Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Avast zdarma, nebo AVG, NOD32

Od: radeks* odpovědí: 23 změna:

Zdarvím, jen takový malý dotázek:

Mám AVG a končí mi licence v listopadu, co by jste mi doporučili?

Mám přejít na AVG Internet Security, nebo nebo si pořídit NOD32? Slyšel jsem že AVG zabírá dost operační paměti.

Avast zdarma asi neni nejlepší řešení že?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

1x

Nejlepší řešení je, le já ho třeba nemám kvůli Vám zmíněným nedostatkům.

Používám Aviru, ta nežere skoro nic. . .

jerryk*
hodnocení

1x

V zásadě nic proti antivirům zadarmo, ale placená licence je výhodnější, protože tu zadarmo, placený balíček překonává. A stejně není vyhráno. O ochraně PC je třeba se stále učit, využívat mohutný nástroj Google a sosat informace, jak zabezpečit své PC. Je to jak se sexem, bez ochrany můžete čekat následky.*smich*

doplněno 13.09.10 21:17:

Eset je jednička na trhu a jedničkou se nestal z ničeho nic přes noc. Já sám mám Eset Smart Security a doporučuji ho i svým zákazníkům do PC sestav, které poskládám. Ale opakuji, mnoho záleží na uživateli, antivirus není vše.

jofa*

Naprosto souhlasím přesto, že mám placené AVG a jsem naprosto spokojen. Jen v tom sexu jsou následky mnoho a mnohonásobně drážší, než nějaký zavirovaný počítač.

bena*

ESET Smart Security má sice vynikající antivir, ale firewall co tam má, stojí za hovno. Co takhle čtu nezávislé testy, tak prostě firewally u těchto balíků nejsou nijak kvalitní. A antispamy také na tom nejsou nejlépe.

A co se týče toho výroku - V zásadě nic proti antivirům zadarmo, ale placená licence je výhodnější, protože tu zadarmo, placený balíček překonává

Tak když srovnáte třeba edice programu avast! Antivirus, tak zjistíte, že edice Pro je lepší než edice Free.

Ale když třeba srovnáte avast! Free a třeba antivir Kingsoft Antivirus (ten je placený myslím), tak zjistíte, že avast! Free je mnohem lepší než ten Kingsoft antivirus. A avast! Free je zadarmo a Kingost je placený.

Takže ten výrok berte trošku s rezervou a nemyslete si, že antivir, který je placený, musí být vždy kvalitnější. To samé platí u antispywarů, firewallů, HTML editorů a dalších programů.

amidamaru*
hodnocení

0x

Ja pouzivam Eset,byvaly nod32.I kdyz mam jeste XP-cko,myslim si ze na 7.ku to taky pujde.Necham si ho zaktualizovat,pak vypnu anntivirovou ochranu,a opisu si vzdy,az to druhy kod,s heslem. A mam aktualizovany antivir alespon na 2 mesice.Pak znova.Kdyby se,ale ten antivirak nevypl,na ty str.se nejde dostat.Posilam str.

eset.org.cn/...

radeks*
hodnocení

taky používám Win XP... Díky

bena*

Faktická poznámka: ESET je výrobce antiviru, zkrácené jméno antiviru je NOD32 a plné jméno je ESET NOD32.

hodnocení

0x

Mněl jsem NOD 32 a díky němu se mi hryznul PC. Pak jsem si pořídil placený AVG. V počítači byly 3 trojský koně a AVG nic nepoznal. Už dva roky mám na svých dvou PC Avast free a jsem velmi spokojen.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Žádný antivir nezadrží všechno. Já používám Avast už řadu let a naprostá spokojenost.

jofa*

Taky mne skončila licence na AVG. Tak jsem si ji nechal prodloužit za cca 700 kč na další 2 roky. Nějaký hlídání 30 denních lhůt, abych včas obnovil antivir, mne vůbec netrápí. Brouzdám na netu kdekoliv, stahuji taky občas cokoliv. Zatím žádný problém.

hodnocení

0x

v podstatě jen zopakuji. Používám také avast free a je asi nej. Měl jsem jich dost. AVG bylo velmi pomale, Nod32 byl celkem dobry, ale taky nezachytil vše. Avast free je opravdu navždy a zadara.

jofa*

V PC nejsem nijak zdatný a proto se ptám v čem poznáte, že AVG je pomalé? Kde Vám to dělá problémy?

Problém zjistíš lehce. Pokud se ti internet(nebo jakýkoliv program) zapne rychle a po naistalování AVG pomalu tak to poznáš.

