Nejste přihlášen/a.
Ahoj lidi, poradíte mi?
koupila jsem si druhej pocitac, instalovala jsem Win xp a pak se mi na monitoru objevila zadost od Microsoft
na registraci kopie Win xp ale... muzu aktivovat svou kopii jen kdyz jsem pripojena internet a ja nevedela, ze se musi nejdriv nainstalovat internet, pak Win xp, no, tak ted nemuzu aktivovat svou kopii Windows a ani smazat celej Windows z pocitace, protoze jak ho nemam aktivovany, tak se mi nezobrazuje hlavní panel (nabídka Start, atd...).
Co mi poradíte?
Mám si poridit bootovací CD?
díky za radu.
Předpokládám, že máš originál CD WinXP a k němu seriové číslo 25-timístné, které ještě nebylo nikde nainstalováno. PC nabootuje z tohoto CD, vložíš ser.číslo a nic z internetu by to chtít nemělo. Nemůžeš mít internet, když nemáš předem nainstalovaný Windows. Pokud nemáš orig. Windows nebo je to tvoje CD už na nějakém PC instalováno, tak to bude trochu jinak. V každém případě při instalaci odpojit síťový kabel a Windowsu zakázat připojení na internet. Předpokládám, že instaluješ na zformátovaný disk, zbytky starého Windowsu dokážou udělat pěknou paseku.
Aktivovat Windows XP můžeš i telefonicky. Dělal jsem to tak, když jsem neměl připojení k netu. Více třeba zde:
Abys nemusela tuto proceduru aktivace absolvovat znovu po reinstalaci, lze použít tento fígl:
Před reinstalací si zazálohuj soubor wpa.dbl který najdeš v adresáři system32, C:WindowsSystem32). Po reinstalaci spusť Windows v nouzovém režimu pomocí klávesy F8 a soubor překopíruj zpátky. Po restartu budou Tvoje Windows aktivované.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.