co jím diktuješ do telefonu? Že proceosr je stený, RAM je stejná, grafická karat je stejná jako předtím, harddisk je stejný, CD/DVD je stejné,?

Co když měníš desku a vyměníš víc komponent proceor, RAM, grafiku,? protože jsi měnil desku za novější a staré komponenty by tam nešly?

deska
hodnocení

mam win XP a našel jsem jeden navod a nevím jestly to opravdu bude fungovat ale mělo by jak psal maverick že to nepřekousnou

deska
hodnocení

No vidíš, teď jsi přišel na to že se dá ukecat i celá změna pc ;)

jofa*

Já jsem před 8 měsíci měnil zákl. desku asus P5K-VM za Asus Maximus 2 Formula. Všechno jsem to přeházel a všechno běželo jako před výměnou, jen s tím rozdílem, že mně to hodilo hlášku, že do 3 dnů (asi tak nějak) mám znovu přihlásit Win.XPpro. Udělal mi to kolega, tak nevím jestli tam něco hlásil( potvrdil), že došlo ke změně hardware. Naprosto bez problému.

doplněno 19.09.10 22:00:

Nainstaloval samozřejmě ovladače.

deska
hodnocení

dobře děkuji všem přispovajicím

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]