Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zdravím odborníky a fachmany.
Mám takový problém: dostal jsem počítač, který původní vlastník nnahradil novějším, nicméně je to slušný počítač a chtěl jsem si jím doplnit svůj park (uvažoval jsem o tom, že ho využiji na Ubuntu).. Běhá rychle (i když na W2K). abych mohl uvést podrobnosti, musel bych ho zapnout, nicméně původní majitel mne upozorňoval, že síť na něm nejde, ani po výměně síťovky. Taky v něm síťovka nebyla (ale původně to šlo). V naději, že třeba pomůže výměna ovladačů nebo reinstalace, jsem nicméně do něj síťovku dal a výsledek je, že pokud do ní zapíchnu kabel od routeru, systém vůbec nenaběhne: začne nabíhat, pak se najednou počítač zrestaruje a systém zkouší naběhnout znovu z znovu. Když ho "nepřipojím", naběhne normálně, ale zstrčením síťového kabelu systém okemžitě shodím.
Nic dalšího jsem zatím nepodnikal, nezávisle na síťovém připojení ho budu používat, systém v každém případě inovuji (ať už na ten Ubuntu, případně nainstaluji Linux i Wokna), ale chtěl jsem se zeptat, co si o tom myslíte. Přijde mi, že takováhle závada asi bude v železe a softwarově že si nepomohu, co myslíte? Co byste poradili? Zavolat servicemana?
Mam to chápat tak že je tam už několikátá síťovka a každá to takto shazuje? Dává se síťovka do různých slotů? Co je v dalších slotech? Jde o to že už jsem se setkal s problémy třebas s modemem atd
No je to první karta, kterou jsem tam dával já. Od Aleše bližší informace nemám a bohužel už nezískám, jen to, že mu ta síť nešla, i když kartu vyměnil. (Ale původně šla, to je vidět i podle programů, které tam zůstaly..)
Jiný slot mohu vyzkoušet, uvidím. Zatím díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.