Antivirak porovnává každý otevíraný soubor s databází virů každou komunikaci internetu prostě vše. AVG tohle dělá pomalu. Jiné antiviráky rychleji. například Avast, Umí dělat několik testů najednou a pc nijak vírazně nespomalí. AVG když dělá test tak to fest spomaluje práci na PC.

jofa*

No nevím co je tedy pomalé nebo rychlé. Teď ale vážně. AVG je stále zapnuté a net i programy se otevírají bleskurychle. Pro mne je bleskurychlé do 1 sec. Jednadvacet ani nedořeknu a je to tam co chci. Samozřejmě kromě programů , jako třeba Pinacle Studio HD 14 kde si to načítá video soubory a pod. programy. Tak nevím. Já jsem spokojen.

Já zřejmě nemám počítač tak dobře vybaven jako ty a na rychlosti mi tedy záleží více. S AVG jsem měl NTB opravdu velmi pomalý a dnes s avastem to mám jako ty s AVG.

Každý nemá PC rychlé. Strejdovi se s AVG otevírá internet asi 1:30minut. Když jsem mu udělal defragmentaci tak se to snížilo asi na 30s. Ale nechce mi dovolit přeinstalovat antivir. Má totiž jen asi 180Mb ram a HDD 60Gb a win XP.

jofa*

Tak jsem to nemyslel, že máte nějaký horší PC. Nemám ani tušení, že by se mohl tak dlouho nějaký program otevírat na základě zpomalení antivirem (AVG). Teď to chápu. Bylo mně právě divné, že někdo řeší nějaké zpomalení PC. Sory.

michal958*
hodnocení

0x

zkuste aviru da se zdarma stahnout na netu ja sem ji poizivam a nezbrzduje chod pocitace naopak zrychluje o neco, tendle antivirak mi doporucil technik pocitacu, kdyz se´m predtim mel agv tak dost brzdil chod pc.

bena*
hodnocení

0x

Každému vyhovuje jiný antivir. Já osobně doporučuji avast! nebo Microsoft Security Essentials. Oba jsou zdarma, v češtině, nízké hardwarové nároky, žere málo výkonu i paměti. Jestliže si chcete připlatit, tak si kupte avast! Pro. Já avast! Pro používám už asi 1 let, naprostá spokojenost. POkud by jste avasta placeného nechtěli, tak výborný je i NOD32 (vynikající zkušenosti, jen malinko je náročnější, ale ne zase tolik jako například žrout AVG).

Ty všelijaké internet security, smart security, atp., to nekupujte ani neinstalujte do počítače, buď to to má mizerný firewall nebo mizernou antimalware ochranu.

Nezapomeňte do počítače nainstalovat i antispyware a firewall (jestliže nepoužíváte hardwarový)!

dzoui*
hodnocení

0x

S AVG jsme nebyla moc spokojená, zpomaloval mi dost počítač a propouštěl mi trojský koně.

S NOD32 jsem byla spokojená cca před rokem, ale měla jsem jen free verzi a pak jsem přešla na AVAST a od té doby spokojenost zatím největší. Počítač šlape dobře, když je nějaké nebezpečí upozorní a troják přes něj zatím neprošel ;)

jofa*

Tak to AVG upozorňuje na nebezpečí taky a ještě bych se chtěl znovu zeptat, jak Vám konkrétně zpomaloval AVG počítač? Já se opakuji. AVG mám a veškeré programy nabíhají do 1 vteřiny. Kromě programů kde se pracuje s videem a načítají se rozdělané práce atd. Je dobré uvádět příklady a ne zevšeobecňovat, že AVG dost zpomaluje PC.

karina*
hodnocení

0x

radeks, doporučuji Avast. Dlouhá léta spokojenosti. AVG mě udělal pěknou paseku, nich neochránil a stále se mě současně otvíraly různé programy. Teď mám sice NOD32 , ale jen proto, že mně vypršela po roce licence na Avast a mám teď navíc více místa pro NOD32. Jsem s ním spokojená také. Ještě jsme měli na druhém PC jakýsi antivir od microsoftu, ale to bylo také hrozné. Stáhli jsme tam tedy Avast a PC šlape jak hodinky. Takže pokud máte menší oper.paměť na první místo dopotučuji Avast. Karina

hodnocení

0x

Ještě taková věcička: virusscan.jotti.org/...

Zde nahrajete jakýkoliv soubor do velikosti 20Mb počkáte a cca 19 antivirových programů ukáže výsledky. Je to super.

bena*

Lepší je VirusTotal, tam to testuje asi 41 antivirů.

Navíc Jittiho virový scan testoje soubory antiviráky určené pro Linux (OpenSuSe, Ubuntu, Mandriva, ...) a tak tam může být odchylka, atd.

Já používám VirusTotal.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]