Nejste přihlášen/a.
Ahoj chtěla bych se zeptat mám stažený doom 3 který byl v 16 ti partech a dala jsem to do jedný složky co s tím mám udělat dál aby to šlo nainstalovat předem dík za odpověď
doplněno 31.08.10 20:00:soubory se jmenují doom 3 part 01-part 16rar
pokud to chápu dobře a máte nainstalovaný již zmiňovaný WinRar, stačí všechny party zabalit, jako když je chcete všechny najednou přesunout a v nabídce pak kliknout na "extrahovat zde" a po nějaké době se vytvoří jedna složka s, ve Vašem případě, instalací a vší, co je k ní zapotřebí.někdy je součástí té složky i soubor s koncovkou .info nebo třeba .txt .. atd
První otázka je, jestli jde o dělený archiv nebo o rozdělený soubor (třeba i zabalený). Jak se ty soubory jmenují? nějak jako doom3.001 -doom3.16 a doom3.crc (rozdělený soubor) nebo třeba domm3.part1.rar atd (dělený archiv rar) nebo ještě jinak? Používáš Totalcommander? Ten umí jednoduše rozdělené soubory spojit (přes soubor-spojit soubory, označím první a on si ty ostatní najde), pokud jde o rozdělený soubor (nejspíš to bude zase archiv, ale nebyl by to tzv. dělený archiv). S tím bych pak dále pracoval. Ale jde to i jinak, bez TC.
Pokud jde o dělený archiv rar, tak stačí kliknout na první part a nechat extrahovat (extrahovat zde, extrahovat do-neco nabídne nebo něco zvolím) a on už si to rar po rozbalení spojí.
Takže, podle dodatku, jde o dělený archiv rar. Další postup záleží na tom, jaké archivační/dearchivační programy máte k dispozici.
Máte-li nainstalovaný winrar, je asi nejjednodušší to, co vám poradil FIDONET. jen bych doporučil klikat na první soubor , tedy doom 3 part 01. S těmi ostatními to taky funguje, ale ne vždy, někdy (při jiných postupech) to může selhat. Pokud sice máte winrar, ale nemáte nastavenu příslušnou asociaci, tak to chce na ten první soubor kliknout pravou a v lokálním menu zvolit otevřít ve winrar.
Nemáte-li winrar, můžete si ho samozřejmě stáhnout, ale je placený. (Tuším že má nějakou evaluační dobu zdarma.) Nebo můžete stáhnout a nainstalovat 7zip, který winrar umí nahradit a je zdarma.
Anebo, pokud máte Totalcommander, ten sice winrar plně nenahradí, ale rozbalit rar umí (zabalit do raru neumí bez externího programu, edy nejspíš toho winraru). Tam zase funguje Fidonetův návod, ale to je právě ten případ, kdy MUSÍTE kliknout na první soupor. TC pak bude předstírat, že je to složka a nabídne Vám její obsah, který můžete (pomocí F5) překopírovat na druhý panel. (Anebo, klik pravou muší a příkaz extrahovat zde, nebo extrahovat někam - jak píšu výše. Ale nejsem si stoprocentně jist, jestli tohle funguje s "čistým" TC bez winraru. Ozkoušet to nemohu, protože winrar mám nainstalovaný. ALE MOŽNÁ TO ZKUSÍM NA JINÉM KOMPU, ALE AŽ ZÍTRA.)
Dobrou noc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.