Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čtečka v PC- vadná?

Od: pepane* odpovědí: 49 změna:

Hezký večer,

prosím poraďte.Vložím pam.kartu z fotoaparátu do čtečky PC nic se nestane.Přes USB kabel či přes tiskárnu se fotky načtou.
*nevi*Nevíte prosím, kde je chyba?

49 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fidonet*
hodnocení

2x

Pokud je PC v záruce tak v žádném případě nic neotvírat a neodpojovat. Přišla bys o záruku. Takže jen softwerově to zkusit, ale to asi nepomůže. Když zasuneš kartu, zasedne karta do čtečky přesně? Rozbliká se dioda? Zkus tohle > Vpravo dole u čteček by měla svítit u hodin ikona "Bezpečně odebrat hardware" Na to tukni a tam se ti má ukázat ta čtečka, tedy asi 4 disky. Dej odebrat jesli to pujde, nebo zda to tam vubec je. A také zda ti svítí 4 názvy disků, tedy přesně tolik, kolik máš ve čtečce "slotu" ( děr k zasunutí karet ). No uvidíme co dál. Pokud je to ale v záruce, není to daleko, prohnal bych kontrolu přes prodejnu, abys nepřišla o záruky.

cyryl*

Zdravím, měl jsem taky tento problém ale už je to dávno. Stačilo vytáhnout a znova nasadit usb na desce. Je zajimavé že se to stalo asi po čtrnácti dnech když jsem novou čtečku instaloval. Od té doby to jde bez problémů.

pepane*
hodnocení

fidonet, když čtečku zasunu do PC u názvy disků se neobjeví a u hodin dokonce ikonka odebrat hardware zmizí.Po vysunutí se ikonka hardwaru normálně objeví.*zed*

fidonet*

pepane : otevřte TENTO počítač . Mate tam disky, které odpovídají písmenkům vaší mechaniky? Třeba mě se tak projevují jako N O P Q Vám se mohou proevovat třeba jako E F G H Tedy pokud je to čtyř slotová čtečka. Pokud ano, a zasunete kartu, co se stane? Teď tedy zapomenme na ikonu u hodin. Mě tohle dělal jeden USB disk. Karta je malá. Stahněte si nekam všechny fotky a naformátujte si ji znovu, uvidíme jak se zachová pak. Jak někdo psal pomohlo by přepojení pinů v PC, ale to je práce pro odborníka, ale nesmí tím porušit záruku! Jinak je to spíše pro prodejce, aby to napravil. Nemůžeš zkusit jinou kartu, jak se zachová ve stejné čtečce? A ještě, když kartu zasuneš, bliká kontrolka čtečky? mě tohle dělala CF karta, když špatně dosedla do slotu čtečky ... zkus, napiš, pak se uvidí .. budu tu ale asi až odpoledne.

doplněno 16.09.10 11:47:

kamaráda, kamaradku se stojnou kartou , nebo třeba i jinou? jiným typem?

pepane*
hodnocení

Když kartu zasunu tak se u TENTO počítač žádný nový disk neobjeví.Normálně naskončí disk F, ale nyní se nezobrazuje.Kontrolka nebliká.Jinou kartu, nemám a půjčit zátím nevím koho požádat.V noťasu karta funguje normálně.Nevím jak se formátuje.*nevi*

fidonet*

Zasuň do NB ú noťasu, ulož si fotky!.!.!.! a tukní na ten disk s kartou a dej položku ZFORMATOVAT. Bud´si ale 100% jista, že opravdu formátuješ kartu. Poznáš to mimojiné, dle toho, že HDD mívá 20GB a víc třeba 1000 GB, ale karta má třeba 128MB nebo třeba 2GB ale o moc víc ne. Ta čtečka v PC to je čtečka v počítači? V té bedně? Protože mě udivila informace Normálně naskončí disk F Protože to F:/ by tam mělo svítit pořád, neboť je čtečka aktivní.

