Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Mám dotaz jak bych mohl ze staženýho souboru audio nebo video kterej trvá třeba 30 minut vystřihnout nebo nějak oddělit jeden časovej úsek? Třeba od 5:16min. do 8:24min. Stáhnout si ho zvlášť. Udělat si z několika takovejch výseků samostatnejc soubor. Výběr. Díky za odpovědi.
Hlavně aby to bylo v češtině a pokud možno jednoduchýýý .
jakýmkoli editačním programem zadej do googlu editace videa a vyskočí ti jich desítky. vyber si pak dle obtížnosti a tvých nároků. Já používám SONY video program, ale ten je trošku náročnější.
Doporučil bych Ti
slunecnice.cz/...
Pinnacle Studio 10.5
Pinnacle Studio je program pro editaci, střih a úpravu vašeho domácího videa. Umí vytvářet vlastní DVD animované menu, obsahuje asi 100 přechodových efektů, úpravu barev, odstranění šumu, stabilizaci obrazu a mnoho dalších funkcí.
Vaše video můžete uložit ve formátech? avi, mpeg, aj. Pinnacle Studio není je střihovým programem, umožní vám rovnou stažení videa z analogového nebo digitálního zdroje, sestříhat ho, doplnit o další zvukové stopy či titulky a provést jeho export např. na DVD.
Pinnacle Studio je vybaveno poloautomatickým generátorem hudby SmartSound, který dokáže podle zvoleného stylu připravit docela použitelný hudební doprovod sladěný se střihem vašich klipů.
Fidonete dík za bleskovou reakci. Tudle otázku sem psal v noci proto abych ráno mohl psát jinou.
Uvidíme, prohlídneme, zkonzultujeme. Díky. Dobrou noc.
celovečerní film od reklam vystříhám za 2 minuty. Ale pokud si někdo stříhá své vlastní video, tak mu to nebude trvat tak krátce a hlavně si s tím trochu pohraje.
Pinacle je solidní firma , které distribuuje kvalitní software , mimochodem i zdarma. Je nejlepší vnucovat jen ten svůj jako píšete womble. Kdybych tvrdil, že SONY studio, je nejlepší a jiný bych nepoužíval, byla by to jen sprostá reklama. Každý má rád ten svuj, dle svých možností, nároků a hlavně rychlosti počítače. Pokud vypalujete DVD za 15 minut i se sestříháním, nechtěl bych to DVD vidět za pár let, jak bude nefunkční ... ale to už asi neřešíte. Domáci DVD by člověk ale rád viděl i za 15 let
Je to tak jak p. fidonet píšete. Nebudu se opakovat co jste napsal, protože máte naprostou pravdu. Já dělám video HD na Pinaclu HD Ultimate a naprosto v pohodě. Jenom na to musí být výkonný PC, hlavně procesor. Patnáctiminutový solidní film, trvá i několik týdnů, aby to k něčemu vypadalo. Ale to je jiná kapitola, která se nedá napsat několika větami.
doplněno 16.09.10 19:09:Mám Pinaccle 2 roky od Pin. 12 a ještě se mně nestalo, že by se klasický formát videa standard DVD kousl. S HD a formátem AVCHD byl problém, ale to vyřešil nový hardware v PC. Od te doby pohoda i s HD.
Samozřejmě, že vystříhané jen to za 2minuty, ale pak to ten Pinákl šrotuje dlouho a to nemluvím o tom když se v půlce hryzne. Zatím kdo zkusil videoeditor WOMBLE tak přestal používat cokoliv jiného, ale to je vaše věc jestli mi věříte, stačí to zkusit, já se k němu taky ze začátku nestavěl kladně a taky jsem si myslel, že nad Pinákl studio není
No to je právě to, že Pinákl zbytečně zatěžuje PC, proč Pináklovi trvá tak dlouho když mám stejný vstupní a výstupní formát a Womble to má za pár minut? Womble začne šrotovat jen když dochází ke změně formátu.
doplněno 16.09.10 19:26:Tady je řeč o staženém videu, tak nepůjdu na komára krumpáčem. Tenhle program mi doporučili profíci a ty s Pináklem taky neztrácejí čas, ti používají Sony Vegas a to je opravdu krásný soft.
Šrotoval jste někdy HD video formát AVCHD, který je v dnešních HD kamerách? Jestli nikoliv, tak nevíte co píšete. Standart DVD Vám v Pinacclu s Qad procesorem sešrotuju za pár minutek. Ani kafe nedopiju.
doplněno 16.09.10 19:27:Video HD formát AVCHD, udělat menu, titulky, střih, hudbu, efekty atd. a pak to dát na BD disk. Co na tom chcete šrotovat?
Tady je řeč o staženém videu, tak nepůjdu na komára krumpáčem. Tenhle program mi doporučili profíci a ty s Pináklem taky neztrácejí čas, ti používají Sony Vegas a to je opravdu krásný soft.
Já sem ale nepsal nic o kameře. Kameru nemám a ani mít nikdy nebudu. Jde mi spíš o to abych si z filmu vyseknul nějaký úseky a potom je nějak slepil dohromady. Třeba z filmu VLASY od Formana všechny písničky a udělal si z nich jeden soubor.
Dobře vím. Byla to reakce na bmbx. a na program od Pinacle. Na to co chcete s tím udělat je programů hodně. Neru to uděláte taky.
já jsem si jen dovolil doporučit soft, který je velice uživatelsky přívětivý a mnoho lidí kteří je zkusili tak jsou hodně spokojení. Pro tazatele by byl taky dost vhodný, rozhodně lépe než jiné softy, které většinou potřebují alespoň něco se s nimi naučit, s tímto ne. Proč si hned každý začne natahovat triko a předvádět se? To teda nechápu .
No nekritizuju to jen já, ono stačí na netu najít diskuzi lidí kteří se zpracováním videa hodně zabývají. Toť vše.
Asi bude hodně záviset na formátu toho videa. Obrazu se tu věnovali jiní. Zvuk z videa dostanete pomocí programu CoolEdit Pro. v. 2.0. Umí leccos. Virtual Dub už tu někdo radil, tak se jen přidávám. Je to dobrej soft na jednoduchý vystřižení nežádoucího. Na extrakci zvuku z videa apod. Pro pořádnou práci, střih, titulky, efekty, mix zvuku, atd, to chce pořádnej SW. Pinacle studio je jednodušší, kolega v práci ho hodně chválí. Já zas nedám dopustit na Premiéru. Pracoval jsem s ní před asi 4 roky s verzí 6.2. A nedám na ni dopustit. nenašel jsem nic, čím by mě omezovala. Bohužel v ostré verzi je to profi program a je dost drahý.
U souborů stažených z internetu bude daleko větší problém s konverzí do formátu, který některé střihové programy vyžadují. Takže : zkoušet, zkoušet, zkoušet, hledat na netu. Dobrá studnice návodů je tvfreak.cz, např.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.