Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pametova narocnost antiviru

Od: grem odpovědí: 6 změna:

Ktery antivir je nejmene narocny na operacni pamet a zaroven je i dobry?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Z me zkusenoti nejmene hryze system avira ..ktery je free a veci typu avg, avast spol na nej zdaleka nemaji...

bena*
hodnocení

0x

Díval jsem se na testy náročnosti antivirů a zde jsou výsledky:

WB score
without AV 115
Panda 104
eScan 103
ESET 103
F‐Secure 103
Kingsoft 102
Symantec 101
Avast 100
G DATA 98
Kaspersky 97
AVG 96
Norman 95
PC Tools 94
BitDefender 91
Trend Micro 90

Sám avast! 4.8 používám na mém notebooku s Windows 2000, Pentium I 166Mhz, 144 MB RAM.

Minimální požadavky pro instalaci avast! 4.8 - PC 486, Windows 95, 16 MB RAM

Minimální požadavky pro instalaci avast! 5.0 - PC Pentium III, Windows 2000 SP3, 128 MB RAM

Jinak avast! je velmi dobrý antivir nejen ve své placené verzi, ale i ve verzi zadarmo dosahuje pravidelně vynikajících výsledků (většinou dosahuje ohodnocení ADVANCED + nebo ADVANCED). AVG doporučit nemohu, protože s ním nemám dobré zkušenosti. AVIRA špatná není, ale je jen v angličtině. Pak můžu doporučit Microsoft Serurity essentials, ale na něj musíte mít Windows XP SP3 a vyšší, jinak HW nároky jsou nízké.

doplněno 01.09.10 18:24:

Čím méně bodů, tím je produkt náročnější na výkon. Bez antiviru 115 bodů, s antivirem avast! 100 bodů.

Z ceho jsou soudy ze je to dobry antiir..pouze negativni zkusenosti..ac byly levely vysoko tak to narozdil od kasperskeho nenaslo prakticky nikdy nic..aviru uziva kupa lidi kolem me a pokud do pc nepusti to co avira oznaci za balast tak je klid...a jop chybejici cestina odradi...skor bych rekl ze je to dnes detail..

doplněno 01.09.10 19:42:

Se divim ze kaspersky neni uplne dole...neznam kvalitnejsi hw zravejsi potvoru...je tu jeste otazka zda uzivatel mysli narocnost antiviru pri scanu anebo narocnost na pozadi...

bena*

Já avast! mám už asi +/-12 let. V životě jsem nemusel přeinstalovávat systém, vyjimkou byl upgrade, myslím v roce 2003 na WinXP. Takže já jsem s viry problém nikdy neměl, ikdyž člověk občas neodolá a jukne na warez, nějaké slečny, atd.

Já už jsem zkoušel na virtuálním počítači několik antivirů, včetně Aviry. Avira je docela dobrý antivir. Ale AVG u mě pohořelo, stejně jako některými uživateli pochvalovaný Norton a další.

Lidé v mém okolí zase důvěřují jedině a jedině avastu. Každý máme dobré zkušenosti s jinými antiviry, znám několik lidí z poraďte, kteří nedají dopustit na AVG a další antiviry, ale to je věc zkušeností a názorů.

avast! pravidelně je oceňován a patří ke špičce mezi nejen free antivirovými programy, ale vůbec i placenými, stejně jako NOD32 a další kvalitní AV programy.

Kaspersky je velmi žravý a výsledky testu mě také docela překvapily. Kdoví, na jakých mašinách to testovali :-D

hop®
hodnocení

0x

Osobně jsem zastáncem AVG, ale uznávám že jeho nároky na HW nejsou minimální. Co se týká funkčnosti, mám pouze jedinou výtku, že nejde korektně vypnout. Kaspersky jsem používal když jsem stahoval SW k mobilům, většinou tyto SW pocházely z východu a Kaspersky měl nejaktuálnější databáze...

doplněno 01.09.10 23:19:

Kaspersky - hodnotím jeho funkčnost před asi osmi lety...

hodnocení

0x

Nikdy jsem neřešil, který antivir je jak náročný na paměť. Důležitým faktorem je pouze kvalita a spolehlivost antiviru. Já na svých počítačích využívám Avast Free a jsem spokojen.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]