Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook nelze zapnout...

Od: lm® odpovědí: 20 změna:

Koupila jsem starší notebook ACER Aspire 3690

Vše bylo OK,najednou vypnul a víc nelze zapnout.Připadá mi ,že se vybila baterie a nabíječka není schopná ji nabít.Nabíječka byla vždy teplá,teď ne.Je studená ,na notebooku nesvítí jediná kontrolka.Jsem žena ,PC nerozumím,NB používám jen na surfování po netu,psaní mailů,sledování zmeškaných tv pořadů a filmů na DVD ,to mi stačí.

Ptám se :Je možné,že je prostě pryč jen ta nabíječka?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mozne to je ale trafa se kaziminimalne...neni nic jednodussiho nez nekomu nechat zmerit vystup trafa, pokuid je tam naoeti je po smrti spise zdroj v ntb, anebo elektronika v baterece..co zkusit dat baterku pryc a pripojit notes jen na trafo..vadit mu to nebude..staci zkusit..

krulis*

Tak jestli je studená nabíječka,tak je možné že mohlo odejít trafo..

lm®
hodnocení

..." je po smrti spise zdroj v ntb..." A to je drahá záležitost?

Pokud je zdroj v NTB tak jak říkáš zdroji, který připojuješ k do zásuvky?

doplněno 29.08.10 19:03:

Otázka směřovaná na hangar.

Venku je trafo a ntb je jeste vlastni rozvadeci zdroj...

Vzal bych notes nekam do bazaru s otazkou zda by nemeli universal trafo, na tom se nastavi hodnoty z toho origos trafa a jak to pojede nebo ne tak mate jasno... me osobne trafo hreje az tak po dvou hodinkach pouzivani notesu ale pochybuji ze ta starsi hracka ma v sobe ulv elektroniku...snad jen starsi notesy mely na baterce tlacitko s led diodama a ty se rozsvitily dly nabiti anebo vybyti... cose tyce toho zdroje v ntb tak jsem se ucastnil dvou oprav ta jedna stala 480,-czk a 5 500,- czk...to druhe nummero je na povazenou a pak je otazka zda to lze vymenit...

Takova blba otazka neni kaput zasuvka..?

fidonet*
hodnocení

2x

Im : NB samozřejmě může odejít z mnoha příčil, ale nikdy kvůli tomu zda jste žena a to jakkoli počítačově zdatná. Nikdo nerozumí všemu a to opravdu nikdo. I my, co s PC děláme 20 let, tak se občes musíme zeptat i na jednoduchou věc, kterou jsme třeba již před 5 lety řešili, ale už na ni opět zapoměli. Ohledně vypnutí. Pokud jste před vypnutím zaregistrovala, že se NB přepnul na baterku, tak by to mohl být zdroj, s tím, že pak ještě nějakou chvíli běžel na energii z baterie. Takže zdrojem by to být mohlo, ale nejspíše nebude. Já NB používám přesně na totéž jako vy, takže to nepište tak, jako byste ho používala málo, špatně a podobně. Každý ho používá na něco jiné. Já mám na práci stolní PC, a NB jen jako zábavu ( mimo hry ). Zpět k NB. Když jste koupila starší, předpokládám, že koupit obratem ruky nový asi nechcete ( nebo nemůžete ). Oprava NB bývá někdy moc drahá, ale mnohdy až neproveditelná. Nechci strašit, ale NB mohl i odejít do počítačového nebe. Ale před tím, se zkuste poohlédnout po svém okolí kdo ze známých, nebo jejich dětí by dokázal zjistit co NB je, protože na dálku s vašimi indiciemi ( které jsou přesné ) nelze přesto nic posoudit a vyhodnotit. Příčin může být velmi mnoho. Poslední nadějí je nějaký rozumný technik ze servisu, který by byl ochotný vám za stokorunu udělat na NB nějaký rychlý test, co s ním je. Nejjednodušší je vzít NB do prodejny, říct, že vám "ASI" odešla nabíječka, a požádat je, zda by byli tak laskavi, že si od nich chcete nabíječku koupit, zda by potvrdili, že to opravdu nabíječkou je, abyste si ji mohla u nich koupit ( taková lehká finta, jak si ověřit, zda to bude nabíječkou ). Je mi líto, jinou radu na dálku je těžko udělit. Pokud byste byla z Ostavy, mohl bych se podívat osobně. Ale to by asi byla veliká náhoda. Přeji rychlé uzdravení pro váš NB.

