Nejste přihlášen/a.
Chci si z písniček v mp3 vypálit Cd v klas formatu CD.Stáhla jsem si k tomu program Ashampoo Burning,zda se ,že všechno je v pořádku,proběhne i vypalování,ale na CD není hudební záznam,disk se zdá čistý,ale nedá se znovu použít.Zobrazuje se nahráno 0bajtů a zbývá 0.Mám pocit,že mi něco důležitého pro záznam v PC chybí,ten program jede dobře,ale nevím,co,prosím poraďte.
Jestli si to vypalovala jako audio CD tak je vše v pořádku. U originálního audio CD je také 0 volných a 0 zbývá. Dej tento počítač, pravé tlačítko -> otevřít. Tam by si měla mít seznam písniček př. Track01; Track02, atd...
Skoušela jsi spustit v počítači nebo radiomagnetofonu CD?
doplněno 30.08.10 14:03:Jestli ti to nejde spustit tak bohužel nevím kde je chyba, ale ty nuly jsou v pořádku.
Po rozkliknutí tento počítač-otevřít se opravdu zobrazí Track01...,je označen jako soubor CDA a ty ikonky jsou takové jako když se špatné stáhne písnička.Na ničem to nejde přehrát.Když zaklikám na soubor přehrát,tak se objeví tabulka,kde je napsáno - K souboru není přidružen program, který by mohl akci provést. Vytvořte přidružení pomocí ovládacího panelu Možnosti složky - tomu tedy vůbec nerozumím.Do těch možností složky jsem nahlížela,ale nebyla jsem z toho moudrá,co by to mělo být v nepořádku.Dlouho jsem s programem nepracovala,kdysi jsem používala Nero - třeba za tu dobu došlo k odmazání něčeho v Pc ...nebo fakt nevím,kde hledat problem.nenapadá tě ani teď něco podnětného?
doplněno 30.08.10 17:46:Pokusila jsem se stejnou operaci udělat v Neru - podobný výsledek.Klik myší vpravo ,objaví se stejná tabulka " K souboru není přidružen soubor...,když ale zaklikám na přehrát automaticky,tak to jde /objeví se nabídka v jakém programu chci přehrávat /Nero, Media Player/-to jediné dokáže přehrávat,jinak jsem vyzkoušela všechna dostupná zařízení -nejde to.
doplněno 30.08.10 17:53:takže abych to shrnula-ať vypálím CD v Neru nebo Ashampoo Burnig je výsledek stejný. Na CD jsou nahrané písničky,které nejdou přehrávat v CD přehrávači ani na Pc když zaklikám obyčejně na otevřít.Když však dám přehrát automaticky,tak to jediné jde.
Třebas je chyba někde jinde než v ashampoo / neru. S timhle ti bohužel neporadím. Eště klikni na ten Track01 pravím tlačítkem a dej vlastnosti. Napiš mi jakou to má příponu.
Díky za radu,ale já vím pouze,že existuje grabování,ale co to přesně může ovlivnit nevím,třeba bych to vyzkoušela,kdybys mi poradil jaký program si mám stáhnout /jednoduchý a raději v češtině/,zkusila bych to,ale prosím o návod,co mám udělat,dost mě to štve,když vím,že dříve nám to v Neru šlo převádět a vypalovat a teď ne.
No grabování neboli ripování je opačné k vytváření audio CD, proskě to převede třeba do mp3. Myslel jsem to jako zkoušku, jestli se to dobře nahrálo, tak ripováním bych z toho měl udělat zase zpátky mp3 (samozřejmě ne identické s tím původním, ale víceméně stejně znějící. A umí to například ten Ashampoo (mimochodem, jakou máš verzi?). Ale když to nicméně jde přehrát, byť jen automaticky, tak to je možná zbytečné. Jinak v tom ashampoo je mimo jiné nabídka "vypálení nebo ripování hudby" a tam se navolí "Ripovad audioCD" a tím se vytvoří mp3 a uloží na disk.
Ta hláška říká, že s tou extensí cda (to je správná extenze) není asociován přehrávač; v čem to přehraje to automatické překrávání? Typnul bych to na Windovs media player. Tak zkus kliknout na ten soubor cda pravou myší a dát "otevřít v programu" a navolit právě ten WMA (nebo jiný, který fungoval na ten automat). Pokud to bude OK a přehraje se to, tak to můžeš zopakovat za zatrhnout přitom "vždy přehrát v tomto prograqmu". Tím tu asociaci navolíš stejně dobře jako přes možnosti složky.
Připojuji obrázek, jak vypadá AudioCD, respektive soubory a ikonky. Ale proč to nepřehraje přehrávač, to nevím. Ono vypálené CD vždycky má větší pravděpodobnost, že nepůjde přehrát, než orig, ale v zásadě by to jít mělo. Ještě by mohlo pomoci vypálit to menší rychlostí, nebo na jinou značku CD (nebo obojí).
(Jinak já na ripování používám Ashampoo Music Studio (3).)
Díky moc za obsáhlý vzkaz,který mě navedl.Dost jsi mi poradil.Začala jsem hrabat ve Možnostech složky - typ souboru.Zadala jsem příponu cda,potom jsem nevěděla,co dát po rozkliknutí "upřesnit" do přidruženého typu souboru,tak jsem chvíli zkoušela pokus-omyl a pak vůbec nevím jak se samo zobrazilo zvuková stopa CD,tak jsem to s ní odsouhlasila a výsledek je,že to přehrává nejen PC,ale i přehrávač. Tak díky a hezký den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.