Nemusí to být pravda, některé čtečky začnou být aktivní až s kartou a teprv potom se objeví jejích písmeno.

pepane*
hodnocení

:) Ano, čtečka je v bedně. F naskočí až s kartou, jak píše @bmbx

fidonet*

jj, možné to je, nesetkal jsme se s tím, ale to neřeší problém. Tak jak dopadlo formátování. p.s takovou čtečku bych chtěl, je to asi trošku inteligentnější zařízení. Pepane, testuj zkoušej, at něco do zítřka vymyslíme. Mě tohle dělal taky jeden USB disk a byl to virus :(

pepane*
hodnocení

fidonet a nemohu to zkusit přes tiskárnu.Tam se disk objeví, i když zase písmeno H.

fidonet*

ono je uplně jedno kde to zformátuješ. Dej uplný a pomalý formát. Dával bych to půl na půl na chybu čtečky a virus. Kartu po zformátování otestuj ve čtečce. Pokud se nic neukáže, budem testovat dál. Proč to nezformátuječ v tom notebooku?

pepane*
hodnocení

fidonet proč vlastně formátovat, když jinde funguje?*nevi*Nemohu tím něco zmršit?:DRaději se ptám.

fidonet*

co by se dalo na formatu zmršit? když budete mit fotky uložené jinde tak ty data můžete přehazovat sem a tam a tam a zpět a nic se neděje. Jak jsem psal Mě tohle zabralo na jeden USB disk. Víc rad nemám, psat to dokola ztrácí smysl. Kdyby to něčím hrozilo nedoporučoval bych to. Je to jen pokus, mě se na PC uložilo písmenko disku, které pak korigovalo s jiným a nespustil se. Zkazit není co, je to system pokus / omyl, jinými slovy, pokud povede se / nebo nepomůže,a le nepoškodí ... Už o tom formátovaní píšeme asi 6 hodin, za tu dobu by byl 2x přeinstalovaný celý Windows, udělaná večeře, shlédnuta ordinace v růžovce a teplá koupel :(

pepane*
hodnocení

Tak jsem to zkusila a nic se nestalo.Stále nereaguje.

fidonet*
hodnocení

0x

NEVÍME, ALE POHLEDÁME. Takže informace , že přes USB se karta načte je neuplná. USB není čtečka, takže na USB máte čtečku? Asi ano. Dobře testněte tedy tu čtečku v PC. předpokládám, že to je nějaká HW krabička do slotu 3.5 a s PC propojena kablíkami uvnitř do konektorů USB. Nemáte v té čtečce třeba i slou pro USB? nemáte jinou kartu? Ptám se kvůli odskoušení,zda celá krabička ( čtečka ) nevypověděla službu. Jinak doporučuji čtečku odpojit / odinstalovat a po restartu se opět saba připojí. Pokud nepomůže zkuste odpojení / fyzicky. Tedy odpojení, a zapojení naopak. Většinou zabírá dva porty na desce. Pokud ani tohle nepomůže, tak zkuste do těch portů připojit obyčejné USB, abyste vyloučili chybů na pinech. Pokud bude vše OK? vypadá to na vadné zařízení / čtečky. No snad to nebude tak složitý problém, a zařízení samo opět naběhne .

pepane*
hodnocení

Jinou kartu nemám.Přes kabel se fotky normálně načtou.PC je v záruce.Jak odpojit?Toto je pro mne španělská vesnice.:D

hodnocení

0x

pokud je to SD karta tak zkuste si stáhnout SD formater, to je prográmek na formátování karet a mnohdy objeví kartu, kterou windows z nějakého důvodu nevidí. Karta bude vpořádku, když jinde přečíst jde, tímto by šlo zjistit jak je na tom čtečka a jestli nakonec není problém ve windows. Možné je totiž všechno.

pepane*
hodnocení

Na kartě je napsáno SDHC,4GB,Turbo CLASS 6.Nevíte, zda ten program je i v češtině?

fidonet*

Mám pocit, že se už začlo řešit něco úplně jiného. neznaám ten program. Takže přeji hezkou pěknou noc ...

pepane*
hodnocení

Řěší se furt to samé.Akorát nabídl další možnost.;)Jinak díky a dobrou.

