Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podivné složky na ploše

Od: epetre odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

mám WXP a když na ploše otevřu jakoukoliv složku, otevře se mi klasický vyhledávač Start - Hledat, kde je přednastaven Cíl vyhledávání, tzn. ta složka, kterou chci otevřít. Poradíte mi, jak to odstraním? Nikdy se mi nic takového nestalo. Zkoušela jsem různá nastavení složky, ale nic nepomáhá. A protože jsem už stará baba, došla mi inspirace. Děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Mám tomu rozumět tak, že po dvojkliku na složku se složka neotevře, ale otevře se okno "VÝSLEDKY HLEDÁNÍ"?

epetre

Vlastně se ta složka otevře, ale na levé straně mám "výsledky hledání".

epetre
hodnocení

Ještě bych chtěla dodat, že pokud kliknu na složku pravým myšítkem a vyberu otevřít, je vše tak, jak má být. Bude to tedy nejspíš nějakým nastavením a nemůžu najít, kde ta chyba je.

hodnocení

0x

Nejspíš tu složku na ploše vymazat, bude to odkaz na něco co už neexistuje. Původně ta složka nebyla na ploše, ale někde jinde a ta ikonka na ploše na ní odkazovala. Tu složku někdo vymazal a odkaz na ploše zůstal, ale už nemá kam odkazovat a tak otevře vyhledávání.

epetre

To nebude ono, protože se jedná o všechny složky na ploše, složky s obrázky, s dokumenty... prostě se vším, co tam mám.

bena*

A když otevřete tu složku a kliknete na Hledání, nezmizí to?

epetre
hodnocení

Ne, nezmizí, ale ani se nic nenajde - přesněji: když poklepu na jakoukoliv složku, otevře se, ale v levé části mám klasické hledání, kde v "Cíl vyhledávání" je uvedena ta složka, kterou se pokouším otevřít a na pravé straně je "Pokud chcete vyhledávat, postupujte podle pokynů v levém podokně". Když dám Hledat, na pravé straně - a to je zajímavé, nejprve se mi zobrazovalo, že výsledky vyhledávání jsou negativní (nebo tak nějak), ale dnes, když jsem to zkusila, objevil se mi obsah složky se zobrazením "Podrobnosti". Ale i když se mi obsah ukáže, stejně je to otravné. A JEŠTĚ NĚCO. Provedla jsem OBNOVENÍ SYSTÉMU s bodem obnovení 1. září a je to pořád stejné.

bena*
hodnocení

0x

Je možné, že je bordel v registru.

Stahněte a nainstalujte si program Advanced SystemCare a udělejte Denní údržbu i Diagnózu systému. V optimalizaci systému doporučuji vypnout (odznačit) Optimalizaci systému. Doporučuji ji vypnout prototo, protože si trošku pohraje s vzheldem systému a to se některým uživatelům nemusí líbit.

epetre

No, raději počkám, jestli někdo nevymyslí něco jiného. Jak už jsem psala, jsem baba a uvedených programů se trochu bojím, nehledě na to, že většina z nich je v angličtině, kterou zcela určitě nevládnu.

bena*

Advanced SystemCare je v češtině.

Ale jestli chcete jednodušší program, který je také v češtině, zkuste CCleaner.

Podivné složky na ploše
epetre
hodnocení

Děkuji, zkusím to a ještě napíšu.

epetre
hodnocení

Zdravím, tak jsem to projela CCleanerem a protože používám UPC Smart Guard, tak i tím... a nic, pořád stejné. A jak jsem už psala, zkusila jsem i obnovu systému s bodem obnovení 1.9. a nic, nic, nic.

bena*

Tak zkuste Obnovení systému na starší datum. Nejlepší by asi bylo poslat počítač do servisu a tam by se na to mrkli.

Velmi malá pravděpodobnost je nákaza nějakým virem. Jestli chcete, zkuste stáhnout a nainstalovat si program HijackThis.

Jak zacházet s programem HijackThis?
Stáhněte si program HijackThis (například zde → hijackthis.de/...) a spusťte instalační program. Nyní proběhne instalace. Pak HijackThis spusťte a kliknete na Do a System scan and save Logfile. Nyní proběhne kontrola, která netrvá déle než 1 minutu, většinou je hotová za 15 vteřin. Po kontrole se otevře Poznámkový blok. Obsah zkopírujete a emailem mi odešlete na freeware@okamzite.eu. Pak se na to podívám a až pošlu výsledky, co se má opravit (fixnout), tak otevřete HijackThis a kliknete na Do a System scan only. Po kontrole zaškrtnete to, co Vám bylo řečeno ať opravíte (fixnete). Až bude vše zaškrtané, tak klikněte dole na tlačítko Fix Checked.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]