Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Baterie v notasu

Od: laso69 odpovědí: 9 změna:

Zdravím, je nutné po nabití baterie v noteboku odpojit od sítě, nebo pokud je notebok nadále připojen k 220 v tak se má baterie z noteboku vyndat? Nebo může baterie v notasu zůstat a současně mohu být připojen na 220 v? Neničí se tím baterie? Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

5x

Vyndávat baterii nemusíte. Občas ale vypni 230 V a projeď ho na baterii. Jak často to ti určitě poradí jiní. Josef.

doplněno 26.08.10 21:13:

Pokud pojedete stále na 230 V, tak 1-2x týdně na baterie. Podle provozu.

hodnocení

4x

Ne není nutné ho odpojit,ani vyndavat baterii.To by bylo zničených baterií a notebooků při zapomětlivosti některých lidí.Notebook si umí tohle všechno ošetřit sám.Klidně tedy mějte baterii v notebooku a zároveň zapnutej v síti.A ztratil by jste tím i výhodu toho,že při výpadku napájení by jste přišel o neuložená data když by tam zrovna baterie nebyla.

hop®
hodnocení

4x

Jofa má velkou pravdu, pokud baterie občas nezažije vybíjecí cyklus, začne blbnout. Opravdu to chce občas nechat NB na baterii "chcípnout" a pak ji opět nabít.

laso69
hodnocení

Tak všem děkuji za odpovědi. Budu se tím řídit.

uda1966*
hodnocení

1x

V barerii je řidicí elektonika která se o baterku stará.

To co ti poradili kolegové je dobře, jednou za čas nech notebook jet na barerku.

Osobně toto taky dělám a baterku mam na 85% a mam ho tři roky.

Mnoho úspěchů přeji.

nickkk
hodnocení

0x

Slyšel jsem, že by se neměla baterie vybít až do úpnýho zdechnutí. Do kolika procent můžu jít aby se nepoškodila? Zatim jí necham tak do 28%. Díky

hop®

Určitě ne do zdechnutí baterie, ale ve správci napájení (nebo jak se to jmenuje) lze nastavit procento nabití, kdy se NB korektně vypne. Takže když mi zbývají 3% kapacity baterie, tak se wokna automaticky uzavřou a NB během pár vteřin korektně umře.

nickkk
hodnocení

0x

Díky, to vim, mě šlo jen o to do kolika procent můžu jít aby jsem baterku nezničil. Tak pro jistotu to nastavim aspoň na 5%

hop®

Přesně nwm, ty 3% tam mam z fabriky, podle mě se to do windowsowskýho nastavování dodá BIOS podle počítače a baterky. 5% je asi s dostatečnou rezervou. Jinak si myslím, že kdyby počítač i bez tohoto řízení napájení umřel na nedostatek energie pro provoz, tak v baterce zbyde ještě tolik "pohyblivých elektronů", že jí to nezruší...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]