Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypalování v programu Ashampoo Burning Studio

Od: sisinka* odpovědí: 12 změna:

Chci si z písniček v mp3 vypálit Cd v klas formatu CD.Stáhla jsem si k tomu program Ashampoo Burning,zda se ,že všechno je v pořádku,proběhne i vypalování,ale na CD není hudební záznam,disk se zdá čistý,ale nedá se znovu použít.Zobrazuje se nahráno 0bajtů a zbývá 0.Mám pocit,že mi něco důležitého pro záznam v PC chybí,ten program jede dobře,ale nevím,co,prosím poraďte.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re*
hodnocení

1x

Možná ti to nejde přehrávat v rádiomagnetofonu proto žes to vypálila moc velkou rychlostí. Mě se tako taky stalo, vypaloval jsem to největší rychlostí a šli mi přehrát jenom dvě písničky.

re*
hodnocení

0x

Jestli si to vypalovala jako audio CD tak je vše v pořádku. U originálního audio CD je také 0 volných a 0 zbývá. Dej tento počítač, pravé tlačítko -> otevřít. Tam by si měla mít seznam písniček př. Track01; Track02, atd...

Skoušela jsi spustit v počítači nebo radiomagnetofonu CD?

doplněno 30.08.10 14:03:

Jestli ti to nejde spustit tak bohužel nevím kde je chyba, ale ty nuly jsou v pořádku.

kocicka*

Po rozkliknutí tento počítač-otevřít se opravdu zobrazí Track01...,je označen jako soubor CDA a ty ikonky jsou takové jako když se špatné stáhne písnička.Na ničem to nejde přehrát.Když zaklikám na soubor přehrát,tak se objeví tabulka,kde je napsáno - K souboru není přidružen program, který by mohl akci provést. Vytvořte přidružení pomocí ovládacího panelu Možnosti složky - tomu tedy vůbec nerozumím.Do těch možností složky jsem nahlížela,ale nebyla jsem z toho moudrá,co by to mělo být v nepořádku.Dlouho jsem s programem nepracovala,kdysi jsem používala Nero - třeba za tu dobu došlo k odmazání něčeho v Pc ...nebo fakt nevím,kde hledat problem.nenapadá tě ani teď něco podnětného?

doplněno 30.08.10 17:46:

Pokusila jsem se stejnou operaci udělat v Neru - podobný výsledek.Klik myší vpravo ,objaví se stejná tabulka " K souboru není přidružen soubor...,když ale zaklikám na přehrát automaticky,tak to jde /objeví se nabídka v jakém programu chci přehrávat /Nero, Media Player/-to jediné dokáže přehrávat,jinak jsem vyzkoušela všechna dostupná zařízení -nejde to.

doplněno 30.08.10 17:53:

takže abych to shrnula-ať vypálím CD v Neru nebo Ashampoo Burnig je výsledek stejný. Na CD jsou nahrané písničky,které nejdou přehrávat v CD přehrávači ani na Pc když zaklikám obyčejně na otevřít.Když však dám přehrát automaticky,tak to jediné jde.

re*

Třebas je chyba někde jinde než v ashampoo / neru. S timhle ti bohužel neporadím. Eště klikni na ten Track01 pravím tlačítkem a dej vlastnosti. Napiš mi jakou to má příponu.

re*

ne příponu ale koncovku (př. exe, mp3, bin, atd...)

bena*

Ne, to jsou přípony ;)

kocicka*

Když rozkliknu track,tak je tam pouze uvedeno typ souboru CDA.To už je teď zřejmé,že chyba není v programu Nero a Ashampoo,když se covají naprosto stejně,ale kde by mohla být chyba - vodítko bude v té hlášce,co se objevuje,co jsem psala,ale já jí nerozumím

hodnocení

0x

Zkusil bych to něčím grabnout, co to hodí. WMP to taky nepřehraje?

kocicka*

Díky za radu,ale já vím pouze,že existuje grabování,ale co to přesně může ovlivnit nevím,třeba bych to vyzkoušela,kdybys mi poradil jaký program si mám stáhnout /jednoduchý a raději v češtině/,zkusila bych to,ale prosím o návod,co mám udělat,dost mě to štve,když vím,že dříve nám to v Neru šlo převádět a vypalovat a teď ne.

No grabování neboli ripování je opačné k vytváření audio CD, proskě to převede třeba do mp3. Myslel jsem to jako zkoušku, jestli se to dobře nahrálo, tak ripováním bych z toho měl udělat zase zpátky mp3 (samozřejmě ne identické s tím původním, ale víceméně stejně znějící. A umí to například ten Ashampoo (mimochodem, jakou máš verzi?). Ale když to nicméně jde přehrát, byť jen automaticky, tak to je možná zbytečné. Jinak v tom ashampoo je mimo jiné nabídka "vypálení nebo ripování hudby" a tam se navolí "Ripovad audioCD" a tím se vytvoří mp3 a uloží na disk.

Ta hláška říká, že s tou extensí cda (to je správná extenze) není asociován přehrávač; v čem to přehraje to automatické překrávání? Typnul bych to na Windovs media player. Tak zkus kliknout na ten soubor cda pravou myší a dát "otevřít v programu" a navolit právě ten WMA (nebo jiný, který fungoval na ten automat). Pokud to bude OK a přehraje se to, tak to můžeš zopakovat za zatrhnout přitom "vždy přehrát v tomto prograqmu". Tím tu asociaci navolíš stejně dobře jako přes možnosti složky.

Připojuji obrázek, jak vypadá AudioCD, respektive soubory a ikonky. Ale proč to nepřehraje přehrávač, to nevím. Ono vypálené CD vždycky má větší pravděpodobnost, že nepůjde přehrát, než orig, ale v zásadě by to jít mělo. Ještě by mohlo pomoci vypálit to menší rychlostí, nebo na jinou značku CD (nebo obojí).

(Jinak já na ripování používám Ashampoo Music Studio (3).)

Vypalování v programu Ashampoo Burning Studio
kocicka*

Díky moc za obsáhlý vzkaz,který mě navedl.Dost jsi mi poradil.Začala jsem hrabat ve Možnostech složky - typ souboru.Zadala jsem příponu cda,potom jsem nevěděla,co dát po rozkliknutí "upřesnit" do přidruženého typu souboru,tak jsem chvíli zkoušela pokus-omyl a pak vůbec nevím jak se samo zobrazilo zvuková stopa CD,tak jsem to s ní odsouhlasila a výsledek je,že to přehrává nejen PC,ale i přehrávač. Tak díky a hezký den.

Jsem rád, že to pomohlo. Pěkný den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]