Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký skener pro Windows XP

Od: climb* odpovědí: 7 změna:

Jaký vybrat skener pro Windows XP? Jde mě o skener jak na text tak i fotky! Jen samostatný, ne s tiskárnou. Měl by umět skenovat do formátu PNG, který je bezztrátový a nerozostřuje text.

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lui*
hodnocení

2x

Vybírejte podle svých potřeb. Podle formátu, jaký budete skanovat, A3-A4-A5. Podle rozlišení jaké budete vyžadovat(600-1200-2400DPI) - to souvisí s tím, co budete s naskenovanými dokumenty dále dělat. Jiné rozlišení je potřeba pro zálohování dokumentů, jiné pro grafické práce. Dále si rozmyslete, jestli potřebujete skanovat filmy, tedy jestli potřebujete prosvětlovací hlavu(horní osvit) a držák na filmy, pokud ano tedy na jaké, pozor většina jich je dělaná pouze na kinofilm. Nejde s nimi dělat skan většího filmu, ať už 6x6 nebo třeba filmy 9x13.

Jak říkám, nejdřív si stanovte co potřebujete, a potom začněte vybírat tak, aby splňoval Vaše požadavky, a nakonec vyberte z těch vyhovujících, ten nejlevnější nebo značkový. Vzhled bych nechal až jako poslední hledisko.

Já osobně jsem volil kompromis mezi cenou a rozlišením a koupil si Mustek Bear Paw 6400 TA Pro. Naprostá spokojenost. Už ho mám asi 4-5 let, běhá bez závady. SW který byl ke skeneru např. ABBY Fine reader pro rozpoznání textu, je nejlepší jaký jsem kdy měl v počítači. Dnes budou novější modely. Možná i jiní výrobci.

jabraka*
hodnocení

0x

Koupil jsem tiskárnu lexmark 1200.Tiskárna stojí za 100.- za chvíli vytlučené kazety s barvou,tak dnes používám jen skenner.Naprostá spokojenost.dobré rozlišení texty mohu i zvětšovat,ukládat fotky.

JABRAKA

climb*
hodnocení

Asi jste nečetl dotaz. Ptám se jaký koupit skener?

michal958*
hodnocení

0x

ja mam tiskarnu lexmark 2400 siries, s skenr super ciste,

climb*
hodnocení

To samé . Asi jste nečetl dotaz. Ptám se jaký koupit skener?

hanher*

V práci máme HP, a maximální spokojenost.

I na nejvyšší rozlišení jede skenovací hlava fakt rychle, takže žádné čekání.

http://jdem.cz/hdu52

buss
hodnocení

0x

ale na to dost dobře nejde odpovědět, každý má jinou zkušenost, kolik jich kdo vyměnil, vyzkoušel? Prostě si najít nějaké testy, časopisy to dělají, najít S podle výrobců na intu a porovnat parametry, na to bych se nikoho neptal. Co když poraděný nevyhoví?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]