Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poradíte?

Od: adejt* odpovědí: 15 změna:
když vypnu nebo restartuju počítač tak naběhne až zhruba za tři hodiny.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
A prozradíš nám co ty 3 hodiny dělá? Neběží náhodou scandisk nebo něco takového?
adejt*
hodnocení

nevím co počítač dělá ale na monitoru není nic a klávesnice taky neráguje nanic

To chceš jako říct že zapneš pc, 3 hodiny vůbec nic nedělá a najednou po 3 hodinách najednou z ničeho nic naběhne? Tak to tedy určitě ne. Na monitoru nic neni- vůbec nic neukazuje? Ledka bliká jak? Ledka na aktivitu disku svití? Indikace zapnutí pc (zelená led) svítí nebo ne? Větráky se točí?

Chlape taky trochu informací napsat ne? To se tě máme na všechno ptát? Tady neni věštecká koule abychom viděli co to přesně dělá, buď to popíšeš a nebo to budou stále dohady a nic víc *frajer*

hodnocení

0x
S Maverickem musím jen souhlasit! :D A za nedostatku infornací bych zatím popsal svůj problém (né, že bych tvrdil, že musíš mít stejný problém!:(! Asi po dvou letech bezproblémového fungování kompu se začalo stávat, že nestartoval! Když jsem zapnul počítač (ATX), tak se jen rozběhly větráčky, rozsvítily se diskový LEDky ... no a nic dalšího. LEDky po chvíli pozhasínaly ... musím říct, že jsem to většinou dýl nevydržel (3 hodiny jsou i na mě dlouhý :P!) A zmáčnul jsem restart. asi půldruhýho měsíce to takhle fungovalo, dlužno říct, že když (systém) najel, že to nepadalo. Pak se začal stav pomalu zhoršovat, když neprošel ani tak 5. restart, zase jsem kejs vypnul, počkal až se zastavily disky a pak ho znovu zapnul. A zase se stav pomalu zhoršoval. Začal jsem se poptávat co s tím. No že prej celej komp rozmetat, vymést, vyluxovat, otřít hadrou (samozřejmě opatrně) a pak postupně sestavovat komponenty zase dohromady, a zkoušet, kdy se závada projeví. Kamenem úrazu bylo to, že jsem si řekl, že když tam nebudu mít grafárnu, že nebudu nic vědět, takže již první zkouška byla špatná. Proto jsem si myslel, že je problém ve zdroji, nebo v matce, což byl omyl - chyba je v grafárně! Jedná se o NVIDIA GeForce4 MX 440 AGP 8x (nákup ProCa). Zkusil jsem tam dát jinou (PCI) a teď na ní jedu :). Tak hledám u koho bych mohl vyzkoušet tudle grafárnu (u mě už vůbec nenastartuje), nebo kdyby někdo poradil co s tím, případně si pučit jinou, a vyskoušet ten AGP slot v kompu. Předem děkuji *smich*.
Sandokane bacha na to...chyba bude možná pořád ve zdroji,ale pci grafika nemá takový odběr a proto to najednou běhá. Grafiku mam navíc AGP 2x kterou bych ti pujčil leč poštou ji posílat nechci *smich*
Mmmm dík, to je podstatná informace *frajer*, ... nevím, jestli tam AGP 2x kartu dostanu, ta moje má za slotem takovou tu prdelku se zámečkem, kdyby byl plný, asi by tam nešla :(. Po Praze (a okolí) kdyžtak dojedu, ... dál nevím. A dík.
Mno jenže teď zrovna nevim zda by ta geforce co mam pasovala do AGP 4x /8x to si teď nejsem jistej i když asi jo,ale stejně jsem z Budějovic takže...
Úůůůůů, to je přecejen pro mě daleko, škoda *plac*. Ale asi by tam stejně nešla. *afro* Přesto dík. *pusa*
Ahoj, tak jsem vyzkoušel i ti svoji grafárnu v jiném kompu, i jinou grafárnu (do AGP slotu) ve svém kompu no a všechno jede!*stop* (jen v té původní kombinaci nic!) ... tak to by mě teda zajímalo, kde je problém?*nevi*
Víš občas je v it nějaká ta záhada...já tu mam třeba zdroj který běhá z jednou deskou ze 4 zkoušených, taky divné ne? U tebe to může být nekompatibilita,ale to by se projevilo dříve, zkus třeba v biosu vynout AGP 8x nebo kolik tam máš,ale to pochybuji že by pomohlo...je to fakt divné ale bez tohjo abych si to ozkoušel ti víc bohužel neřeknu. Mimochodem zkoušel jsi tam stejnou kartu? Nekteré AGP porty/karty umějí totiž dvojí napájení: 1,5 nebo 3,3V a je možné že jsi tam dal kartu co měla to druhé a to je v poho,kapišto? en.wikipedia.org/... (to jen je ukázané to napájení)
Ta karta je na 1,5V a nastavení mám taky na 1,5V :). A stejně se nerozběhne! *bzum*:(.
Což to je jasné ž jsi měl nastavené správné napájení, mě šlo spíš o to jestli jsi nezkoušel kartu 1,5V která třeba funguje a 3,3V neběhá (nebo naopak)...ber to jako teorii,ale svou logiku by to mělo :)

Tak jsem tu kartu odepsal ۩ a koupil jsem si movou :) ... Také nVIDIi :) ... jede OK. ... je fakt, že při tom zoufalém hledání závady *cert* jsem na grafárnu ani nepomylel :(. Dofám, že to Adejtovi nějak pomůže ... a když ne, tak aspoň někomu jinému :D. Dík všem za spolupráci a za rady *smich*.

repairman
A co vyměnit kondenzátory u té grafárny? - Já to dělal už u dvou GK a pomohlo to (nVidia a ATI Saphire radeon)
Mmm, musím říct, že jsem kondíky podezříval, ... ale ty na matce .
Na ty GK je jich víc ... nejseš z Prahy? ... nemoh bych ti to svěřit? ... (nebo asistovat :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]