Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Princip relačni, objektove databaze

Od: breta* odpovědí: 1 změna:

dobry den, jsme v tomto uplny laik a potreboval bych pomoc popř nejaky odkaz, ktery by mi pomohl pochopit princip relačnich a objektovych databazí... popř dokazal by mi nekdo tento problem laicky vysvetlit? k čem use to použiva atd... dekuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

lui*
hodnocení

0x

Jedná se o dvě různé věci.

Relační databáze je soubor tabulek, v každé existuje n záznamů, a každý má přidělen identifikační klíč. Mezi těmito tabulkami jsou vytvořeny jednotlivé relace( vztahy) které popisují vztah záznamu v tabulce k jinému záznamu v jiné tabulce. S pomocí relačních vzorců se pak vybírají z celé databáze jen záznamy které odpovídají dotazu. Pro práci s databázemi je mnoho SW, a existuje několik různých formátů ukládání dat do tabulek. Existují také různé způsoby práce s tabulkami.

Co se týče Objektových databází, ty neznám, a nikdy jsem je nepochopil. Tam jsem na tom asi jako Vy.

doplněno 13.09.10 17:29:

Tohle jsem našel. Nemám čas se to snažit chápat. Vy si ho asi budete muset udělat, co? :)

doplněno 13.09.10 17:29:

fi.muni.cz/... xbatko/oracle/compare.html

doplněno 13.09.10 17:30:

Tak nevím, nejde to vložit, tak jeste jednou:

fi.muni.cz/... xbatko/oracle/compare.html

doplněno 13.09.10 17:32:

mezi tohle:

fi.muni.cz/...

a tohle

xbatko/oracle/compare.html

v diskuzi je nesprávně mezera, je vložená taková ta vodorovná vlnovka.

Nevím proč sem nejde vložit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]