Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Konfigurace HDD a základní deska

Od: papucok* odpovědí: 6 změna:

Zdravím.

Chci si koupit do PC nový hard disc o velikosti 1 Tb.

Musím ho konfigurovat se zákl.deskou nebo je to jedno?Základní desku mám tuto.Poraďte jaký typ HDD si koupit.

Paměť mám 1 GB

Konfigurace HDD a základní deska

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Myslímže disk PATA se dá koupit max jen 500GB. 1TB a vyšší jen SATA. Řešit by to šlo kartou do PCI s konektorem SATA. Já bych do toho nešel. PATA disky jsou dnes drahé a bios nebude znát velké disky.

doplněno 04.09.10 10:36:

Podle sběrnic jsem to považoval za starou desku, ale pokud už má PCI-E - tak zřejmě novější. Dej název zákl. desky.

doplněno 04.09.10 15:51:

Deska a SATA disk je OK. Pokud by zlobilo načtení velikosti disku - zde máš novější Bios roxysoft.com/...

doplněno 04.09.10 16:04:

Ach ta skleróza - jaký disk? Poslední dobou byly velmi oblíbené Samsung SpinPoint F3 - 1TB czechcomputer.cz/.... Velmi rychlé, jsem moc spokojený. Pokud by deska podporovala jen SATA1 , lze disk jumperem tak nastavit.

hodnocení

0x

Dnesak uz se prakticky nic nakonfigurovat neda...siklo by se napsat kdy je ta deska koupena...na starem pc mam taky jeste 775 a terovy disk se nechytl..bios ho proste odmitl, s 0,5 tera uz to frcelo jak pomasle...pokud se to koupi u seriozniho obchodu tak by ani nebyl problem to kdyztak vratit a vzit si mensi disk/y..

papucok*
hodnocení

Typ desky je hned pod touto otázkou.Nějak jsem to zmrvil,takže otázky jsou 2x s dvěma screeny.

papucok*
hodnocení

Název základní desky Asus P5GD1 Pro

papucok*
04.09.10 10:51
hodnocení

screen:

Konfigurace HDD a základní deska #2

papucok*
hodnocení

Pánové díky za rady.*placni*

KŠ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]