Dobrý den,poslední dobou se mi po zapnutí PC (Windows XP Pro,CPU P4 3,2GHz,1024MB RAM)strašně dlouho(asi minutu a půl)načítá Windows.Ta čárka tam běhá asi 100x,než se objeví přihlašovací obrazovka.Poradíte prosím,čím by to mohlo být a co s tím?Moc děkuji předem za rady!
Mno já bych řekl že máš plno věcí/programů co se načítají se startem a po startu woken,nebo to zaseká přímo jeden konkrétní program co se ti třeba s něčim hádá. Můžeš tam mít taky viry a spyware...Pak mimochodem bohužel wokna nabíhají rychle jen dokud do nich něco nenainstaluješ,pak bude start vždy o chloupek delší- s tim nic nenaděláš ale u tebe bych řekl něco z předešlého.
No vyzkoušel bych možná vyčistit registry a pokud to nepomůže, tak při startu zmáčknout F8 a z nabídky vybrat použít poslední funkční kofiguraci. Mělo by to zabrat. Jo a abych nezapoměl, kvalitní antivir a nějaký soft na odstraňování spyware a malware, např AD AWARE
Poslední funkční bych dal jen pokud by to začalo z ničeho nic teď dělat...pokud je to déle tak bych to nedával...ohledně spywaru je nejlepší kombinovat spybot a adaware,případně trojan hunter a tak...pak něco na viry (avast,nod32...), na registry je dobrá tato utilitka larshederer.homepage.t-on/... a pak regcleaner...vlastne vsechno se da stahnout na www.stahuj.cz
josi.ow*
Dalším, trochu drastickým opatřením, je reinstalace Windows...
Moc díky za rady.Antivir mám the best (Kaspersky AV) a proti spyware používám Spybot+Spyware Blaster (ty jsou integrovaný v prohlížeči a rezidentní) a na čištění Ad-Aware,PestPatrol,Spyware Doctor,Ewido Anti-Spyware,Trend Micro Anti-Spyware a teď skvělý,nový Spyware Terminator!Žádný z těchto programů mi při startu neběží,načítá se mi jen Antivir,Firewall,zvukovka a grafika.Registri jsou také v pořádku - používám Registry Mechanic a Registry First Aid.Takže čím by to ještě mohlo být?Díky
Aha a to že ti žádný jiný program mimo těch tvojich 4 neběží víš jak? Koukal jsi se jen na lištu start a nebo jsi se koukl do MSCONFIG, případně do registrů? ROZHODNĚ ti neběží při startu jen 4 procesy,nezlob se ale to nelze. Takže se koukni do toho msconfig a můžeš googlit a googlit (či intuitivně zakazovat) věci co tam nepatří, pak restnout a uvidíš.
Další možnost? Co třeba nabořená wokna...to bych pak řešil ne reinstalem ale nejdřív bych zkusil opravnou instalaci.
Vyskusaj: ftp.stahuj.cz/... Je to riesenie tvojho problemu od Microsoftu.
black.fighter
Hardwarové profily jsou určené ke spouštění počítače v prostředích s a bez připojení k místní síti. Tento článek popisuje, jak používat hardwarové profily ke konfiguraci počítače se systémem Windows pro prostředí s místní sítí (LAN) a pro mobilní komunikaci. Při spuštění přenosného počítače se systémem Windows v prostředí bez připojení k místní síti trvá část spouštění Příprava připojení k síti nezvykle dlouho, protože se systém Windows pokouší o připojení k síti. Po vypršení časového limitu tohoto procesu se nakonec zobrazí dialog Vítá vás systém Windows. support.microsoft.com/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.