Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PROBLÉM S Wi-Fi USB ADAPTÉREM

Od: prskac1* odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

mám dotaz ohledně Wi-Fi USB adaptéru od TP-LINKu

Když tento Wi-Fi USB adaptér připojím do PC přes USB prodloužení 3m,tak jej PC vůbec nenajde. Když jej připojím přímo do USB na Bordu tak jede bez problému.

Ale když jej připojím přes zmiňované prodloužení do NOTEBOOKU tak funguje taky bez problému.

Osobně si myslím, že Pc má problém tento USB Wi-Fi napájet přes tak dlouhý kabel ale na druhou stranu by přece počítač jako takový měl mít lepší vlastnosti co se týká napájení USB zařízení zhledem ke zdroji (550w), který jej napájí než Notebook.

Netušíte,kde by mohla být zrada? Nebo je nějaký problém s deskou a porty USB na bordu.

Díky za rady.. :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

V napájení to asi nebude, ale tato zařízení jsou určena pro zapojení co nejblíže ke zdroji dat, proudu atd.

USB samo o sobě je docela dost propojovacích míst a když tam dáš prodlužku, máš jich 2x tolik. Stačí kdekoli jakýkoli trochu špatný kontakt a nemáš šanci.

Různé USB doplňky jsou určeny pro notebooky, ale v PC bývá daleko spolehlivější používat klasické PCI nebo PCIe karty. Fakt to funguje daleko líp, ale spousta lidí tohle slyšet nechce, protože USB řešení je pohodlnější pro zapojení a hlavně levnější. Proč asi?

prskac1*
hodnocení

To nevím, jestli bude ono, protože stejný problém mám i s USB čtečkou karet. Po připojení do notebooku jede v poho, po připojení do PC nic. Jen podotknu, že tam strkám kartu SDhc 4GB. Zkoušel jsem i jiné propojovací kabliky, mam i jeden extra kratky cca 30cm a prostě v pc nejede. Na PC i NTb je WIN 7 ultimate.

A na PC to připojuješ do USB konektorů, které jsou napájeny přímo na desku, nebo ty, které jsou vpředu PC?

prskac1*
hodnocení

Přímo do desky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]