Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak udělat síťový disk v Tento počítač

Od: petr0007* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den , prosím poradte. Máme u nás doma dva počítače připojeny na internet přes kabel + wifi router.

Chtěl bych se zeptat jak přidat do složky tento počítač ( např: disk Z ) - jakoby síťový disk . Do kterého by sme mohli chodit z obou pc.

Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mirasnovak*
hodnocení

0x

sdílenou složku mezi sebou budete mít ve složce Místa v síti

hodnocení

0x

Nu udělat na druhém pc sdílenou složku a pak na prvnim pc dáš pravé tl na mista v siti a tam je pripojit sitovou jednotku :)

petr0007*

Díky a můžu se zeptat jak udělat tu sdílenou složku?...není na internetu nějaký návod ...mám windows xp...díky moc

jirka1*

Ahoj, nejdřív budete muset asi vytvoři něco jako "domácí skupinu" Ve které si naklikáte co chcete sdílet. Tím myslím dokumenty, obrázky, tiskárny atd... A poté si kliknete na pevný disk který chcete sdílet. Nastavíte si priority jako povolení zápisu a čtení. A po té v jakémkoliv dalším PC které bude připojené do té tzv. skupiny, si dáte připojit síťovou jednotku najdete ji přidělíte písmeno a máte vystaráno. Ještě dodám teda nevím jak je to u XP ale u Windows 7 se na PC kde vytváříte tu "skupinu" se napíše kód který si musíte opsat a na dalším PC si dáte připojit do skupiny a kód musíte zde napsat, teprve pak se počítač připojí a mužete provést to co jsem popsal víše.

Něco jako tohle? samuraj-cz.com/...

jirka1*

Měl jsem na mysli něco jako je tady windows.microsoft.com/... možná je to dokonce přesně tak jak jsem to psal jen asi více rozepsané

Dyď je to to samé akorát moje je pro xpa vaše pro win 7

jirka1*

Já jsem vycházel z Windows 7 - počítal jsem že to bude podobné jako u XP... v době kdy jsem měl doma Windows XP jsem ještě neměl dva počítače takže otázka sítě šla mimo mě. Ale co vím ze školy to připojování disků je naprosto stejné u těxh XPček.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]