Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dynamický mikrofon a jeho zapojení na PC

Od: alfjkaushdkashnd odpovědí: 17 změna:

DObrý den,

chci si koupit tento mikrofon kytary.cz/... a nevím zdali mi půjde připojit na PC a nebo potřebuje nějaký mixák a podobně,dekuji

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

Ano půjde, buďte bez obav.

doplněno 17.09.10 14:02:

Bude ale potřeba kopit redukci na Jack, zkuste se ale optat přímo na prodejně.

hodnocení

0x

Zřejmě bude potřeba předzesilovač. Mikrofoní vstup na PC je na elektretové mikrofony, které mají v sobě zes. transistor. V PC mikrofoní zdířce - jack je pro tento mikrofon napájecí napětí. Múj prastarý PC uměl dynamické mikrofony.

jofa*

Mám dojem, že sice půjde, ale bude o dost slabší signál. Respektive nebude tak citlivý a tim pádem nízká hlasitost. Vlastní zkušenost. Třeba to u Vás bude jinak.

doplněno 17.09.10 16:04:

Mikrofon GLS-Audio ES-57.

hodnocení

0x

Zesilovač sice elektretové mikrofony mají, ale jejich výstupní signál není o moc větší než z dynamického. Ten zesilovač je tam proto, že z elektretového leze strašně málo a z principu to nejde vést kabelem. Každopádně je dobré oddělit mikrofon kondenzátorem aby přes něj nešlo to napájení.

jofa*

Jestli chcete vynikající mikrofón pro PC v této ceně cca 600 kč, tak Vám poradím Olympus-ME15. Je super. Žádný šum a vynikající citlivost.

doplněno 17.09.10 16:25:

Ten mikrofón APEX-950 budete muset mít u PC, jak se říká pěkně u huby. Pro PC je to nevhodný. Toť můj názor.

hodnocení

0x

No co si myslíte, že v tom olympusu bude? Elektretový mikrofon, který se vyskytuje v dnešní době všude, úplně stejný je v mikrofonu k PC za sto korun. A klidně se teď hádejte, platí se jen za obal a značku. Měl jsem rozebraný stereofonní k stereofonnímu olympusu, který stojí nehorázné peníze a uvnitř se žádný zázrak nekonal.

jabraka*
hodnocení

0x

Dynamický mikrofon potřebuje speciální předzesilovač,který nejen zesílí signál(jako u mgd.přenosky gramofonu,)ale upraví také jeho přenosovou charakteristiku.Jinak ten zvuk nebude k poslouchání.

JABRAKA

jofa*

bmbx

Vy zkritizujete naprosto všechno. Kdyby kdokoliv napsal nějaký typ na nějaký produkt, tak Vy víte nejlíp, že je to drahý, zbytečný, špatný a na ho... Podle Vás bych moc vybírat zboží nechtěl. Na Vaše komentáře jsem teď odpověděl naposled.

jofa:

Teď z Vás asi mluví vztek, že jste utratil tolik peněz. Mohu Vás uklidnit já jsem koupil k olypusu stereo mikrofon, za nehorázné peníze a s vědomím co tam asi uvnitř je. Já nic nekritizuji, to je prostě fakt. Elektretové "kapsle"se vyrábějí v různých velikostech a ze svého jednoduchého principu nemohou vesměs fungovat jinak než dostatečně kvalitně - jsou hodně citlivé, mají slušný frekvenční rozsah a nešumí. Zde je internetová poradna a musel bych se asi hanbou propadnout, kdybych na tuto skutečnost neupozornil.

Zde uvádím pro představu:

ges.cz/...

jofa*

Přeci Vám ještě jednou odpovím. Mám někde v šuplíku asi 3 kusy těch za 60-100 a mohu Vás ujistit, že rozdíl je značný. Mám na monitoru web kamerku Log. 9000 a předpokládal bych, že tam kromě kamery bude i dobrý mikrofón. Bohužel není. Každý by řekl, že je hlas perfektní i já, dokud to nepřepnu na tento. Hlas je přirozeně zabarvený a rozdíl je patrný. Samozřejmě, že od kamereky microfón stačí. Jen Vám říkám, že rozdíl je a pro mne k lepšímu.

Já do to ho už nechci moc kecat, ale nevěřil by jste, že zásadní vliv na tu věrnost zvuku má jeho umístění v krytu a otvory. Kdysi jsem jako kluk laboroval z diktafonem, měl ještě kondenzátorový mikrofon (principiálně shodný s elektretovým) a nějak se mi nelíbil tvar a příliš malá velikost otvorů v jeho krytu. V domnění, že vylepším citlivost a zvuk, otvory jsem upravil dle své úvahy - výsledek byl otřesný. Takže zjednodušeně řečeno: tak jako reproduktor bez bedny sám o sobě má nepoužitelný zvuk, tak i holý elektretový mikrofon není to pravé ořechové.

jabraka*
hodnocení

0x

Chlapci,nemá cenu se hádat.Je mnoho typů mikrofonů,každý přeměňuje mechanické kmity na elektrický proud ale žádný nepracuje lineárně a pro další elektronické zpracování potřebuje úpravu signálu.Takže opět platí,bez měření není vědění.

A opět totéž platí o zesilovačích.Jestli bude výsledný zvuk z reproduktorů poslouchatelný,záleží na celém řetězci.Vstup do PC zvukové karty zpracuje signál tak,jak skutečně vypadá,převzorkuje jej a zdigitalizuje,a mix lze udělat pak přímo v PC patřičným software.výstup za DA převodníkem by měl dát lineární průběh.Připojit do kvalitního zesilovače a beden.Z vlastních PC repráčků to bude zase chrchlátko.

JABRAKA

No elektretové se díky provedení membrány vyznačují dost dobrou linearitou. Jakýkoliv jiný princip mikrofonu by při takových rozměrech pohořel.

jofa*

pro bmbx

Ještě se zeptám na elektretový mikrofon Audix F 90. Proč stojí cca 3 000 kč? Kdo to koupí naletí? Proč si tam nedají mikrofón za 100 kč, když je to, jak říkáte na jedno brdo. A jsou i dražší.

doplněno 18.09.10 20:46:

audiotek.cz/...

doplněno 18.09.10 20:51:

mikrofony.heureka.cz/...

V takovým mikrofonu taky nejsou použitý elektretový "kapsle" jako v tom mikrofonu k tomu Olympusu

jofa*

Olympus: hifi-megastore.cz/...

Koss: mironet.cz/...

Sony: pixmania.cz/...

Takže místo výše uvedených, podle Vás stačí : gme.cz/...

a vsadit to, třeba do vyřazené propisky! Ano?

doplněno 19.09.10 08:02:

Tedy stačí? gme.cz/...

Bohužel, nebo bohudík stačí - odzkoušeno ;)

doplněno 19.09.10 17:37:

Ten KOSS má dokonce menší frekvenčni rozsah...

Když už jsme u KOSS, mám od nich kvalitní sluchátka 20 - 20 000Hz, pak se mi dostaly do rukou sluchátka Creative 6-20 000Hz, přestože je spodní hranice rozsahu pod mezí lidského vnímání tak ten rozdíl tam je zřetelně slyšitelný, ty Creative byly za třetinovou cenu a to se ani nebudu rozšiřšířovat, že u těch KOSS začaly znatelně ztrácet ohebnost kabely a nakonec se u jednoho sluchátka přelomil. Ty creative za třetinovou cenu, mají krásně ohebný kabílek a zatím je vidět, že si nechají libit mnohem nešetrnější zacházení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]