Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení k internetu přes telefon

Od: janulek odpovědí: 18 změna:

Zdravím chtěla jsem se zeptat, mám brigádu na čerpačce a chtěla bych si tam vzít notebook a připojit se tam k internetu pomocí mobilu ale nevím jak na to. Mám nokii 6101 (vodafone) a jeden mi poradil ze si mam stahnout program pc suite ale že nevi jak dál. Tak se chci zeptat jak na to, navíc k tomuto telefonu nebyl žádnej gábl abych mohla stahovat něco do pc nebo tak, tak jestli bude třeba něco dokoupit? Děkuju za rady

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

er*
hodnocení

0x

Ano. je to možné.

Pokud se ale správně dívám, tak telefon který uvádíte, má pouze gprs/edge, takže rychlost by nebyla nic extra.

Jinak v první řadě bude potřeba si pořídit nějaký internetový tarif, jelikož jinak by se vám to mohlo pěkně prodražit. Třeba O2 má internet v mobilu za 40Kč na týden který je neomezeně a po připojení k pc jej lze i takto použít, ale bohužel to má tu nevýhodu že je tam celkem nízký fup, po jehož překročení klesne rychlost na minimum.

V další řadě bude asi třeba pořídit kabel pro připojení k pc a pak přes zmíněné pc suite jej použít jako modem (tam už je to jednoduché).

Pro přístup na internet přes telefon doporučuji ale jako prohlížeč zvolit Operu, která má funkci turbo, díki níž mužete ušetřit data a surfovat na takovém pomalém připojení rychleji. Popřípadě ještě vypnout obrázky, JS, flash a jiné pluginy atd...

hanher*

Internet v mobilu od 02 nelze použít jako internet na PC, takže bacha na to.

To stara, nepravdiva informace..

hanher*

U tohoto tarifu nelze.

er*

Lze. Je to možné a není v tom problém, ani to není nijak omezené, jedinou překážkou je jen ten fup.

Více zde: forum.mobilmania.cz/...

" Ano, opravdu se jedná o neomezený internet (tedy mimo FUP limitu), takže se lze připojit i v PC... Vzhledem k parametrům služby se toto ale nedoporučuje (hlavně kvůli FUP)"

hanher*

Ale to platí možná tak u zvýhodnění plus, o kterém zde nebyla ani řeč. . .

doplněno 14.09.10 19:02:

To je jedno - ať už to jde, nebo ne, ty Fupy jsou vražedný.

Zpomalení na 16kb / s *ee*

janulek
hodnocení

No já mám právě u vodafonu nastavený ten internet v mobilu že se připojím na 24h za 17kč, tak nevím jestli by to fungovalo i takhle na ten notebook?

hanher*

Ne, to máte také pouze internet v mobilu.

doplněno 14.09.10 16:43:

A na benzině Wifi nemáte?

janulek
hodnocení

no asi tam bude, protože je to spojený s autobazarem a v te druhe boudce ten kluk normálně valí na netu, jenže mi řikali že k tomu potřebuju nějakou krabičku a já nevim co ještě že by mě to vyšlo na 1000kč že bych si to musela dokoupit

hanher*

To by mě zajímalo jakou. . .

Nemáte na dveřích nápis Free wifi?

janulek
hodnocení

to vůbec nevim ,ale mě to zas řikal někdo jinej, že pokud tam chci net tak se musím připojit na toho kluka a potřebuju k tomu krabičku, ale pokud víte jak to udělat abych tam mohla mit ten net tak mi poradte vy:)

hanher*

Byla by potřeba Wifi karta, nebo Wifi router.

janulek
hodnocení

a jestli bych toho nechtěla hodně, mohl byste mi nějakou na netu najít abych aspon viděla, ale spíš něco levnějšího co by šlo?a pak jak bych měla tu kartu tak se dá do toho notebooku a už můžu normálně na net?

alf*

vem si ten ntb, zapni wifi (divil bych se kdyby neměl) a dej vyhledat sítě, třeba se připojíš.

další varianta, benzinka možná přístup má, nevím jak to chodí možná by stačil switch a píchnout se na to ;)

zjisti od toho kluka přesně jak se připojuje, co má za počítač, pokud wifi tak zda zná přístupové údaje nebo mu to tam někdo nastavil

er*

Ne, i ten lze použít z notebooku:

více zde: forum.mobilmania.cz/...

hanher*

Je to dva roky starý, teď už by to jít nemělo.

A co to je, Fup 5MB / 24hod?

3x najedu na seznam, a jsem přes Fup. . .

Stahnu operu, Zapnu finkci OPera Turbo a nejake zpomaleni me nezajima neb ho nezpozoruji, a jinac od vydani iPhonů v cr lze vsechny internetove tafiri u CR opu pouzivat na modem atd..neni krom fupu omezeno, a opera to jisti..

er*

Opera s turbem je na toto bezvadná věc...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]