Nejste přihlášen/a.
chci vypálit fotky z pc na cd,mám je raději zmenšit-mám tu program-jpeg resampler-nebo nezmenšené?budu je pouštět max na tv,nebo pc,nikdy je nebudu vyvolávat.je jich moc.děkuji za radu
doplněno 08.09.10 16:40:mam je velké tak 2,32 MB skoro všechny
doplněno 08.09.10 21:46:mám bohužel po ruce jen Cd-R 700mb a třeba jen z výletu v zimě mám 400 fotek...takže dohromady možná 3000 co radíte?jinak v notasu mám ještě 236 GB místa na Céčku a 1,98 na F ku takže kdyby nešel do opravy tak bych tohle neřešila...
Zálohování fotek řeší každý, je to velké téma.
Dle mého jediný rozumný přístup je především nemilosrdné vymazání. Kolik fotek jsme měli před digitalizací fotografie? Nestačilo to?
Těch několik opravdu pěkných, které Vám zůstanou, bych si zálohoval v plné kvalitě.
říká se, že nejlepší záloha je papír. A je to tak, některé fotky na starších CD už neotevřu. Nedávno tu bylo téma výdrže CD poradte.cz/...
S papírem naprostý souhlas. Byť asi nikdo ještě nemáme hodně staré digi-fotky, tak nevíme, jak to vydrží vytištěné.
Já si osobně zálohuju fotky na dva externí HD, nejstarší CD už jsem též neotevřel.
Dneska jsou populární ty fotoknihy, mně se to velice líbí jako myšlenka, že to spojuje v sobě i fotoalbum. Až dokopu manželku, aby se dokopala nějakou udělat, tak by to myslím stejně nejlíp pořešilo zálohu fotek dítka.
jenže já to musím udělat ještě dneska a 60 km do města kde má otevřeno větší obchodák kde je foták díl nepojedu.píská mi notas a prodejce řekl že je to softvér -nebo jak se to píše-a ře si to mam zálohovat na flešku nebo cd a zítra odpoledne ho přinést že to pošle na reklamaci kterou bez problémů uznaj ale že tohle musím udělat pokud o ně nechci přijít nebo prý je mám šupnout třeba na facebok nebo někam...nevím jak už to řek když nechci vypalovat ale to nevím jestli je bezpečné aby ty fotky nikdo nikdy neviděl jen já a povedené fotky?mám tam momentky které se nebudou opakovat protože někteří lidé nebo zuvířátka už nejsou mezi náma,,,,,,,,,tak nevím jak bych to přebrala
máte li takhle na rychlo někdo lepší radu nežli cd tak moc Vás všechny prosím napište mi to
Já osobně zálohuji fotky na DVD-RAM. Obousrtané. Na 9.4 GB se toho vejde, jak se říká mraky. Životnost s CD nesrovnatelná.
doplněno 08.09.10 19:11:Opravuji, oboustranné.
Tak si je nahraj na webovou úschovnu, např. ulozto.cz/... tam si je zahesluješ a někam si zapiš tu adresu a heslo. Pak si je kdykoli můžeš stáhnou zpět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.