Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Desetinná tečka na číselné klávesnici

Od: drejdl* odpovědí: 4 změna:

Zdravím všechny rádce, ty IT zvlášť.

V práci zadávám často datum narození do PC a používám k tomu (jak jinak) číselnou klávesnici vpravo. Vadí mi, a to VELMI, že kláveska s tečkou dává ve skutečnosti čárku, a tak musím tečku v datu zadávat tečkou v hlavní klávesnici vpravo dole, což mne zdržuje a s**e.

Neexistuje nějaká možnost přeprogramování kláves, speciálně této jediné?

doplněno 16.12.12 19:44:

Tak jsem na něco přišel.

Zkuste diit.cz/...

Jdu na to.

doplněno 16.12.12 20:20:

Takže nic. Vše udělám podle článku a desetinná čárka je stále čárka.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

1x

Zdravím,

zkus radu ode mne jakožto od člověka od neIT (to, že si v práci programuju stroj, nepovažuju za to, že jsem od IT).

Na změnu čárky v tečku v numerické klávesnici použij přepnutí z české klávesnice do anglické (klávesová zkratka je levý Alt+Shift).

hodnocení

0x

Stačí takhle? ;)

doplněno 16.12.12 18:14:

tak se omlouvám, měl jsem za to že tohle je ono, ovšem u mě to nic nezměnilo.

doplněno 16.12.12 20:23:

nejjistější způsob je nainstaovat si operační systém v angličtině *smich*

Desetinná tečka na číselné klávesnici
ohneta*

U mě taky ne. Škoda, mě to taky prudí.

brunclik*
hodnocení

0x

Ve Win7 tohle funguje:

Návod - jankoweb.moxo.cz/...

Program - msdn.microsoft.com/...

V návodu ještě chybí část: Jak je na obr. 3, otevřete složku s uloženým balíčkem, pak spustit soubor SETUP, který tam je na konci. Tím se vytvoří nová klávesnice s původním názvem + Custom (třeba České - Custom) a můžete si ji v ovládacích panelech přidat jako další klávesnici. Výhoda je v tom, že původní klávesnice zůstane zachována.

Ještě jsem našel na úpravu klávesnic toto, ale je to placené: klm32.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]