hodnocení

0x

V češtině není, ale je tak jednoduchý, že není ani třeba. Jde jen o to zdali se karta při spuštění v něm objeví, to by znamenalo, že čtečka je O.K. a z nějakého důvodu jí nevidí windows. Mě ten prográmek už několikrát pomohl od potíží. Je to program přímo od tvůrců systému karet SD a SDHC. Pokud se tam karta objeví, možná bude stačit jí tímto programem naformátovat a bude po problémech. Nezapomeňte si před tím ty fotografie stahnout z něčeho v čem vám chodí. Doporučuji vám koupit si ještě jednu kartu, mít jenom jednu je riskantní, může se někdy stát, že karta si postaví hlavu ve foťáku a mohou vám pak utéci neopakovatelné záběry.

doplněno 17.09.10 07:04:

Ještě bych měl jeden dotaz, chodila vám někdy před tím tato karta v té čtečce?

doplněno 17.09.10 07:13:

Našel jsem odkaz na kterém je prográmek ke stažení. Pro stažení klikněte na klikátko úplně na konci stránky.

sdcard.org/...

fidonet*

jednou z mnoha základních funkcí je Formát disku. A je jedno zda formátujete HDD, kartu, nebo třeba navigaci, které se ukáže jako disk. Formát zůstane formátem, a je důležitý , aby výsledek byl použitelný ve Windowsech. Proto se to formátuje ve Windowsech.

BMBX pobavil jste mě tím co jste napsal.

Doporučuji vám koupit si ještě jednu kartu, mít jenom jednu je riskantní, může se někdy stát, že karta si postaví hlavu ve foťáku a mohou vám pak utéci neopakovatelné záběry.

Výplývá z vaší věty, že si má vyfotit každý záběr na dvě karty, aby fotky , které si vyfotí, když si karta postaví hlavu, tazatelce neutekly?

p.s. karta si postaví hlavu tak 5x za rok v PC a 1x za 5 let ve fotáku. Ve windows potřebujete složité operace na zjištění závady a někdy to ani nepomůže, ve fotáku stačí zapnout vypnout.

Člověk který nezná SD formatter tady nemusí radit. Byl jsem v místech kde jsem fotil neopakovatelné záběry. Najednou se karta zbláznila a foťák mi napsal kartu nutno naformátovat. Jelikož jsem měl kartu druhou tak jsem je prohodil a fotil dál. Když jsem se dostal k PC tak jsem záchranným softem obnovil všechen obsah té zblázněné karty. Moc zkušeností asi s kartama nemáš když dokážeš takhle blbě oponovat *smich* A, že si pochopil, že má fotit na dvě karty - to mě tedy hodně rozesmálo. Při dnešních cenách karet, kdy karta je levnější než barevný film a dostane se na ni o hodně víc snímků než na film, hodně lidí používá karty k archivaci. Ale jestli teď neházím perly...

fidonet*

máš pravdu, počítače znám a taky karty pouze 25 let, je to pořád dokola, jen disky nejsou SCSI a karty nejsou CF . Ještě, že jsi nám vlesl světlo do našich tmavých a neosvětlených zákoutí mysli ... Na karty jsem fotil v době kdy jsi o nich ani nevěděl. Stejně jako o sítích, sceenrech a mnoha věcech třeba o papírových disketách o velikosti 20 cm . O papírových štítcích na programovaní počítačů jsi asi taky neslyšel. Ale nejduležitější je používat specialní software na format disku *haha* Jsem rád, že jsi sondaw pomohl. Hezký víkend

Asi těžko, můžeš posoudit, kdo dřív se z něčím setkal, ale to je tvé obvyklé vytahování. Ten speciélní softvér byl z nějakého důvodu vytvořen autory karet SD a já vím, že už mi v pár situacích pomohl. Pokud si tak dlouholetý uživatel počítčů tak bys mohl vědět, že win mají své mazery. Možná by ses mohl obtěžovat se na ten SDformater podívat a něco se o něm dozvědět než začneš dělat závěry, ale to ti tvá ješitnost z největší pravděpodobností nedovolí *smich*

