Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Operační systém

Od: pt® odpovědí: 17 změna:

Prosím, co je to operační systém: LINUX - UBUNTU? Otevřená kancelář = open ofice. ork. Pracujete s tím někdo ve svém PC? Díky za všechny informace. PT /stařenka/

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

3x

Ubuntu je konkurence Windows.

Já ho nepoužívám, jsem zvyklý na Win.

Více se dočtete zde:

ubuntu.cz/...

Odrazuje mne i častá nekompatilibita s jiným HW, nebo SW.

doplněno 01.09.10 13:07:

Přičichl jsem k němu v práci, kde jsem měl na PC Mandrivu Linux a XP, které se mi zdá mnohem lepší, je to ale věcí názoru.

A ještě otázka bokem: našla jste v Praze nějaký kvalitní pramen?

hodnocení

2x

Přesněji, UBUNTU je dost rozšířená implementace Linuxu, což je zase operační systém, zcela free. asi bližší UNIXu než Woknům (ale to berte s rezervou). Příznivci na něj nedají dopustit, já se stále nemohu odhodlat ho vyzkoušet, je to něco úplně jiného.

Open.office.org je rozšířená alternativa Microsoftích officů. Je free (licence GNU), má širokou obec uživatelů a tuším, že verze 3 byla uznána jako standard pro formát open source. Stoprocentně kompatibilní není, ale umí opravdu hodně a já jsem s ním velmi spokojen,. Jedna z výhod je, že ačkoli MS Office nepřečtou dokumenty O.O.O, naopak OOO ty microsofní přečte. (A umí do nich exportovat. Samozřejmě s výhradou ne zcela stoprocentní kompatibility, ale je dost vysoká.) Placenou verzi O.O.O prodává šestsetdvojka.

pt®
hodnocení

Chlapci, děkuji za odpovědi. Právě, že mám také Windows, ale Ubuntu je prý lepší, výhodnější, proto jsem chtěla vědět v čem. Hanher studánky jsou v mém "blízkém" okolí pitné jen dvě. Ještě jsme si pro vodu nebyli, až vyzkoušíme, napíšu. PT /stařenka/

Zdravim, osobne muzu Ubuntu jen a pouze doporucit , co tyce Windows, je to skoro stejne, jen lepe a jednoduseji propracovane a podobne produktum apple..clovek nesmi delat to co delal ve win, kde je polovina veci postavena na hlavu(zjisteno po roce prace na linuxovych systemech a systemu od firmy apple)...pokud muzu, tak doporucim aby nekdo zkuseny nainstaloval na pc s Windows Ubuntu dohromady nez se clovek otuka,,,jinak je dobre si o Ubuntu dobre precist nejake clanky na internetu kdy clovek aspon trosku neco vi...

Ono vetsinu lidi "vydesi"to ze nebidka start neni vpravo dole ale jinde, a jinak rozdelena...jako z zigulika do mercedesu..

root.cz/...

Na adrese vyse, je slovenska prirucka ktera dost ukaze a pomuze, je sice zadarmo ale bohuzel z roku 2007 takze vec jsou dnes obcas jinak.Ale na pocteni a zakladni znalosti idealni..

pt®
hodnocení

Určitě budu zvažovat, zda zkusit Ubuntu. Hangare rozhodně si počtu. Děkuju za odkaz. PT /stařenka/

michal958*
hodnocení

0x

ubuntu je dobry operacni program na internet jinak je na nic, neni nad windows ,, vlastni zkusenost

Aaaaa, cekal jsem kdy se ozve odbornik na slovo vzaty...*smich*

hop®

Hangare, Michal netvrdil, že je odborník, pouze přidal vlastní zkušenost (komentuji pouze jeho konkrétní reakci v tomto vlákně). Já taky používám wokna a IE, ovšem především proto, že jsem zatím nezkusil nic jiného (kromě DOSu, z kterého jsem na W plynule přešel...) Nicméně jsem si sosnul tu knížku o UBUNTU a popřemýšlím...

Kdo trochu ubuntu pouzival tak vi ze je lepsi temer na vse vyjma internetu a her ktere jsou bud na Win nebo konzole ..tedy treba interenetu pro me...pro bezne mejly a par stranek denne staci...

JInak "neni nad windows"..s win resim problemy stale, pady, viry, kolapsy driveru, demence tvurců nekterych programů...

A na linux systemech je pravda ze na instalace netrva tri hodky ale 5 ale pak ten system 5 let bezi i kdyz se s nim cachri..moc vidlí kolem me nedrzi dele jak rok...ja osobne pouzivam windows jen a pouze jako zavadec her...

Jinac "aaple softverove" praktiky pouzite u linuxu jsou uzasna vec..

JA zrovna ted davam do kupy pc bohuzel grafarna za5 litrů ma posr... driver a ten kolabuje po urcite dobe i se systeme jak Win7 tak wista a na xp nefrci..a ted babo rad..na widle mam alergie tak mam mozna trochu plamenejsi prispevky..tak se omlouvam.

PS: Ta prirucka cloveku ukaze, ale moc ho nenanuci, uplne idealni je cist prirucku jiz v Ubuntu..on dualboot je dneska sranda..

michal958*

ja nejsem odbornik jen rikam vlastni zkusenost nic vic *smich*

hanher*

Michale958, pokud používáte Mozillu, tak po přečtení několika Vašich reakcí Vám něco doporučím a myslím, že to ocení více kolegů:

addons.mozilla.org/...

michal958*

tak to je od tebe pekny pravopis *smich**hej*

hanher*

A víte proč?

michal958*

proc? a sorry za to tykani

hanher*

Nikdo není dokonalý, ale ty Vaše reakce se někdy opravdu nedají číst.

Tykačka OK, já jdu stejně hned teď do

Operační systém
michal958*

v jakém smyslu,se nadjí číst?

hanher*

Právě v tomto smyslu.

a ještě i / y

Dobrou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]