Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chyba při přihlašování do mojebanka.cz

Od: trifina odpovědí: 9 změna:

Po zadání jednorázového sms kódu do systému mojebanka.cz se mi zobrazí hláška "nemáte oprávnění přistupovat skrze specifikovaný kanál" a nemůžu se tedy přihlásit (je to moje první přihlášení) do svého internetového bankovnictví. Co to znamená a co s tím můžu dělat? Díky.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

barbakan*
hodnocení

0x

Nevím přes jaký prohlížeč (opera,mozzila) se přihlašuješ,ale zkus IE.

trifina
hodnocení

Bohužel, ale díky za radu: jiný prohlížeč, stejný problém.

Chyba při přihlašování do mojebanka.cz
lui*

Pokud opravdu vyskočí okno již v tomto okamžiku který je na obrázku, tak jsou dvě možnosti. Pokoušíte se přihlásit místo osobního certifikátu v souboru, pomocí certifikátu na čipové kartě nebo obráceně. To je jedna možnost. Pokud používáte správný druh přihlášení, tak musíte počkat na to, až se vám otevře přihlašovací aplet v tom okýnku, kde vám to píše oznámení o stahování toho apletu. V tomto okně se po stažení a spuštění Java apletu objeví přihlašovací okno, kde zadáváte cestu k Vašemu osobnímu certifikátu, a do druhého okénka Vaše heslo pro přihlášení do MojeBanka.

Pokud se Vám přihlašovací aplet vůbec nespustí, bude chyba v nastavení Vašeho PC. Někde na té přihlašovací stránce je možnost spustit kontrolu Vašeho PC. KoB má bohužel dost přísné požadavky na všechno možné. Od verze Javy, musí to být Java od SunSyst. až po já nevím co. Ta kontrola kterou tam mají se spustí, a komplet Vám otestuje počítač, jestli vyhovuje pro int. bankovnictví KoB.

Pokud ani tohle nepomůže, volat technickou podporu KoB. Jen nevím jestli tam nejsou jen v prac. dny. Omezení na svých stránkách nemají.

Klientská linka přímého bankovnictví
tel.: 800 152 152 (v rámci CR),

doplněno 12.09.10 18:39:

Teď jsem si vzpomněl: ta hláška může znamenat taky, že internetové bankovnictví nemáte ještě aktivováno. Podívejte se do návodu na jejich stránkách. Pokud si dobře pamatuju, je to už několik roků zpátky, tak se musela nějak dělat aktivace. Mám dojem, že postup aktivace byl přiložen ke smlouvě o int. bankovnictví. Při té se zadávalo i druhé heslo pro změnu přístupového hesla a telefonního čísla a já nevím co ještě. Pokud to budete dělat, tak pozor při zadávání hesel, někam si je dobře a správně poznamenejte.

doplněno 12.09.10 18:47:

Jo a malá rada nakonec. Pokud používáte osobní certifikát v souboru, neukládejte ho v počítači. Pořiďte si nějakou USB Flash. Stačí klidně ta nejmenší, jakou seženete, a na tu si ten certifikát nahrajte. A tu potom používejte jen při práci s int. bankovnictví, a po skončení ji vyndejte ze slotu. Je to trochu ochrana před různými "neřádstvy" co kolují po internetu, a snaží se číst co nemají.

hanher*

Na té stránce vidím nápovědu, zkuste ji využít.

A nemusíte mít v PC jejich certifikáty?

Já to tak u PS měl. . .

trifina
hodnocení

To co na stránce vypadá jako nápověda, není funkční odkaz. Jinak jsem všechno dělala přesně podle postupu, jak ho KB udává. Certifikát v počítači také mám, v něm problém nebude. Nechápu, co ta chybová hláška znamená. :)

hanher*
hodnocení

0x

Odkazy vpravo pod oznámením by měli být funkční. . .

doplněno 12.09.10 18:07:

Ten vpravo jde, je to v PDF.

doplněno 12.09.10 18:38:

A Javu máte?

trifina
hodnocení

hanher, děkuji, ale přesně podle tohoto postupu jsem několikrát dokola postupovala, ale problém přetrvává.

georges*

Já osobně bych se informoval nejspíš v bance. Přijde mi to nejlogičtější.

trifina
hodnocení

Moc všem děkuju za rady, vyšlo najevo, že na mé straně chyba není a problém je někde v systému KB. Už to řeším s klientským centrem. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]