fidonet*

ten specialni soft byl vytvořen stejně jako 1000 ruzných prohlížečů na videa a obrazky. Jediným smyslem bylo, aby každy výrobce softu měl ten svůj a mohl ukázat jaky je HERO, a že je určitě lepší než windows system. Ano některé jsou lepší, nektere jednodušší, ale většina ma totalně stejný programový základ. Takže pokud to budu formatovat tam nebo jinde, systemově nebo DOSově bude výsledek jaký? Vždy stejný. takže pokud to naformátu KDEKOLI bude karta čistá a zformátovaná, a nebude ani vonět ani pípat na zavolaní a nikdo nikdy nepozná kde ji zformatovala. nebo se pletu? *zed*

pepane*
hodnocení

Karta v této čtečce chodila normálně.Pak najednou konec.Včera po restartu šla, pak už zase ne.Teď jsem ji zkusila a zase jde.A po druhé zkoušce zase nejde.Stále dokola.Dělá si ze mne dobrý den*zed*

pepane*
hodnocení

Co dál,prosím?

Čtečka v PC- vadná?

Pokud vám vloženou kartu ten SD formatter neukáže, tak je problém ve čtečce, nebo v USB na které je připojená.

fidonet*

heh chtěl jsem dát odpovědět a dal jsem vám dobrou odpověd. NO neobrečím to, jen at nejste v dojmu, že jste měl nějaký zazračný recept :) Chtel jsem napsat, že je v prdelce jako na začatku a at ji naformatuje v NB kde ji vidí. Pak se zjisti zda si karta nerozumí s PC nebo je problém ve čtečce. NO hlavně že řešíte KONINY a stejně jste dolezl tak daleko jako já, že tazatelka to pořád chce slepě formatovat v PC a ne tam kde jsem ji doporučil. A ejhle, váš TOP program na format je stejně na prd, protože funguje jako všechny jiné formátovače a HOLD když to nevidí jiný, neuvidí to ani ostatní, jen jste tazatelce nainstaloval do počítače další kravinu :))

SONDAW v čem máte problém že to nezformatujete v NB jak jsme vám před X odpovědmi napsal? Proč si tedy necháte ode mne radit.? Napište mi: Fodonete neodpovídejte mi, a já vám už rady nebudu posílat., Stejně to tak neuděláte a věříte na zázraky zázračných softů, co stejně zazračné nejsou!

doplněno 17.09.10 11:03: odpověd patřila k tomuto : nějaks e to hodilo až sem nakonec
Autor: bmbx®
Datum: dnes 10:11
Předmět: RE: Čtečka v PC- vadná?
odpovědět
Pokud vám vloženou kartu ten SD formatter neukáže, tak je problém ve čtečce, nebo v USB na které je připojená.
Ohodnoceno: 1x
dobrá odpověď
jofa*

Já si myslím, že pepane dělá stejnou chybu, jako jsem udělal já.

fidonet*

že to dává odebrat? Bože to snad ne *zed* , ale nevadí, člověk se učí, taky jsem dělal chyby a dělam a budu dělat. Hardware, ketrý je nainstalovaám Fyzicky, se neudebírá. jen se vyjme karta. Nevadí, hlavně , že jsme pomohl.. tedy pokud ...

jofa*

Jo, jo super. Teď jsem to zkusil a dobrý. No jo, učit se, učit se, uči se. On ten Lenin nebyl zas tak blbej. Máte bod. Až bude nějaký problém tak se ozvu. Dík.

fidonet*

jsem rád, že jsme mohl pomoci, ono se na dálku těžko radí, zvlášť, když pak rezenemu není rady, a taky se to nepovede moc často, protože počítač nevidíte, tak jen hádáte. p.s. neřekl to Komenský?

jofa*

Tak teď jste mne dostal podruhé, ale soudil bych na Lenina.

doplněno 17.09.10 11:27:

Jsem dnes mimo. Už toho nechám. Ahoj.

pepane*
hodnocení

Objevilo se to co jsem poslala.

jofa*

Nerad se vkládám do diskuse ale s kartou prosím Vás nic nedělejte. Závada bude ve čtečce nebo jejím připojením. Pokud je v pořádku, tak tak tam budou již pismena bez vložení karty.

pepane*
hodnocení

Aha.*zed*Tak teď v tom mám guláš.Budu odpoledne.Díky všem.*placni*

Už jsem zde zmínil, že jsou čtečky které jsou aktivní až po vložení karty, až po vložení se objeví písmeno. Doporučil jsem SD formatter ne za účelem formátování, ale proto, že tento program zobrazí kartu, bez ohledu na to jestli jí detekovaly win. Což tady někeří jedinci nějak nechtěli pochopit.

