Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Názor Microsoft Security Essential

Od: mssecurityessential odpovědí: 9 změna:

Jaký máte názor na antivir Microsoft Security Essential?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

charlies*
hodnocení

0x

Můj názor je, že je jednoduchý na používání, zdarma (když máš legální Windows), nenáročný na operační paměť a na nějakou základní ochranu bohatě stačí.

milan2946098*
hodnocení

0x

Jsem s ním spokojený.

bena*
hodnocení

0x

Microsoft Security Essentials je podle mého názoru výborný antivirový program.

Nezapomeňte do počítače nainstalovat i antispyware a firewall! Antivirový program na zabezpečení počítače nestačí.

Já většině uživatelům doporučuji jako firewall nainstalovat Sunbelt Personal Firewall (dříve Kerio Personal Firewall). Firewall stáhnete například zde → go.sunbeltsoftware.com/... Instalační balíček uložíte například na Plochu. Až se balíček stáhne, otevřete v internetovém prohlížeči tuto stránku → emag.cz/... Tam je malý návod, jak správně a úspěšně nainstalovat a nastavit firewall. Pak spustíte instalační balíček a firewall nainstalujete a nastavíte.

Já většině uživatelům doporučuji jako antispyware Spybot Search & Destroy. Antispyware stáhnete například zde → spybotupdates.com/... Instalační balíček uložíte například na Plochu. Až se balíček stáhne, otevřete v internetovém prohlížeči tuto stránku → zive.cz/... Tam je malý návod, jak správně a úspěšně nainstalovat a používat antispyware. Pak spustíme instalační balíček a antispyware nainstalujete, spustíte, zaktualizujete, imunizujete a spustíte kontrolu. Kontrolu opakujte každý měsíc.

jerryk*
hodnocení

0x

Microsoft Security Essential je pravděpodobně nejlepší volba jak zadarmo chránit Windows, ale řiďte se pokyny odpovědi nade mnou, lepší by jste asi nedostal. Protože sám o sobě Microsoft Security Essential nestačí na všechno.

jofa*

A každý den budou chodit na tyto tři ochrany aktualizace?

bena*

Tak co se týče antiviru, tak správný antivir by měl by měl každý den aktualizovat svojí databázi. (avast! Pro mi vyhodí okénko minimálně 2× za den, že byla aktualizována virová databáze, u edice Free ty aktualizace chodí minimálně 1× denně co takhle vím od známých, kteří používají tuto edici)

Co se týče antispywaru, tak správný antispyware by měl tak jednou za týden aktualizovat svojí databázi. (Spybot zkouším aktualizovat každý den a vždy tak 1× za tři dny mi najde nějakou aktualizaci, stáhne a nainstaluje mi ji)

Co se ale týče firewallu, tak ten není nutné nějak aktualizovat, ale čřím novější verze firewallu, tím lépe. Já doporučuji uživatelům Sunbelt Personal Firewall (verzi 4.6.xxxx), ale já osobně používám jeho předchůdce Kerio Personal Firewall (verzi 4.2.2) a ten je starý asi 5 let. Firewall kontroluje komunikaci mezi počítači a tam nějaké aktualizace zase tak důležité nejsou. Ale jak říkám, čím novější verze tím lépe.

Nezapomeňte každou druhou středu v novém měsíci (to vycházejí nové aktualizace, myslím) kliknout na Start > Všechny programy > Windows Update, aby byl systém aktualizovaný. To je strašně důležité. Neaktualizovaný systém je mnohem zranitelnější než systém aktualizovaný, protože neaktualizovaný systém má svoje díry, které ty aktualizace zalepí.

jofa*

Dík za odpověď. Ptal jsem se, přestože já mám placený AVG. Vím, že každému vyhovuje jiný antivir, ale právě proto, že je to takto relativně složité a stále něco hlídat a aktualizovat, jestli není lepší vrazit cca 700 kč (tolik mne stála prodloužená licence) a nemusím se na dva roky o nic starat. a hlídat. Jen si provést test PC, buď naplánovaný, nebo kdy uznám za vhodné. Ale to si musí každý sám posudit co je lepší. Ahoj.

bena*

Tak i samotné AVG nestačí, samotný avast! nestačí, samotný jakýkoliv antivir nestačí.

Pak je buď možnost koupit nějaký komplexní bezpečnostní balíček (například avast! Internet Secuirty, AVG internet security, ESET Smart Security, Comodo Internet Secuirty, Ad-Aware Internet Secuity, atp.). Bohužel tyto komplexní balíčky mají buď mizerný firewall nebo mizerný antivir, takže tato investice se vůbec podle mého názoru nevyplatí. Takže nejlepší je si to zabezpečení poskládat sám.

Já mám vyzkoušenou kombinaci avast! + Spybot S&D + Kerio Personal Firewall (nyní pod názvem Sunbelt Personal Firewall).

jofa*

Já si myslím, že to nebude až zas tak horký. Vím, že je možné všechno, ale za dva a půl roku jsem neměl s ničím problém a že na netu brouzdám kdekoliv a občas stahuji taky cokoliv. Ovšem s rozmyslem a uváženě. Snad jsem to, jak se říká nezakřik.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]