Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Seskupování dat v Excelu - nahoru ne dolu

Od: stormanx* odpovědí: 11 změna:

Zdravím,

jak lze v Excelu seskupit data v řádcích tak, aby plus, respektive minus, byl nahoře a ne dole.

Viz příklad na této adrese: techportal.cz/...

Pokud použiji soubor z návodu výše, tak mi to jde, nicméně, pokud v tom samém souboru přidam další sešit, tak už se mi plus/minus zobrazuje dole, stejně tak u všech mých nových dokumentů.

Předem děkuji,

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

použijte tzv. VZOREC kdy nahoru např. v buňce D4 napíšetetoto: =SUMA(D5:D11) a tím máte sumu D11 až D5 na hoře v buňce D4. TOTO jste chtěl? . Aty sumy lze tzv. tažením hranice vzorce rozšiřovat na další buňky doplněné například na nejspodnějším řádku = nejste omezen tím jak byl vzorec napsán prvotně. A nebo jsem špatně pochopil zadání.

sákryš =suma(D5 dvojtečka D11) bez mezer

antynka*

Funkce seskupit je něco jiného - ta vám umožní seskupit data stejné struktury z několika listů ;)

doplněno 12.09.10 10:14:

Teď jsem to zblbla - popsala jsem funkci souhrn :) Ale i funkce seskupit je něco jiného - umožní schovat určité řádky či sloupce dle dané struktury.

antynka*
hodnocení

0x

Myslím, že by bylo dobré, pokud něco přidíte, provést seskupení znovu. Excel si prostě s dodatečným přidáním dat někdy neporadí...

antynka*
hodnocení

0x

Ještě mi to nedá a zkuste upřesnit svůj dotaz. Přidáváte opravdu sešity nebo jen listy? A co se vám zobrazí dole a ne nahoře? Ty rozklikávací tlačitka s + a -? To mám chápat tak, že seskupíte sloupce a ty +a- jsou dole na liště místo nahoře?

stormanx*
hodnocení

Zdravím,

děkuji za odpovědi, nicméně, žádná nezodpovídá můj dotaz.

Koukněte prosím na obrázek:

techportal.cz/... poradte.cz/...

Ty mínusy co tam vidíte jsou nad seskupovanými daty. Když to udělám já ve svém sešitu, tak mám ty mínusy dole, pod seskupovanymi daty.

Předem díky

Seskupování dat v Excelu - nahoru ne dolu
antynka*

Chápu tedy správně, že když seskupíte data (řádky C5-C11) tak tlačítko se seskupením je na řádku C12? V příkladu je na C4.

stormanx*
hodnocení

Jj, přesně tak.

dzasko

Já to dělám v Excelu 2003, ale bude to určitě podobné. V menu, ve kterém dáváte Seskupit, je položka Nastavení. V něm odškrtněte volbu Souhrnné řádky pod podrobné a bude to tak, jak chcete.

liborholecek

Lze nějak nastavit, aby v nových souborech, příp. v listech byly souhrny při seskupování dat vždy nahoře (Data - Přehled - souhrné řádky nad podrobné) způsobem Soubor - Možnosti -?, nebo úpravou šablony nových xlsx souborů? A kde je šablona xlsx souborů uložena?

nufanek
hodnocení

0x

Pokud chcete seskupit data tak, aby křížek byl u horního řádku a rozbalovaly se podřádky směrem dolů, nastavte si v zíložce DATA - Osnova (po rozklepnutí), v nastavení že nesmí být řádky pod podobnými (odškrtnout). POZOR! lze provést jen na označených souhrnech nebo označených řádcích!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]