Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Internet přes 2 síť.karty v 1 PC

Od: noulen odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

možná je to hloupý dotaz,ale zkusím se zeptat.

Mám v PC 2x síťovou kartu a napadlo mě,zda-li by se to dalo použít tak,že v jedné mám připojený internet a z druhé bych šel do jiného PC a tam by šel internet také. Není to na každodenní používání,ale jen na příležitostné.

Předem díky za odpovědi. Noulen.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud je to ve Windows, tak by se dalo použít Sdílení připojení k internetu. Jednu síťovku do internetu, na druhou připojíte notebook kříženým kabelem (novější síťovky ani křížený kabel nepotřebují) a nastavíte lokální síť. Pokud oba počítače na sebe vidí, tak na síťovce připojené do internetu zapnete funkci sdílení a pojede to.

doplněno 17.09.10 11:20:

Mám dokonce pocit, že pouhé zapnutí Sdílení připojení do internetu nastaví lokální síť na druhé síťovce automaticky.

hanher*
hodnocení

0x

Pořádně jsem to nepochopil - Vy chcete takto napojit i druhé PC na internet?

noulen
hodnocení

Ano,přesně tak,občas se mi tu objeví laptop a nechci odpojovat a přepojovat jeden kabel,tak mě napadlo,zda-li by se to dalo nějak nouzově udělat,že přes 1 PC by se dalo jít na internet z toho laptopu.

Nějaký switch nebou router mi přijde zbytečný,vzhledem k četnosti potřeby.

Noulen.

alf*
hodnocení

0x

Kup si router (bude jedno který počítač je zapnutý) , tohle mi přijde jako pravou rukou za levým uchem.

hanher*

Přesně tak - router, a je po starostech.

A můžou se Vám doma sejít třeba notebooky tři. . .

noulen
hodnocení

Hmm,ne děkuji. Aspoň jsem to zkusil.

Díky za radu.

Noulen.

hodnocení

0x

Nu to by šlo. To je princip proxy serveru ;) Hledej programy jako proxy +, winproxy atd

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]