Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

První nabíjecí cykly notebooku?

Od: names odpovědí: 9 změna:

Zdravim, budu si kupovat tento netbook mironet.cz/...

A každý mi řikal, musíš první 3 nabíjecí cykly nechat úplně vybít baterku a pak zas úplně nabít aby vydržela co nejdéle.

Platí to ještě? Kdyby jste mi doporučily nějaký postup s tim nabíjením byl bych vděčný.

Díky za odpověď!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

to platí pořád, baterka se tím "naformuje" a vrátí se jí původní kapacita, která mohla poklesnout v důsledku skladování. Ono je to dobré udělat jednou za čas i během běžného používání. To navíc prospěje nejen výdrži, ale také životnosti.

hodnocení

2x

Tady se asi úplně všichni neshodneme, ale počáteční formování baterie je u Li-ion a Li-Pol bateriií zbytečné. Tento druh baterií nemá paměťový efekt.

Po zakoupení notebooku doporučuji baterii nabít a dále již běžně používat.

Přesně tak. Ba naopak úplné vytřískání Li-on baterky povede k jejímu zničení, proto tomu elektronika brání

Pokud vím tak tady o nějakém úplném vytřískání nepadlo ani slovíčko a navíc to díky elektronice nejde. Stát se to může jen hodně dlouhým skladováním kdy baterka se doúplně vytřískaného stavu dostane samovybíjením i když to je tak malé, že je otázka jestli se do toho stavu nedostane stárnutím. Jak je známo tak Lí-Ion články starnou teměř stejně, ať se používají nebo ne.

Přečti si ještě jednou co jsem psal...

Ale když už jsme u toho: vytřískání a nechat úplně vybít...v čem je rozdíl ;)

names
hodnocení

Díky za rady! Takže kdyby byla baterka třeba nabitá jenom do půky, tak nejdřív nabít a pak používat normálně? Díky

Ano, přesně tak.

Celkem dost informací o nabíjecích bateriích je zde:

google.cz/...

hodnocení

0x

Formováním se paměťový efekt sice odstraňuje, ale skladováním nevzniká ;)

Prostě já bych to neřešil, baterka se dostane do formy běžným používáním, ale jak říkám, jednou za čas je dobré to udělat. Ono na netu se najde hodně rad a doporučení a některé si odporují. Jedna věc je jistá, pokud jednou za čas baterku neprotrénujete, bude se divit jak málo pak vydrží. Krásným příkladem jsou užívatelé NB, ktří jedou z větší části na síť a pak jdou do terénu a plně nabitá baterka vydrží 20 minut.

names
hodnocení

díky moc za rady!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]