Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám v Excelu v buňce A1 hodnotu 1.1.2010, což bude datum vystavení faktury.
V buňce A2 potřebuji vzorec: =A1+14 pracovních dní.
Poradíte mi prosím někdo jaká je na to funkce?
Neni zač, já už jsem nad tím přemýšlel, už jsem to někde potřeboval, akorát jsem se na to potom vybodnul...
Takže díky, žes mě donutil to vyřešit!
A nevíš ještě, jestli se dá zařídit, aby se mi v uršité buňce zobrazil předem definovaný text pouze tehdy, až vyplním nějakou buňku předcházející?
Př. Zadejte datum - Zadám datum - v definované buňce se zobrazí text
Nezadám datum - nezobrazí se text
To by mělo jít přes KDYŽ. Jukneš na to, nebo se s tím mám trápit sám?
Myslíš třeba takhle? =KDYŽ(A1="";"nic";"text")
A aby tato buňka, resp. její barevná výplň např. blikala?
Vím, že v dřívější verzi Office to nějak možné bylo, nyní to nejsem schopen najít.
Teda ty mi dáváš zabrat! Jdu hledat...
Tak Excel to sám neumí, vyguglil jsem na to nějaká makra, ale nemám to zatím vyzkoušené, budu nad tím průběžně bádat, ale není to na 5 minut...
Ta makra jsem také viděl, ale doufal jsem, že se to dá vyřešit i nějak jinak.
No ani Excel není dokonalý i když je skvělý.
Tobě moc děkuji.
S těmi pracovními dny to bude trošku problém, Vámi uvedený vzorec =A1+14 (jak určitě víte) připočte 14 kalendářních dnů, na rozlišení pracovních dnů by potřeboval aktuální kalendář. Mám Excel 2003, a v nápovědě mi to nabídlo nějaké starší kalendáře, ale nezkoumal jsem zatím, zda by pro Vaši potřebu šly použít. Excel rozliší třeba pondělí a neděli, ale na státní svátky je trošku krátký... Pokud nad problémem zvítězíte, podělte se prosím o řešení, dík!
Omluvám se, nevím jak tazatel, ale já jsem asi blbej, protože jsem Vaši radu nepochopil. Můžete, prosím, jako příklad uvést, jaký vzorec mám napsat do buňky A2, pokud tam chci mít o 14 PRACOVNÍCH dní vyšší datum, než v buňce A1? Děkuji!
doplněno 21.08.10 21:26:*Omlouvám...
Pro ty funkce WORKDAY a NETWORKDAY si musíš ještě sám udržovat seznam svátků a odkazovat na něj třetím parametrem
Mimo velikonoc jsou všechny svátky pevné a velikonoce se dají v excelu vypočítat:
V něčem to používám a je to spolehlivé. Jak to funguje nevím a nechápu.
To je hezké a praktické! Zkusila jsem hledat, a našla jsem výpočet velikonoční neděle popsaný ve Wikipedii: cs.wikipedia.org/... . U toho algoritmu ale uvádějí, že je pro 20. a 21.století. A že v PHP je na to fce easter_date ( pro roky 1970-2037 ).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.