Nejste přihlášen/a.
Zdravím, je nutné po nabití baterie v noteboku odpojit od sítě, nebo pokud je notebok nadále připojen k 220 v tak se má baterie z noteboku vyndat? Nebo může baterie v notasu zůstat a současně mohu být připojen na 220 v? Neničí se tím baterie? Děkuji.
Ne není nutné ho odpojit,ani vyndavat baterii.To by bylo zničených baterií a notebooků při zapomětlivosti některých lidí.Notebook si umí tohle všechno ošetřit sám.Klidně tedy mějte baterii v notebooku a zároveň zapnutej v síti.A ztratil by jste tím i výhodu toho,že při výpadku napájení by jste přišel o neuložená data když by tam zrovna baterie nebyla.
Jofa má velkou pravdu, pokud baterie občas nezažije vybíjecí cyklus, začne blbnout. Opravdu to chce občas nechat NB na baterii "chcípnout" a pak ji opět nabít.
Slyšel jsem, že by se neměla baterie vybít až do úpnýho zdechnutí. Do kolika procent můžu jít aby se nepoškodila? Zatim jí necham tak do 28%. Díky
Určitě ne do zdechnutí baterie, ale ve správci napájení (nebo jak se to jmenuje) lze nastavit procento nabití, kdy se NB korektně vypne. Takže když mi zbývají 3% kapacity baterie, tak se wokna automaticky uzavřou a NB během pár vteřin korektně umře.
Díky, to vim, mě šlo jen o to do kolika procent můžu jít aby jsem baterku nezničil. Tak pro jistotu to nastavim aspoň na 5%
Přesně nwm, ty 3% tam mam z fabriky, podle mě se to do windowsowskýho nastavování dodá BIOS podle počítače a baterky. 5% je asi s dostatečnou rezervou. Jinak si myslím, že kdyby počítač i bez tohoto řízení napájení umřel na nedostatek energie pro provoz, tak v baterce zbyde ještě tolik "pohyblivých elektronů", že jí to nezruší...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.