jofa*

Tak pánové, chyba je někde jinde a taky by mne zájímalo kde je chyba. Teď jsem zastrčil SDHC kartu do čtečky(pismena tam byly F-I-K-L) ukázala se a po vytažení( bezpečně odebrat hardware) se podruhé nezobrazuje a nebere ji to. Přesně to samé jako v dotazu. Ukázala se až po restartu PC. Tak to by mne taky zajímalo.

doplněno 17.09.10 10:42:

Na kartu natáčím video. Udělalo to ale i s kartou Memory StickPro.

doplněno 17.09.10 10:46:

Pokud to vyřešíte, máte u mne plus a bod.Dík.

fidonet*

jednoduche, proč dávate odebrat hardware když jej tam fyzicky pořat necháte tu čtečku. A pokud je chcete zpětně přidat, dáte najít hardware / přidat přes ovladací panely. :)

doplněno 17.09.10 11:17:

TOHLE je SONDAW řešení pro vás. Neděláte stejnou chybu? Neodebíráte hardware?

jofa*

No jo, jsem blb. Já vlastně odebírám celou čtečku a ne jen kartu. A nedělá pepana to samé?

fidonet*

nejste. Víte kolikrat ja jsem někde něco tukl a pak to dvě hodiny řešil a další den jsem to udělal zas, než jsme přišel na to, že to dělám blbě? Největší potupa je pro mě, že něco dělám, třeba 30x pak to 3 roky nepotřebuji a zapomenu jaký byl postup. chjo :)

fidonet*

a co zkazi zformatovaním karty? Stresujete ji, že se bude bát cokoli s kartou udělat. Fotky zalohovat, zformatovat na čisto v notebooku, pokud karta nebude vidět, je chyba v čtečce / zapojeni / nebo virus. Tečka. Je to tak?

píšu to od první chvíle*zed*

hodnocení

0x

fidonet:

ty si ale zbytečně zkracuješ život tím jak tě vytočí každá blbost *smich*

znovu opakuji, někdy se stane, že win z nějakého důvodu kartu nevidí, SD formatter ji vidí vždy, já tím chtěl vyloučit jen tuto možnost. Program mi už mnohokrát pomohl, když kartu win neviděly a já jí tedy ani nemohl naformátovat. Po naformátování v něm pak chodila i normálně ve win, takže úplně k ničemu zase není. To že tobě se to nestalo, neznamená, že je to nemožné. Nechtěl bych mít tvou cholerickou povahu, čílíš se téměř na každém diskuzním vláknu *smich*

fidonet*

každá uplně ne, ale v podstatě mě točí, když se řeší jedno a vy stavite základy na něčem jiném, hlavně na nesmyslných věcěch, které nesouvisí a nevyřeší problém. Ted píšeš, že SD formater to vidí vždy. Evidentně vidíš , že nevidí vždy. Základem celeho okna je okno samotné. Okno určuje co je a co v oknech není. CD formater je jen podprogram samotných oken. pokud okna řeknou nejsou tady žádné karty, SD formater s tím nic nenadělá. Jiná věc je, když WIN kartu vidí, ale neotevře a SD formater otevře, ale to jsme přece neřešili? Navíc SD karta v pořádku je, když je jinde viditelná.

ale máš jinak pravdu . .. .

jofa*

Škoda, že se pepane neozývá, jak vyndává kartu ze čtečky, Nechce se mně věřit, že když kartu zasune a PC ji vidí,, že za chvilku po znovu zasunutí ji nevidí. Ten její problém je podobný tomu, ne-li stejný, co jsem popsal výše.

pepane*
hodnocení

*pusa*fidonet díky.Byla to moje blbost.*zed*Tak žádný servis!*ua*Funguje.Ještě jednou díky.*palec*

doplněno 17.09.10 20:00:

Nechápu, ale co máte se Sondaw?*nevi*

fidonet*

Sondaw - Pepane to zni tak stejně, u srdce, tak jsme si spetli jmena :) Ale mluvili jsme o Tobě .)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]