Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na formát VOB

Od: gladis1* odpovědí: 11 změna:

Otázka možná hloupá ale potřebuji poradit...mám v PC video z kamery s koncovkou VOB a chtěla bych ho sestříhat v Corelu,bohužel mi to nepřečte a když video zkonvertuji na jakýkoliv formát (převádím v Internet Video Converter)kvalita obrazu je špatná.Nevím čím to může být v kameře je to super v PC také.Je to nějakým kodekem nebo nastavením při konverzi?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Použij program XMedia Recode:

stahuj.centrum.cz/...

A jako výstup dej WMV

gladis1*
hodnocení

...díky moc za radu tohle pomohlo :)

michalkolesa*
hodnocení

2x

VOB je formát DVD video

cs.wikipedia.org/...

hodnocení

0x

Pokud Corel VOB odmítá, tak nejjednodužší ten soubor přejmenovat v Commanderu na xxx.mpeg. VOB skutečně je MPEG 2. Pak to musí jít.

hodnocení

0x

Přesně tak, VOB je formát používaný na standartních video DVD a je přesně shodný s formátem MPG2. Pokud se soubor přejmenuje s koncovky VOB na MPG tak s ním lze normálně pracovat v běžných video editorech v PC, jakákoliv konverze zhorší kvalitu a v tomto případě je úplně zbytečná.

ještě malá poznámečka na přejmenování není nutné používat comander, kliknout pravým myšátkem, přejmenovat, název.mpg

fidonet*
hodnocení

0x

jak už správně řekli, VOB je koncovka DVD formatu, tedy nejkvalitnější pro DVD. Z jaké je to kamery, smím-li se optat. Takže sesříhat jde DVD format třeba upně lehce v DVD shrink. jednoduche primitivni , velmi rychlé. Ale jde o to, zda jen sestříhat, nebo i nějak upravit. Na upravu lze použít několik programů. Od jednoduchých, až třeba po SONY video, což umožní, prolínak sceny, vkládat zvuk i obray, nebo vlkádat další obraz a titulky. Jakoukoli konverzi nedělat, nebot se jen zhorší obraz. DVD VOB je opravdu jen mpg2, takže když ho jednoduše přejmenujete, můžete s ním pak dělat zázraky v jakémkoli programu, a pak ho pět seskládat do pěkneho DVD . . . .

gladis1*
hodnocení

...kamera je Canon DC310,V Corelu používám střih,přechody,efekty,titulky...prostě vše.Tak přejmenovat jsem to zkoušela na mpg, a šlo to - do Corelu se to natáhlo,kvalita dobrá , ale přehraje to jen kousek respektivě to běží hrozně rychle (jako by se zkrátil čas)..no už nevím co s tím nejspíš něco dělám pořád špatně :(((( Z toho všeho se mi povedla jen ta konverze i když je pravdou že je to maličko horší než originál...

fidonet*

Já jsem Corel všehovšudy použil jen jednou , abych zjistil, že není na něm nic extra, co bych nezvládl v mnou použivaných programech., Takže nevím. opravdu jen na sestíhání zkuste ten DVD Shrink. Pokud chcete vkládat efekty a další, tak jiný program najdeme. p.s. po asi 15 letech co si stříhám domácí videa a DVD, mohu konstatovat, že prolínačky a efekty nejsou vůbec důležité, zvláště pokud není tvorba DVD vašim velkým koníčkem ... držím palečky

fidonet*
hodnocení

0x
doporučuji totéž co jsem napsal Luisovi
jakýmkoli editačním programem zadej do googlu editace videa a vyskočí ti jich desítky. vyber si pak dle obtížnosti a tvých nároků. Já používám SONY video program, ale ten je trošku náročnější.
Doporučil bych Ti
slunecnice.cz/...
Pinnacle Studio 10.5
Pinnacle Studio je program pro editaci, střih a úpravu vašeho domácího videa. Umí vytvářet vlastní DVD animované menu , obsahuje asi 100 přechodových efektů, úpravu barev, odstranění šumu, stabilizaci obrazu a mnoho dalších funkcí.
Vaše video můžete uložit ve formátech? avi, mpeg, aj. Pinnacle Studio není je střihovým programem, umožní vám rovnou stažení videa z analogového nebo digitálního zdroje, sestříhat ho, doplnit o další zvukové stopy či titulky a provést jeho export např. na DVD .
Pinnacle Studio je vybaveno poloautomatickým generátorem hudby SmartSound, který dokáže podle zvoleného stylu připravit docela použitelný hudební doprovod sladěný se střihem vašich klipů.

hodnocení

0x

Pinnacle studio je nejhorší a nejmíň stabilní program, navíc při sebemenším zásahu do videa jej pak dlouho přepočítává na výstupní soubor. Já doporučuji stahnout editor ze stránek www.womble.com. Kdo jej jednou zkusil tak už nebude nikdy používat nic jiného, velice uživatelsky přívětivý, pokud se vstupní a výstupní formát shoduji tak po editaci je výstupní sobor hotov za několik minut. Nestalo se že by nějaký videosoubor odmítl nebo se zahryznul, což uživatelé Pinnaclů a jemu podobných říci nemohou.

doplněno 16.09.10 09:59:

Například celovečerní film, z vystříháním reklam a z vypálením na DVD je hotov za 15 minut!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]