Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznám zda je vadný monitor

Od: gigi* odpovědí: 8 změna:

Zdravím všechny na tomto webu.

Mám problém a nevím zda je vada v pisi nebo monitoru. Když zapnu monitor a poté počítač, tak chvíli jede, ale jakmile se začne načítat windous tak zhasne obrazovka.,Na monnotoru začne blikat zelená dioda, jako kdyby naskočil spořič. Žeby něco s pořítačem? Jedná se o monitor Sampo.

Děkui za odpověď Gege

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

2x

Já bych zkusila monitor zapojit do jiného PC *nevi*

hop®

Anebo jiný monitor do tohoto PC!

Dříve jsme tento výměnný způsob diagnostiky závady nazývali "velké Rusko"...*smich*

elzyx*
hodnocení

2x

zkuste spustit počítač v nouzovém režimu. Pusťte počítač a mačkejte F8 dokud se nezobrazí nabídka "Upřesnit možnosti spuštění systému Windows", tam vyberete nouzový režim. Pokud najede systém, pak je chyba v nastavení ovladače monitoru/grafické karty. Pokud i tak monitor shasne, je to s největší pravděpodobností hw závada.

hodnocení

2x

A nemáš LCD monitor? Řekl bych že ano a nebo starý CRT a máš moc velké rozlišení. Přes ten nouzák, tam to pojede a odstranit ovladač na grafiku ve správci zařízení. A restartovat.

Spider se pod tohle taky podepsuje :)

gigi*
hodnocení

Mám starý monitor ještě tu klasiku,, zkoušel jsem to přes noťas a monitor jede. Tak že dle vaší rady spusit v nouzovém režimu.

doplněno 21.08.10 12:43:

Jo a všiml jsem si že počítač stojí, klávesnice nereaguje.

Ano, v nouzovém režimu a odebrat grafiku. Pak restartovat normálně do systému.

gigi*
hodnocení

Ahoj rádcové, musím vám oznámit že vaše rady byli mimo. Monitor je v pořádku, ale základní deska v počítači je kaput. Nafoukly se kondenzátory a nějakej do konce i vytekl. Takže novou desku a novej procesor. Deska byla integrovaná a už se dlouho nevyrábí. Použitou nechci dávat kdo ví co má za sebou.

Ale i tak vám děkuji.

Gege.

michal958*
hodnocení

0x

zkuste monitor v jinem pc me todel take delalo abyla vada v obrazovce tedy monitoru

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]