mirdik
hodnocení

0x

v tomto se moc nevyznám ale jelikož je to již starší notebook možné to je a docela se mi to zdá jako jediná možnost baterka je normální že už třeba nevydrží dlouho vybyla se a rozbila se nabíječka a nebo se hold stalo něco s notebookem.

ladinpraha*
hodnocení

0x

A zdroj k němu je originální = 19V, 3,42A?

lm®
hodnocení

Zdroj je originální.Nabíječka je studená ,absolutně studená,to bylo první co mne zarazilo.Pokud to bude nabíječkou,tak to nebude tak zlé,že.Kolik stojí oprava kdyby to byl ten zdroj?

jofa*

V případě, že jste měla NTB zapojený přes adaptér (nabiječku) , tak kdyby se pokazil adaptér, přeplo by to na baterie. Před vybitím baterii a vypnutím celého NTB by se měla objevit hláška, že dochází baterie, že hrozí ztráta dat atd. Byla tam taková hláška? Pokud zkolaboval náhle, tak skutečně může být něco s noťasem.

doplněno 29.08.10 20:38:

Tak samozřejmě adaptér bude studený, protože noťas neodebírá žádný proud. Změřit výstup u adaptéru a pak dělat závěry.

lm®
hodnocení

No mylím,že tam ta hláška nebyla.

Zkolaboval náhle.Jste mne nepotěšil...Co by s ním mohlo být?Dokáže něco takového třeba vir?

jofa*

Víc už Vám asi neporadím, dokud nebude jistota, že adaptér je dobrý nebo v háji.

jofa*

Ještě poznámka. Nedávno se tady řešil provoz NTB na 230 V s adaptérem. Při stálém provozu přes adaptér je nutno občas jet jenom přes baterii. Jinak skutečně může dijít k poškození baterie.

lm®
hodnocení

Zítra to pošlu do opravy.Já nezměřím nic,jsem obyčejná ženská...*nevi*Jsem se jen chtěla poradit na co se mám připravit.*zed*

jofa*

Nový adaptér zas nebude stát tak moc. Teď to nedokážu ihned říct. Pokud je adaptér v pořádku, může být v NTB pryč pojistka, která z nějakého důvodu odešla. Tam už to může být horší. Ale může to být i nějaká banalita. Tady Vám určitě někdo ještě něco poradí. Mějte se hezky a držím palce. Víc nepomohu.Josef

doplněno 29.08.10 21:13:

Nový adaptér stojí cca 500 kč.

lm®
hodnocení

No já si nedám pokoj a mučím se...

Ted jsem našla na netu,že když odejde základní deska,že se to projevuje právě takto...*zed*

Jaké jsou valstně možnosti:adaptér,zdroj v NB,zákl.deska...Co ještě?

jofa*

Věřím, že Vás to trápí. Nevěšte hlavu. Noťas prostě vypnul a proč? Tak těch možností je skutečně hodně a ne nadarmo se říká, jestli chceš mít starosti, pořiď si počítač.

michal958*
hodnocení

0x

tot dela notebook me v servisu mi diagnostikovali vadu na zakladni desce a kdyz mi rekli ze oprava vyjde na 10 tis tak sem si radsi koupil novy,zkus to odvest do servisu aa reknou ti tam vic

lm®
hodnocení

No dík za potěchu.Mám ho 14 dní...Ale posílám ho zpět tam ,kde jsem ho koupila,oni to i opravují,tak uvidím.

Pokud je to na zaruku tak si můžete piskat..když už se to má posr... tak aspon v zaruce...

(2 roky zaruky a zadny €uro-jedinne dve veci za ktere jsem nasi vlade vdecny..)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]