Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Virtuální disk

Od: petr0007* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den prosím poradte ,

Chci si přeinstalovat můj pc. Chci se zeptat axistuje nějaká možnost že by se vytvořil virtuální disk ( vedle toho místního disku a tam by se přenesli ty data. A po nainstalování windows že by se to zpátky obnovilo nebo tak něco?

Děkuji moc ;)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To co popisuješ zajistí rozdělení disku na dva oddíly. Na jednom máš operační systém a na druhém data a případně zálohu. Pokud disk rozdělený nemáš, bude lepší tvoje data zazálohova na externí disk nebo třeba vypálit na DVD.

petr0007*
hodnocení

ok díky...a můžu se teda zeptat jak se dá ten disk rozdělit?

Dá se to udělat při instalování operačního systému. Další rozdělení je možné ve správci disků přímo ve Windows. To už ale musí být minimálně jeden další diskový oddíl být volný. Při dělení disků dochází ke ztrátě dat.

Existují však i programy, které dokážou rozdělit již disk, kde jsou datat uložena. Vždy je ale uvedeno varování, že se mají data zazálohova. Není to bez rizika.

petr0007*
hodnocení

Já mám právě jen jeden disk a asi ho teda nemám rozdělený. Jak se to pak pozná že je rozdělený? a jak se rozdělí při tý instalaci windows: existuje nějaký návod?děkuji

No pokud máš v průzkumníkovi jedno písmeno, tedy C, a další D je už asi CD-ROM, tak disk rozdělený nemáš.

Hezky je to vidět ve Správci disků.

Při instalaci se diskové oddíly dělají na této obrazovce:

pcporadenstvi.cz/...

petr0007*
hodnocení

Takže má mám zmáčknout písmeno D ..u tý instalace?

Ve tvém případě ano. Odstraní se oddíl který je přes celý disk a následně se vytvoří nový, menší. A pak se udělají další až do vyčerpání velikosti volmého místa. Doporučuji toto dělat se zkušenějším uživatelem. Nezapomeň, že při tom příjdeš o všechna data na disku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]