Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antivirový program se chová jako virus

Od: 3t* odpovědí: 12 změna:

Po vypršení platnosti antivirového programu Norton jsem ho už neprodloužil a od té doby mi každý den na počítači vyskočí hláška: Odběr vypršel...blá blá blá ... obnovte si nyní blá blá blá...vyberte jednu z následujících možností: obnovit nyní (doporučeno) / upozornit později. Tohle okno se mi objeví kdykoliv, třeba i při sledování filmu, takže je to dost nepříjemné. Máte nápad jak se toho zbavit, jak PC odvirovat od Norton AntiVirus?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzoui*
hodnocení

2x

a co ho odinstalovat? když vypršela doba planosti, tak vás to prostě upozorňuje .. odinstalovat a nainstalovat antivirus jiný (když nechcete tenhle)

3t*
hodnocení

To jsem kůzlej že mě tohle nenapadlo! Ještě jsem se já pitomec rozčiloval, proč mě s tím pořád otravují. Njn, chyba nebyla v sw ale v uživateli. Dík za radu.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den, jojo - ten Norton Antivirus - hrozně špatně se to z PC odinstalovává.

milan2946098*
hodnocení

0x

Norton mi šel také na nervy pořád nějaké hlášky a vyskakovací okna. Vymazal a od maikrosoftu si stáhni jejich antivir . Fre. Pozor nesmíte mít v počítači antivirů vic pohromadě nemají se rádi.

marenka*
hodnocení

0x

Já nevím, jak moc jste zdatný v PC, ale určitě se budete muset podívat do registrů i po odinstalaci. ;)

3t*
hodnocení

marenka__jak to myslíte? Teď jsem program Norton AntiVirus smáznul z PC, tak odkud by mi teda pořád chodila ta upozornění?

sondaw*

Program nemůžeš jen smáznout, je potřeba klasická odinstalace a nejlepší je použít nástroj k tomu určený Norton Removal Tool

Stažení zde.

ftp.symantec.com//...

Upozornění: nástroj odstraní všechny součásti verzí Norton 2008/2007/2006/2005/2004/2003 a Norton 360
- po stažení uložit nástroj na plochu a dvojklikem na ikonu Norton Removal tool spustit. Během operace může být PC několikrát restartován

Před vlastním použitím nástroje je doporučeno vyčistit dočasné soubory, vyčisti PC např. programem CCleaner

marenka*

No to právě já jsem ten méně zdatný uživatel. *hi* Ale vím, že manža vždycky sáhnul do registrů, protože pokud byste chtěl Nortona nainstalovat znovu, tak si najde záznam v registrech. Třeba Trial verzi byste tam už bez zásahu do registru podruhé nedal. Hlášky to už házet nebude.

bena*
hodnocení

0x

Doporučuji stáhnout a nainstalovat Revo Uninstaller a přes něj Nortona odinstalujte. Pak není na škodu stáhnout a nainstalovat CCleaner a projet s ním počítač (pro jistotu).

Buďto Nortona kupte nebo nainstalujte jiný antivirový program.

Osobně mohu doporučit avast! v případě, že se rozhodnete Nortona odinstalovat. avast! je v češtině, je zdarma, není moc náročný na systém a je velmi kvalitní.

Pak nesmíte zapomentou také na antispyware, z osobních zkušeností můžu doporučit Spybot Search & Destroy. Opět, je zdarma, česky a poměrně kvalitní.

A také nesmíte zapomenout na firewall. Osobně mohu doporučit Sunbelt Personal Firewall. Zase, je česky, zdarma a je i docela kvalitní. Jak správně Sunbelt Personal Firewall (dříve jmenovaný Kerio Personal Firewall) nastavit, najdete zde → emag.cz/...

sondaw*

Revo je jistě k odinstalaci velice dobrý, ale pro člověka, který si není až tak jistý co smazat a co ne, tak při odstraňování zbytkových souborů v registru může smazat i něco, co nechce.

Nechápu, proč nepoužít k odinstalaci nástroj, který k programu vydává přímo výrobce a který mu odinstaluje komplet celý program

bena*

Tak třeba odinstalační nástroj pro avast! je skvělý. Ale odinstalační nástroj pro Nero stejně nechal nějkaý stopy a bordel v počítači. Tak nevím, já radím použít buď nástroj pro odinstalaci programu od jeho výrobce a pak raději pro jistotu projet počítač CCleanerem a nebo použít Revo Uninstaller a odinstalovat přes něj. Ale sondaw, máš pravdu, ne příliš zběhlý uživatel počítače by mohl udělat v systému trošku divočinu. Dám ti bodíka za upozornění.

sondaw*

Díky za bodík, jedna známá totiž použila Revo také a jelikož na PC toho zatím moc neumí, prostě odklikala a smazala všechno, aniž by věděla co. No a nedopadlo to dobře;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]