Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mam (nove) XP ale nemuzu sehnat ovladace..

Od: radek255* odpovědí: 7 změna:

Jsem byl -rekneme-nespokojen- s novejma Win7 ktery jsem mel na pocitaci, tak jsem si koupil jeste WinXP(sp3), s napadem, ze PC preformatuju, a strcim tam jako OS ty XP. Problem je, ze mam repasovany PC cert vi z jakeho HW, takze si nemuzu najet na nejakou stranku vyrobce a ovladace stahnout. (Win7 todle udelali automaticky aniz bych se o neco staral) Nemam tam s tema XP zvuk, slusnou grafiku, a hlavne teda nemam ani ovladac pro Internet, takze po instalaci nemuzu ani nakonfigurovat a spustit Internet..:( Nevite jak todle s tema XP na starym HW vyresit?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Stránku výrobce PC ani nepotřebuješ. Postačí ti znát výrobce a typ základní desky (je to na ní napsáno) a v případě samostatné grafické karty ještě i jejího výrobce a označení. Pak není problém vyhledat na stránkách výrobce základní desky a grafické karty potřebné ovladače.

prskac1*
hodnocení

1x

Ovladače pro XP určitě budou, jen je třeba zjistit výrobce danéo hw a podívat se na jejich stránkách. Nainstaluj everest home edition a tam ti to komplet vypíše co je od koho atd. Pak už jen stáhnout správný driver. Nebo se podívej do správce zařízení, a tam uvidíš co je,či není nainstalováno.

sondaw*

Everest ovšem není zdarma, alternativou je freeware program SIW, je opravdu dobrý

www.gtopala.com/

prskac1*

Jo to není je to Shareware , ale na zjištění hw to stačí i bez licence.

bena*

EVEREST ve verzi Home edition je zdarma, ale řekne toho o něco míň než Ultimate Edition.

fidonet*
hodnocení

1x

Nechápu problém. Pokud máte nový PC , kde byly Win 7 , tak jen nainstalujete XP a drivery, které jste měl u PC. Pokud se jedná o NB tak máte sakra problém, který nebudu řešit písemně. Ale u PC problém přece neexistuje. Nechápu. Pokud otevřete bednu je tam název výrobce desky i grafiky. Nic víc nepotřebujete. Já mám na týden starém PC nainstalované asi 5 let staré XP jště s ovladačem SP1 a updater si vše stáhnul. Stejně tak mám stejně staré WIN XP u dcerky na staré ( asi 10 let ) PC a systém si zas vše sám dotáhl :( . U nainstalovaného PC z obchodu dostáváte dvě CD. Instal, nebo zálohu a DRIVER CD , na kterém je vše. Pokud není tak google. Popřípadě napište desku a grafiku a my vám drivery najdem :) . . .. .

petr384

Drivery pro Win 7 jsou jiné,než pro XP.A chtěl bych vidět XP,které si pomocí "updateru" :)) stahujou drivery.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]