Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedaří se mi stáhnout data z DV videokamery

Od: eeeasa odpovědí: 16 změna:

Čau,

mám problém, že propojím svůj PC (WinXP) s kamerou přes Firewire kabel (6-4 pin) a kamera se nezobrazí v Tento počítač. Prý nic neobvyklého, ale když chci v libovolném programu (Windows Movie Maker, WinDV, ...) stáhnout video, tak mi to hlásí, že kamera není připojena, ať zkontroluji kabely. Ve Windows ovladače na Firewire jsou.

(Kamera je zaplá a v režimu play, ale i tak jej Windows nevidí)

Má někdo nějaké nápad?

Po týdnu hledání jsem dostal radu: pouštět obraz na TV (kamera připojena přes ty tři barevný kabely) a dalším kabelem z TV stahovat do PC. Teoreticky by to šlo (přemýšlím tak v hlavě)- mezi TV a PC by byl HDMI kabel. Chci se ale zeptat co kvalita, jestli tím nějak neutrpí. Díky za rady, zatím nemohu vyzkoušet nemám HDMI kabel.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Není jednodušší použít USB připojení?

eeeasaa
hodnocení

u DV kamer většinou nelze použít USB. USB nemá "sílu" utáhnout takový datový tok.

Máš něco někde špatně. Jsi si jistý, že FireWare je skutečně dobře nainstalován?

Jinak ta tvoje úvaha o propojení 3 kabely je zcestná.

eeeasaaa
hodnocení

Jak nainstalován? V OP->Systém.->Hardware->Správce zařízení vidím ovladače pro IEEE1394 (Firewire) že jsou funkční jestli myslíš tohle... V manuálu je napsáno, že občas video nemusí jít stáhnout, ať se podívám na instrukce ke stahování videa na přiloženém papíře a tam je kulový, tam pouze vysvětlují co je 6-4 pin :(

Říkal mi to jeden maník, že to takhle přes TV stahuje, ale neřekl mi HDMI kabel, to jsem si domyslel, protože mě nic jiného nenapadá, co by tím myslel.

hodnocení

0x

Stahovat do počítače to samozřejmě jde, pokud máš na PC video vstup, kvalita je ale podstatně horší, asi tak na úrovni obyčejné VHS nahrávky. HDMI kabel je neopodstatněný, neboť už z té kamery jde signál kompozitního (žlutý kabel, zbývající jsou zvuk), což je ten nejméně kvalitní videovýstup.

eeeasaaaa
hodnocení

Takže jinými slovy mé možnosti jsou (asi jen): vyzkoušet, jestli to půjde u někoho jiného na PC s Firewarem a budu vědět, že je problém v mém PC. Jenomže co když to nepůjde stáhnout ani tak? Jak mám hergot stáhnout ta data? Vždyť tam mám na kazetách tunu záznamů :(

Ještě může být třeba problém v propojovacím kabelu.

jofa*

Co máte za kameru, že nemá vlastní software pro uložení do PC?. Většina kamer ma svůj software a s tim lze jednoduše pracovat.

jofa*

USB má sílu utáhnout i HD datový tok. Mám HD kameru 14440x1080i a bez problémů stahuje data do PC.

jofa*

Opravuji1440x10880i

jofa*

Ještě jedna oprava 1440x1080i.

jofa*

Co chcete mezi TV a PC kabelem HDMI stahovat? To je naprostý nesmysl. HDMI slouží jako přenos kabel pro přenos TV HD(nejen HD) signálu a audio signálu mezi TV a zdroji signálu a mezi sebou. Je to lepší obdoba scart kde lze přenášet vyšší datové toky. Scart je pro analogový signál a HDMI pro digitální signál.

doplněno 27.08.10 21:04:

Jaký má možnosti DV kamera pro uložení na PC? To přece v manuálu musíte mít jasně dáno . Co je to za kameru?

magdon*

Například kamera Panasonic NV-GS11 nemá jinou možnost stahování videozáznamů, než přez FIREWARE. USB u ní funguje jen pro stahování fotek. A žádný SW s ní dodáván nebyl. Používal jsem Studio od Pinacle.

jofa*

Chtěl bych se ještě zeptat, když PC připojení fireware nevidí, kolik vstupů fireware Váš PC má? Zkoušel jste to do všech? Třeba přední nemusí být zapojen!

jofa*

Pinacle studio ještě používáte? Zadat Import- ostatní zařizení- a tam by kamera ( vstup Fireware pod nějakým písmenem) měla být vidět.

hodnocení

0x

Přenos je možný jen přes IEEE1394 (Firewire). vyzkoušet na jiném PC s jiným kabelem. Pinacle je dobré na kopírování miniDV, jen nevím proč mi Ulead - Corel video studio vždy spadne při připojení kamery. Nejraději stahuji video z kamery přes Nero Vison, které mi dá na výběr při kopírování stream DV-1 nebo DV-2. Jinak chybya může být v chybném ovladači IEEE1394 (Firewire), kabelu, kameře ... Jinak komunikovat s kamerou umí Ovládací panely - Fotoaparáty, skenery

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]