čas od času se mi počítač sám restartuje,dále mám problém otevřít některý program,když kliknu na ikonku tento počítač tak se vše otevře třba i za pět minut.prosím co stím?
Řekl bych že máš v počítači/systému breberky stáhni si z www.stahuj.cz utility jako: spybot,adaware,stinger,trojan hunter a těma to projeď+nějakym antivirem co doufám máš naistalovaný a aktualizovaný. Taaak a neřekl jsi ani co máš za systém,pokud xpčka tak jukni do start/spustit/msconfig/záložka po spuštění tam bude něco co tam nepatří,nicméně vzhledem k tomu jak podstatné informace jsi podal tak se tam moc nevrtej a zkus ty utility. Jo ještě u XP by bylo záhodno vypnout ve vlastnostech systému bod obnovení
Souhlasím, tohle radíme už poněkolikáté jako jednoduchou kontrolu systému. Ovšem krom softu to může být třeba i hardwérem. Slabý zdroj, přehřívání PC, chyba v pamětech, atd. Na to by se taky mesmí zapomínat. Chyba v softu je však daleko lepší (dá se odstranit bez dalších investic). A jen tak mimochodem, ten počítač vůbec nemusí být na netu...
No dovolim si jen něco podotknout Restart by mohl být zdrojem nebo jinym HW (já to ale hádám na...no Spidere ty mě jistě doplníš dnes jsem úplně vygumovaný- ten vir jak restartuje pc) ale ty dlouhé odezvy? To je na 90% SW problém Ale vzhledem k tomu že tazatel neuvedl (mno jako vždy) více podrobností tak to jsou všechno jen a jen dohady. P.S. počítač na netu být nemusí a může být zavirován nebo třeba nabořená wokna...to jsi tím chtěl říci?
Začnu asi od konce. Naprostá většina svinstva se nabere z netu. Když není PC na netu, je celkem v pohodě. Časem asi odejdou okna, ale nemusí se řešit spyware a kde co všechno ostatní. Dlouhé odezvy měly nějakou příčinu. Pokud ji najdeme, můžeme se pokusit to napravit. Když ne, reinstalace je taky řešení. A k tomu vygumování. Já taky pořád nesrším nápady.
Jasný,ale nemá se cenu tady dohadovat...to tazatel musí upřesnit jak to je, protože to by musel být king aby se wokna rozesypaly bez netu tak moc...ono tohle už začíná být hodně specifický a nevim jestli si tazatel vůbec uvědomuje jaké to je radit bez toho aby ten konkrétní systém, viděl, zkouknul co potřebuje,mě se zdá že všeobecně lidé vynechávají věci co si myslí že jsou nepodstatné (viz třeba ten net) a přitom někdy dost napoví. Já bych určitě hned po utilitách kouknul do msconfig
P.S. k tomu sršení...to je sice možné ale je menší šance že budeš vygumovanej ve stejnou dobu jako já
Jo a ta prodleva...teď mě napadlo...buďto můžeš mít mnoho GB nahraných přímo na ploše a nebo máš namapovaný síťový disk který je buďto moooc pomalý nebo spíše nepřipojený...
Nechápu že mě to nenapadlo dříve když jsem to několikrát viděl
Hele, tak si tady spolu řešíme cizí problémy a autor nikde. Že by se zaleknul? Příčin i řešení je určitě ještě spousta. Teď by se taky k tomu mohl vyjádřit tazatel.
adejt*
moc se omlouvám,že jsem se neozval,ale můj počítač skončil v opravě,ale moc díí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.