Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
potřebovala bych poradit. Nechala jsem si ze starych VHS kazet dát na DVD rodinná videa. Teď bych je chtela nejak upravit, dát tam popisek, nastříhat, udělat přechody, no proste si s tim trosku pohrat. Koukala jsem na netu na ruzný programy. Nakonec jsem si vybrala Windows Movie Maker - uz byl nainstalovany do PC (windows XP) a hlavne, to je pro me nejdůležitější, je v čeština. Chtěla jsme tam nahrat to video, ale píše mi to, že formát videa není podporován a nelze ho tam nahrat. Poradíte co je špatně a jak by se dala chyba odstranit? Nebo nějaký jiný program, který to video otevře, ale bude v češtině?
Mockrát děkuji za každou vasi radu, jsem z toho totiž zklamana, myslela jsem si jak to pujde v pohode...
Dobrý den, DVD Vám nejde do programu vložit, neboť Movie Marker není určen k editaci hotového DVD, ale k úpravě viodeosouborů např. z videokamery a následnému vytvoření DVD. Úprava DVD není nemožná, ale je dost složitá. DVD se musí tzv. demuxovat (rozložit na video, zvuk, titulky), poté upravit a následně složit zpátky. Dost velkým problémem pak bývá synchronizace. Jednou jsem si takhle upravovala titulky v hudebním filmu Mamma mia, aby se zobrazovaly jen při písničkách, které samozřejmě nebyly dabované. Pomocí asi pěti prgramů se mi to stylem pokus-omyl nakonec povedlo, ale strávila jsem nad tím tři dny. Vzhledem k tomu, že Vaše nahrávky jsou digitalizovány z VHS, nebudou tedy v kvalitě DVD filmů, volila bych raději nejprve převod DVD do nějakého jiného formátu (ztráta kvality při dobrém nastavení kompresního poměru je nerozpoznatelná) a takto upravený soubor v Movie Markeru (nebo ve spoustě jiných programů) již editovat půjde a převede Vám ho zase zpět na DVD. Já osobně k převodu z DVD používám program FairUse Wizard 2 a do DVD ConvertXtoDvd 3, ale umí to i spousta jiných free aplikací. Přeji honě štěstí a pevné nervy.
A je u původního souboru koncovka VOB? Pokud ne tak máte vypnuté zobrazení přípon a to přejmenovat nejde.
doplněno 08.09.10 13:17:Na horní liště nástroje - možnosti složky - zrušit zatržítko skrýt koncovky známých souborů.
Film z DVD není tak složité upravit, demux-mux není nutný, soubory jsou na DVD v MPEG-2 jenom mají koncovku VOB a jsou rozdělené do částí po zhruba 1GB. Pokud stáhnete soubory VOB do počítače, přejmenujete na MPG, lze s nimi normálně pracovat.
Hmm... Díky, tohle mne nenapadlo a nikde jsem o tomto postupu nečetla. Až budu mít víc času, vyzkouším.
sice blbá otazka ale zeptat se musím... Jak přejmenuji soubor na MPG? Mam to stazeny v PC, dám přejmenovat, napišu za to příponu mpg a ono to stejne nejde...
V jakém formátu máte to video?
Podporované formáty u WMM jsou:
Až se vám to povede přejmenovat a následně upravit, budete chtit z toho zase vypálit standartní DVD?
Už upravuju... zatím to jde bez problému. Mockrát děkuji, moc jste mi pomohl... Ano, budu z toho potom chtít udělat standartní DVD. V tom bude asi taky nejaky haček ze?
Ne, ty upravené 1GB soubory je nejlepší spojit dohromady a pak prohnat, nějakým softem na vytvoření video DVD. Možná že by to šlo přejmenovat zpět na VOB, přidat k tomu ty ostatní soubory co zbyly na DVD a vypálit, tam by mohl ale nastat nějaký problém, zvlášť jestli to DVD má nějaké spouštěcí menu.
a nejaky takový program kterým bych to mohlo prohnat neznate? Já teda myslela, ze to pak uložím a jen vypálim na DVD. To by nešlo?
No, na DVD jsou ty soubory s koncovkou VOB a je tam další "hafo" pomocných souborů, aby to zkousnul DVD přehrávač, jak jsem psal, možná by to šlo, přejmenovat zpšt na VOB a vrátit to k těm zbývájícím souborům a pak vpálit, ale to není jisté, že to bude spolehlivé.
Ahoj, tak jsem tu zpátky a potřebuju poradit jak to dát na DVD... Projekt jsem si upravila podle sebe a ulozila. Ulozilo se to pod příponou MSWMM, dala jsem aby se to prepsalo na VOB a kdyz jsem dala abych se na to podivala v prehravaci nechtelo to otevrit... Zkusila jsem to tedy vypalit na DVD. V Neru jsem dala vypálit DVD - Video aleono mi to celou složku nechtelo načíst... takže jsem to vypalila jako datové DVD. Myslíte že to ted pujde nekde přehrát? Mylím to upravené DVD.Nebo co mam delat abych si to mohla pustit na klasickém DVD přehrávači v televizi?
Soubor MSWMM je soubor projektu aplikace Windows Movie Maker. Uložení projektu umožňuje vrátit se k videu a provádět změny později.Pro vypálení na DVD bude asi potřeba zvolit "soubor/publikovat film/DVD" (Windows Vista).
aha, tak co teda mam ted delat? Jak se na to podívám? Asi nijak ze? (
Nebo dá se to udělat v nejakym jiným programu, nebo to vzdycky bude takhle, ze to pak nepujde spustit? Jsem z toho úplně zoufala... Nebo jak to děláte vy? Máte na to nejaky postup, aby to správně fungovalo?
Když on ten windows movie maker je jeden z nejpitomějších programů na zpracování videa. Pokud toho nemáte moc tak bych doporučil stáhnout demoverzi womble dvd wizard ze stránek www.womble.com. Demoverze funguje plnohodnotně 30dní. Tento program je strašně jednoduše ovladatelný, umí zpracovat mnoho video formátů vstupních a umí to do mnoha formátů výstupních nebo standartní DVD, včetně vytvoření menu na DVD. Postará se i o vypálení, neboť si najde v počítači vypalovací software a spolupracuje sním. Hlavně je hodně rychlý a mnoho jiných obecně rozšířených videoeditorů (pinacle a jiné) mu nesahají ani po kotníky. Existuje do něj i čeština, která je někde ke stažení na netu a jen se podle návodu uloží někam do složky nainstalovaného programu - stačí polochtat vyhledávač, internet je toho relativně plný.
Summer nevím jak jste již daleko s prací. Pokud mate upravené video v souborech xxx.mpeg - OK, pokud ve VOB, tak tyhle přejmenujte na .mpeg . IFO soubory nepoužijte. Windows movie maker je opravdu nic moc. Píšete, že máte Nero. Tak utvořte DVD v něm. Kde se mi kousal Ulead _ Corel video studio i Pinnacle, tam to zvládlo Nero Vision. Cesta Nero Vision - DVD-Video
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.