Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Chci si koupit do PC nový hard disc o velikosti 1 Tb.
Musím ho konfigurovat se zákl.deskou nebo je to jedno?Základní desku mám tuto.Poraďte jaký typ HDD si koupit.
Paměť mám 1 GB
Myslímže disk PATA se dá koupit max jen 500GB. 1TB a vyšší jen SATA. Řešit by to šlo kartou do PCI s konektorem SATA. Já bych do toho nešel. PATA disky jsou dnes drahé a bios nebude znát velké disky.
doplněno 04.09.10 10:36:Podle sběrnic jsem to považoval za starou desku, ale pokud už má PCI-E - tak zřejmě novější. Dej název zákl. desky.
doplněno 04.09.10 15:51:Deska a SATA disk je OK. Pokud by zlobilo načtení velikosti disku - zde máš novější Bios roxysoft.com/...
doplněno 04.09.10 16:04:Ach ta skleróza - jaký disk? Poslední dobou byly velmi oblíbené Samsung SpinPoint F3 - 1TB czechcomputer.cz/.... Velmi rychlé, jsem moc spokojený. Pokud by deska podporovala jen SATA1 , lze disk jumperem tak nastavit.
Dnesak uz se prakticky nic nakonfigurovat neda...siklo by se napsat kdy je ta deska koupena...na starem pc mam taky jeste 775 a terovy disk se nechytl..bios ho proste odmitl, s 0,5 tera uz to frcelo jak pomasle...pokud se to koupi u seriozniho obchodu tak by ani nebyl problem to kdyztak vratit a vzit si mensi disk/y..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.